Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Με τις ευχές της Γιουνάιτεντ!

Η Γιουνάιτεντ δεν χαρίστηκε στη Σαχτάρ, επικράτησε 1-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και έδωσε το... δώρο της πρόκρισης στη Λεβερκούζεν, που έκανε το καθήκον της νικώντας 1-0, στην έδρα της Σοσιεδάδ.

Με τις ευχές της Γιουνάιτεντ
Στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ προκρίθηκε μέσω... της βοήθειας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί πήραν τη νίκη στην έδρα της Σοσιεδάδ με σκορ 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Σαχτάρ στο «Όλντ Τράφορντ» πήραν τη 2η θέση του πρώτου ομίλου, πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους».

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

Το καθήκον της έκανε στην Ισπανία η Λεβερκούζεν και «σφράγισε» την πρόκρισή της στους «16». Οι παίκτες του Σάμι Χίπια επικράτησαν άνετα, 1-0, στην έδρα της Σοσιεδάδ, που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και σε συνδυασμό με την ήττα της Σαχτάρ στο Μάντσεστερ πανηγύρισαν την πρόκρισή τους.

Οι «ασπιρίνες» αν και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας πολλές ευκαιρίες χρειάστηκε να φτάσουν στο 49ο λεπτό για να πετύχουν το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν ο Ομέρ Τοπράκ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τη Λεβερκούζεν να κρατά το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0

Η Γιουνάιτεντ ήταν... κυρία δεν έκανε τη χάρη στη Σαχτάρ που ήθελε τη νίκη για να περάσει και επικράτησε στο «Όλντ Τράφορντ» με σκορ 1-0. Το γκολ του Φιλ Τζόουνς στο 67΄, με ωραίο σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, χάρισε την τέταρτη νίκη της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες στον 1ο όμιλο.

Οι Ουκρανοί αν και στάθηκαν πολύ καλά σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν τα κατάφεραν και ουσιαστικά μετά το γκολ των γηπεδούχων εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους για την πρόκριση με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14
2. Λεβερκούζεν 9
3. Σαχτάρ 7
4. Σοσιεδάδ 1

Αναλυτικά η τελευταία (6η) αγωνιστική:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
(67’ Τζόουνς)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(49’ Τοπράκ)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: