Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η πρόκριση δεν του φτάνει...!!

Ο Παναθηναϊκός έχοντας αποβάλει το άγχος της πρόκρισης στο Top 16 ψάχνει στο Κράσνονταρ απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (18:00) ένα καλύτερο πλασάρισμα στον τέταρτο όμιλο.

Η πρόκριση δεν του φτάνει...
Ο μίνιμουμ στόχος της πρόκρισης επετεύχθη. Όμως κίνητρα υπάρχουν και μάλιστα μεγάλα για τον Παναθηναϊκό στην αποψινή αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο παγωμένο Κράσνονταρ (18:00, Δημόσια Τηλεόραση).

Μεγαλύτερο όλων το βαθμολογικό, αφού οι «πράσινοι» θέλουν κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στον όμιλό τους (που θα τους φέρει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό στο Top 16) στα δύο τελευταία ματς, με τη Λοκομοτίβ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα. Θεωρητικά οι νταμπλούχοι Ελλάδος μπορούν να τερματίσουν ακόμη και δεύτεροι, ενώ τους εξυπηρετεί η χθεσινή ήττα της Λαμποράλ Κούτσα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός στη Ρωσία. Όπως το να αποδείξει πως βελτιώνεται, παρά την κατάρα των τραυματισμών, που θα κρατήσει εκτός αγώνα στο προσεχές ματς τον Νίκο Παππά και τον Γιόνας Ματσιούλις. Ή και για να πάρει ρεβάνς από τη μοναδική ομάδα που φέτος τον κέρδισε στην έδρα του, έστω κι αν αυτό δεν συνέβη στο ΟΑΚΑ αλλά στο φιλόξενο Ηράκλειο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλοντας και μη θα αναθέσει αυξημένα καθήκοντα σε Διαμαντίδη, Ούκιτς και Κάρι στην περιφέρεια, αλλά και στους Μπράμο και Γιάνκοβιτς στη θέση «3» για να καλύψει τα κενά.

Στον αντίποδα, η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχει εξασφαλίσει πρώτη την πρόκριση από το τέταρτο γκρουπ στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση. Παράλληλα εξακολουθεί να διεκδικεί την πρωτιά, έστω κι αν η διπλή ήττα από τη Μακάμπι (μοναδική ομάδα στο γκρουπ που την έχει κερδίσει άλλωστε) τη φέρνει σε μειονεκτική θέση έναντι των Ισραηλινών. Εκτός μάχης λόγω τραυματισμού στη μέση είναι ο γκαρντ Σεργκέι Μπίκοφ, ωστόσο ετοιμοπόλεμος θα είναι ο Ντέρικ Μπράουν, που ξεπέρασε τον δικό του τραυματισμό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία) και Μπιριτσίκ (Τουρκία).

Μικρή υπεροχή για Λοκομοτίβ

Οι «πράσινοι» υπερτερούν σε επίθεση (78,9 έναντι 75,8 πόντους κατά μέσο όρο), επιθετικά ριμπάουντ (9,9 έναντι 8,3), κλεψίματα (8,9 έναντι 6,6) και ευστοχία στις βολές (73,9% έναντι 69,3%), ενώ είναι λιγότερο επιρρεπείς στα λάθη (12,4 έναντι 14,5). Η κάτοχος του Eurocup από τη δική της πλευρά έχει καλύτερη άμυνα (70,3 έναντι 75,6 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο), ενώ υπερέχει σε συνολικά (34,8 έναντι 32,1) αλλά και αμυντικά ριμπάουντ (26,5 έναντι 22,3), ασίστ (20,4 έναντι 17,5), τάπες (4 έναντι 3,8), ευστοχία σε δίποντα (54,2% έναντι 51,1%) και τρίποντα (35,5% έναντι 35,2%), όπως και στην αξιολόγηση (90 έναντι 88,3). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: