Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το δράμα, η λύτρωση και τα ρεκόρ!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το δράμα, η λύτρωση και τα ρεκόρ!
Η πρόκριση ήρθε κι αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα για τον Ολυμπιακό. Εσπασαν καρδιές και οι περισσότεροι ανέμεναν μετά το έγκλημα των χαμένων πέναλτι και ευκαιριών με παίκτη και παίκτες παραπάνω να έρθει η τιμωρία. Παιζόταν για ώρα ένα δράμα στο Φάληρο. Δεν είχε τραγικό τέλος, αλλά κάθαρση με την πρόκριση.

Οσα του χρωστούσε η τύχη από τα προηγούμενα χρόνια και η μοίρα του είχε στερήσει του τα έδωσε όλα μαζεμένα σε αυτό τον όμιλο. Από την αρχή ως το τέλος. Πέρασε μέχρι και σε ισοβαθμία ενώ άλλες φορές είχε αποκλειστεί στα εκτός έδρας γκολ! Πήρε για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια πέναλτι στην Ευρώπη (τελευταίο το εύστοχο του Τζόλε στο 1-3 από τη Σεντ Ετιεν τον Φλεβάρη του 2009 για τους 32 του ΟΥΕΦΑ). Τα πήρε μαζεμένα. Τρια κι έγινε μόλις η δευτερη ομάδα μετά την Τότεναμ το 2010 (στο 4-1 επί της Τβέντε) που του δίνονται τόσα σε ένα ματς.

Εχασε τα δυο κάτι που μόνο σε Μπορντό (2009) και Ντόρτμουντ (1997) έχει συμβεί. Πήρε υπέρ του τρεις αποβολές κάτι που για πρώτη φορά συνέβη σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (ή αν προτιμάτε η Αντερλεχτ έγινε η πρώτη που βλέπει τρεις κόκκινες σε ένα ματς). Πήρε και το μπόνους για την πρόκριση με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του να ξεπεράσει τους 65.000 βαθμούς (65.600 για την ακρίβεια) και βάζει πλώρη για την πρώτη εικοσάδα της Ευρώπης.

Για την ώρα είναι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιστρέφει εκεί για πρώτη φορά μετά το 2009-10. Τέσσερα χρόνια μετά για τέταρτη φορά στην ιστορία του ξεπερνά το εμπόδιο των ομίλων. Από το 2007-08 με εξαίρεση το 2010-11 παίζει συνέχεια άνοιξη στην Ευρώπη και θέλει να κάνει βήμα παραπάνω. Θα είναι δύσκολο αφού θα μπει ως δεύτερος στην κλήρωση και θα έχει μεγαθήριο μπροστά του. Ο βασικός στόχος όμως επετεύχθη! Για μετά; Τρώγοντας έρχεται η όρεξη... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: