Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ορέστης και… ποιοι άλλοι;

Ο Γιάννης Σερέτης καταγράφει την κούρσα που μόλις αρχίζει για τη διεκδίκηση δύο εκ των τριών θέσεων γκολκίπερς στην μουντιαλική εθνική Ελλάδας.   Nα’ τος λοιπόν και ο Αλέξης Τζόρβας. «Ξεχασμένος» ή μήπως υποτιμημένος από τον Σάντος που προτιμούσε Σηφάκη – Καπίνο να «πλαισιώνουν» τον Ορέστη Καρνέζη; Σε κάθε περίπτωση, έβαλε και ο γκολκίπερ του Απόλλωνα υποψηφιότητα για το ταξίδι στη Βραζιλία. Ταξίδι για το οποίο μόνο η μία εκ των τριών θέσεων είναι «κλεισμένη». Από τον Καρνέζη, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή έκανε την παρθενική επίσημη εμφάνισή του στο Κύπελλο (Αλκορκόν – Γρανάδα 0-2) και σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει ομάδα – παραμένοντας στο εξωτερικό όμως- αν ο Λούκας Αλκαράθ δεν αποφασίσει να αλλάξει τον επί τριετία (από την Segunda!) βασικό γκολκίπερ, Ρομπέρτο.
Ετσι ή αλλιώς, ο Καρνέζης – την υγειά του να έχει -, θα είναι στη Βραζιλία. Πιθανότατα, μάλιστα, ως βασικός, καθώς ο Σάντος δεν αλλάζει εύκολα γκολκίπερ και είναι ευχαριστημένος όχι μόνο από την απόδοσή του αλλά και συνολικά από την παρουσία του στη μικρή κοινωνία της εθνικής Ελλάδας. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν πάρει ματς στον β΄ γύρο, βάσει των τωρινών δεδομένων θα γίνει «Νικοπολίδης» της σεζόν 2003 – 2004. Όταν ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είχε μείνει με εντολή της διοίκησης (και όχι με απόφαση του Γιτζάκ Σουμ) εκτός ομάδας μετά το 1-2 επί του Ιωνικού με δέκα παίκτες στη Νίκαια και τη θέση του είχε πάρει ο Κώστας Χαλκιάς. Βασικός ο «ψηλός» στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, αλλά εκτός 18άδας με τον Πανηλειακό στον Πύργο, στην ολοκλήρωση του ρεσιτάλ Ολισαντέμπε, λόγω τραυματισμού στο προηγούμενο, 1-2 επί της Προοδευτικής. Φοβερή ιστορία τότε, στον Πύργο: Τραυματίας ο Χαλκιάς, στην κερκίδα. «Αποκλεισμένος» ο Νικοπολίδης, σε… άλλο σημείο της κερκίδας. Βασικός ο Κοτσόλης. Και στον πάγκο, πρώτη φορά σε 18άδα, ο Αλέξης Τζόρβας. Μιλάμε για… σίριαλ!
Αργότερα «σταμπαρίστηκε» και ο Χαλκιάς από τους διοικούντες που του έβαλαν πωλητήριο επειδή –λέει- τον είχε συλλάβει η κάμερα να… γελάει στον πάγκο στην ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ με γκολ του «Λύμπε» στο ΟΑΚΑ. Πωλήθηκε ο Κοτσόλης, πήρε το Κύπελλο έπαιξε και στην Ευρώπη με την καλύτερη  Λάρισα της τελευταίας 15ετίας προτού επιστρέψει στην Παιανία, πωλήθηκε και ο Τζόρβας. Ιστορίες για αγρίους… Γενικά, άλλωστε, έχει μπόλικοstory με τους γκολκίπερς ο Παναθηναϊκός την τελευταία 20ετία, καθώς η Παιανία έβγαζε, έβγαζε, έβγαζε, έβγαζε…
Απ΄ αλλού αρχίσαμε: Καρνέζης ο ένας. Και οι άλλοι δύο; Μέσα στη λίστα (θεωρητικά) ο Σηφάκης, παρότι στον Ατρόμητο δύσκολα θα ξανακερδίσει τη θέση του «Λουί» Τσενάμο. Του γκολκίπερ με την καλύτερη επίδοση της σεζόν στο πρωτάθλημα (2 γκολ/20 σουτ στη εστία, ίδιο ποσοστό με τον Γλύκο που έχει δεχθεί 1/10 σουτ, με λιγότερο χρόνο συμμετοχής). Μέσα στη λίστα των υποψήφιων και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, εφόσον «τελείωσε» ο Χακόμπο, αν και έχει παίξει μόνο σε τρία ματς πρωταθλήματος. 
Μέσα και ένας εκ των δυο γκολκίπερς του Παναθηναϊκού: με όποιον εκ των Κοτσόλη, Καπίνο αποφασίσει να πορευτεί ο Αναστασίου, αυτός θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την τριάδα. Μέσα και ο Βελλίδης του ΠΑΣ Γιάννινα (επίσης «παιδί της Παιανίας», προτού πάει στον Διαγόρα και από εκεί στον Αρη) που έχει κληθεί στο παρελθόν από τον Σάντος. Μέσα ως «έκπληξη» και το «1-2» της εθνικής Ελπίδων, οι 20χρονοι Διούδης και Γιαννακόπουλος. Αν ήταν βασικοί στον ΟΦΗ και στην Καλλονή ίσως να έθεταν θεωρητική υποψηφιότητα και ο Σήφης Δασκαλάκης και ο Νίκος Σιδεράκης, αλλά Φερνάντες και Χογκ μάλλον προτιμώνται από Σα Πίντο και Γιάννη Ματζουράκη. Χαμός! Το μόνο δεδομένο, εκτός από την παρουσία του Καρνέζη στην τριάδα είναι ότι οι δύο συνάδελφοί του που θα γευτούν τη μαγεία του Μουντιάλ, θα είναι βασικοί στις ομάδες τους. Τίποτα άλλο.
Και κάτι ακόμη: οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να φέρνουν καλούς ξένους γκολκίπερς. Ρομπέρτο, Χερνάντεζ, Μπρακάλι, Πρζιρόσφκι ανεβάζουν το επίπεδο. Αν και οι τέσσερις έχουν «θέμα» στις εξόδους.
Υ.Γ. Στη φωτογραφία ο λόγος που έχω «αδυναμία» στη θέση του Νο1.
ΟΙ 42 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡΣ
1. Aντ. Νικοπολίδης 90
2. Ν. Σαργκάνης 58
3. Ηλ. Ατματσίδης     47
4. K. Χαλκιάς 32
5. Β. Κωνσταντίνου  28
6. Ν. Χρηστίδης 26
7. Τ. Οικονομόπουλος         25
8. Θ. Παπαδόπουλος           24
9. Γ. Πλίτσης 20
10. Ορ. Καρνέζης   17
11. Αλ. Τζόρβας      16
-. Αντ. Μήνου         16
13. Ν. Μιχόπουλος          15
-. Μ. Σηφάκης 15
15. Δ. Ελευθερόπουλος           12
- Σ. Θεοδωρίδης       12
-. Σπ. Οικονομόπουλος       12
18. Κ. Βαλλιάνος           11
-. Ν. Πεντζαρόπουλος   11
20. Χρ. Καρκαμάνης       10
- Στ. Μανταλόζης 10
-. Γ. Γιάμαλης            10
23. Π. Κελεσίδης      7
24. Φ. Κατεργιαννάκης        6
- Λ.Πουπάκης           6
-. Ζ. Κάκαρης 6
27. Αχ. Γραμματικόπουλος 5
- Γ. Γκιτσιούδης        5
- Στ. Κοτσόλης        5
-. Λ. Στεργιούδας      5
-. Ηλ. Ταληκριάδης   5
32. Κ. Χανιωτάκης    4
33. Τ. Παντέλης         3
34. Στ. Παπαφλωράτος       2
-. Αντ. Μανίκας          2
36. Γ. Δάφκος            1
-. Χρ. Μιχαηλίδης      1
-. Δημ. Κωνσταντόπουλος          1
-. Στ. Σεραφείδης      1
-. Δ. Χιώτης   1
-. Στ. Καπίνο            1
-. Χρ. Μιχαήλ 1
-. Κ. Καραβάς 1
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: