Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Χάρισμα σας, στα… μούτρα τα δικά σας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τη θριαμβευτική πρόκριση του Ολυμπιακού χωρίς να του… χρειάζονται καν πέναλτι, τονίζει ότι η Άντερλεχτ γλίτωσε από «κονιορτοποίηση» και αναρωτιέται αν εκείνοι οι Έλληνες που ήταν με… τους Βέλγους αναπαύονται τώρα στον καναπέ τους Ούτε το πανδαιμόνιο των… φαντασμάτων, που ξύπνησαν από το παρελθόν με σκοπό να παίξουν ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι στον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντάς τον σε λαχτάρα την ύστατη ώρα, δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τις υψηλές πτήσεις των πρωταθλητών στο Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξόρκισαν… Θεούς και δαίμονες, «χάρισαν» δυο πέναλτι μαζί ένα... σκασμό από τελικές προσπάθειες που άγγιξαν τον αριθμό 20 στην Άντερλεχτ και την καιροφυλακτούσα (να κλέψει την παρτίδα εισόδου στους «16») Μπενφίκα και με την ψυχή, την πίστη στην πρόκριση και την αδιαφιλονίκητη ανωτερότητα τους, πέτυχαν το σκοπό τους.
Ο Ολυμπιακός έκανε κόκκινη τη νύχτα με την κατάκτηση μιας θέσης στην ευρωπαϊκή ελίτ, σημειώνοντας απλώς μια θριαμβευτική νίκη επί των Βέλγων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που το αεροπλάνο της επιστροφής στις Βρυξέλλες δεν κατέστη τελικά… υπέρβαρο από ένα τσουβάλι γκολ στην πλάτη τους.
Το 3-1 είναι μεγάλο σαν σκορ σε βραδιά Champions League, μικρό όμως με βάση τον «καταραμένο χορό» των χαμένων ευκαιριών της ελληνικής ομάδας και την ποιοτική απόσταση που τον χώριζε από την Άντερλεχτ.
Το 5-1, το 6-1, το 7-1, είναι διαστάσεις νίκης που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος – και με το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 48’ – ισοπέδωσε την αντίπαλό του στο β’ μέρος όταν και είχε καταιγιστικές εξάρσεις και πατούσε περιοχή για… πλάκα.
Και αν δεν προσέκρουε στην ατυχία να πω, στη γκαντεμιά ακόμα ακόμα, θα την είχε «κονιορτοποιήσει», αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη με την πανωλεθρία των Βέλγων πρωταθλητών!

Η έλλειψη τύχης από το πλευρό των Πειραιωτών φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, ήλεγχαν απόλυτα το ματς, είχαν σταθερά πάνω από 60% κατοχή μπάλας, προηγήθηκαν με τον Σαβιόλα (33’ ) και βρέθηκαν πάλι στα ίσια με τους φιλοξενούμενους 6 λεπτά αργότερα, στην μόλις δεύτερη επίσκεψή τους στην περιοχή κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη 7 τελικές, χωρίς να έχει ανησυχήσει ούτε δευτερόλεπτο.

«Ντύθηκε» Ρομπέρτο

Η είσοδος Βάις και Τσόρι στο β’ 45άλεπτο ενίσχυσαν την επιθετικότητα και την ποιοτική υπεροχή των «ερυθρολεύκων» στο γήπεδο και ο αγώνας έμοιαζε για μεγάλο διάστημα σαν ένα μόνιμο κρυφτούλι του ποντικιού από τη γάτα.
Ωστόσο ο Σίλβιο Προτό είχε αποφασίσει να… μιμηθεί τον Ρομπέρτο των Βρυξελλών και να «ντυθεί» ήρωας της Άντερλεχτ, σταματώντας τα πέναλτι των Σαβιόλα και Βάις και… τον Ολυμπιακό.
Αν «στράβωνε» αυτό το ματς και συνάμα η υπόθεση-πρόκριση για την ελληνική ομάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτός ο επίλογος στον όμιλο του Ολυμπιακού θα καταχωρούνταν σε… κάποιο βιβλίο Γκίνες του Champions League!
Την απώλεια της πρόκρισης δεν την γούσταρε όμως, φαίνεται, ούτε… ο διάβολος και παρόλο που η Μπενφίκα ανέτρεψε τα δεδομένα στο «Λουζ», παίρνοντας τη νίκη από την αδιάφορη Παρί, ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να… κάνει δώρα, αφήνοντας αυτή τη δουλειά για… τον Αϊ Βασίλη σε λίγες μέρες.
Έτσι αποδείχθηκε κιόλας πόσο σημαντικό είναι να έχεις την τύχη σου στα δικά σου πόδια και να μην περιμένεις «ευεργεσίες» από τρίτους…
Τα τρία πέναλτι που σφύριξε ο Γερμανός Σταρκ ήταν «ορισμοί της εσχάτης». Όπως και οι δύο αποβολές με τις οποίες χρεώθηκε η Άντερλεχτ. Ο έμπειρος και «σκληρός» (γενικά) ρέφερι στέρησε μάλιστα από τον Ολυμπιακό, ακόμα μία υπόδειξη της άσπρης βούλας, στο ξεκίνημα του αγώνα, στην πρώτη φάση, όταν το σουτ του Ολαϊτάν προσέκρουσε στο ξεκάθαρα απλωμένο χέρι του Εμπέμπα.
Ήθελα να ‘ξερα, το «μπλοκ των αδικημένων» μιλάει και τώρα για… παράγκες, «χαρίσματα», παρασκηνιακές εύνοιες και τα τοιαύτα ή κλείνει πάλι θέση για καναπέδες στο άμεσο μέλλον;
Υ.Γ.: Την έμπνευση που είχα παραμονή του αγώνα με τον Σαβιόλα δεν την έπαιζα στο στοίχημα να κονόμαγα κιόλας! Πράγματι… ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ!..
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: