Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Τι ήθελε η ΑΕΚ; Να κάτσουμε να χάσουμε;»

Ο προπονητής του Ηρόδοτου, Θανάσης Κολιτσιδάκης, μίλησε στον Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στα... παράπονα των «κιτρινόμαυρων» για το σκληρό παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων, αλλά και στους Δέλλα και Δημητριάδη! Για το χθεσινό ντέρμπι: «Κάθε ομάδα παίζει για την ιστορία της και όχι για να δημιουργήσει προβλήματα σε άλλους ή για άλλους λόγους. Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή γιατί πολλά λέγονται και ακούγονται, χωρίς να υπάρχει λόγος. Αγωνιστικά ήταν ντέρμπι γιατί εμείς ήμασταν πρώτοι και η ΑΕΚ δεύτερη. Τώρα είναι πρώτη η ΑΕΚ και μπράβο της. Εγώ σε όλες μου τις δηλώσεις λέω πως είναι το φαβορί και θα πάρει το πρωτάθλημα. Εμείς ήμασταν σε καλή κατάσταση, αρκετά ανταγωνιστικοί και προσπαθήσαμε να κερδίσουμε μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Δεν τα καταφέραμε, αν και φτάσαμε κοντά. Εγώ έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά. Πιστεύαμε πως μπορούμε να κερδίσαμε και αποδείξαμε πως μπορούσαμε».
Για τον Βασίλη Δημητριάδη και όσα λέγεται πως έγιναν στη φυσούνα: «Δεν ανταλλάξαμε ούτε ματιά... Ήταν φυσιολογικό και για μένα, νομίζω και για τον ίδιο. Ένταση υπήρξε μόνο μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ γιατί τους έφυγε το άγχος και κάποιοι παίκτες ξέσπασαν και ήρθαν προς το μέρος μου και μου έλεγαν κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μέσα στα αποδυτήρια και στους διαδρόμους δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως».
Για τις δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα μετά το ματς: «Είπε πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η ΑΕΚ θα ανέβει. Δεν ξέρω τι εννοεί... Ρωτήστε τον. Η ΑΕΚ είναι επιπέδου Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και έχει τη δυνατότητα φέτος και του χρόνου να κερδίσει εύκολα τις κατηγορίες και να επιστρέψει σε δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά ο προπονητής της είπε και το άλλο κορυφαίο. Να σεβόμαστε την ΑΕΚ. Μα ποιος δεν την σέβεται; Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται. Τι ήθελε, να καθίσουμε να χάσουμε; Από τη μία είναι παίκτες επαγγελματίες, ανώτερης κατηγορίας και από την άλλη ερασιτέχνες. Το φυσιολογικό θα ήταν οι ερασιτέχνες να μην τους προλαβαίνουν ούτε στο τρέξιμο. Δεν γίνεται λοιπόν να γκρινιάζουμε αν δέχονται μια κλωτσιά. Είναι αντρικό άθλημα το ποδόσφαιρο. Αν δεν θέλουν να τους ακουμπάμε να μας το πούνε να τους αφήνουμε να βάζουμε γκολ και να κάνουμε στο τέλος και μια γιορτή και να πούμε πόσο χαρήκαμε που είχαμε την ΑΕΚ. Του χρόνου θα είναι σε πιο δύσκολο πρωτάθλημα και αν ξεκινάνε έτσι, θα τα βρουν μπαστούνια».
Για τη διαφορά της ΑΕΚ με τις υπόλοιπες ομάδες: «Καταλαβαίνετε με ποιες ομάδες παίζει η ΑΕΚ; Είναι τεράστιο μέγεθος η ΑΕΚ και οι άλλες ομάδες και μόνο που την έβλεπαν έπρεπε να τρώνε πέντε γκολ. Όχι όμως όταν κάποιος αντιστέκεται να λες δεν με σέβεσαι. Έχετε δει σε κάνα ντέρμπι να μην παίζουν σκληρά; Και το παιχνίδι το έκανε ντέρμπι η ΑΕΚ δίνοντάς μας το δικαίωμα να πιστεύουμε πως μπορούμε να την κερδίσουμε. Έχω παίξει πολλά ντέρμπι και έχει παίξει και ο προπονητής της ΑΕΚ, εκτός αν δεν τα θυμάται. Στην ΑΕΚ έπρεπε να είχαν μάθει την προπαίδεια του 3 και έτσι να πήγαινε το πρωτάθλημα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: