Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είσαι!!

Επιτέλους… Παναθηναϊκός! Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έκαναν την καλύτερη με διαφορά φετινή τους εμφάνιση νικώντας τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Ρωσία με 82-63 και βλέπουν ακόμη και τη δεύτερη θέση.

Αυτός είσαι!
Ούτε οι απουσίες των Ματσιούλις και Παππά, ούτε ο δυνατός αντίπαλος, ούτε και η παγωνιά του Κράσνονταρ μπορούσαν να σταματήσουν τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά. Οι «πράσινοι» με την καλύτερη φετινή παρουσία τους πέρασαν σαν… παγοθραυστικό από το Κουμπάν νικώντας τη Λοκομοτίβ με 82-63 και βλέπουν πλέον ακόμη και τη δεύτερη θέση στον όμιλό τους. Φώτσης και Ούκιτς είχαν από 17 πόντους, εξαιρετικοί και οι Μπράμος, Διαμαντίδης και Λάσμε. Οι νικητές είχαν 17/34 δίποντα και 14/23 τρίποντα, μοίρασαν 19 ασίστ και υπέπεσαν σε μόλις 10 λάθη.

Πλέον ο Παναθηναϊκός με νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ θα τερματίσει δεύτερος εφόσον η Λαμποράλ Κούτσα νικήσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Βιτόρια και τρίτος αν χάσει. Αν οι «πράσινοι» ηττηθούν από τους Ισραηλινούς, θα ελπίζουν μόνο στην τρίτη θέση κι αυτό εφόσον χάσει η Λαμποράλ Κούτσα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Καλός, αλλά μόνο στην επίθεση

Οι πέντε πρώτες επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν οι Διαμαντίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Γκιστ και Λάσμε, ενώ στον αντίποδα ξεκίνησαν Καλνιέτις, Σίμον, Γιασάιτις, Μπράουν και Χέντριξ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε «ζεστός» στο παγωμένο (-9) Κράσνονταρ με 3/3 πετυχαίνοντας τους έξι πρώτους πόντους του αγώνα (0-6). Χέντριξ και Καλνιέτις με προσωπικά καλάθια έφεραν το ματς γρήγορα σε ισορροπία (8-8), Μπράμος και Διαμαντίδης με τρίποντα επανέφεραν την ομάδα τους σε θέση οδηγού (14-18), αλλά ο ασταμάτητος Γιασάιτις με 11 πόντους και ένα τρίποντο στην εκπνοή έγραψε το 23-21 του δεκαλέπτου.

«Έσφιξε» και ξέφυγε

Οι «πράσινοι» βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους συμπεριφορά, ενώ με πρωταγωνιστές τους Κάρι και Φώτση έτρεξαν ένα σερί 10-0, που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρίποντο του Διαμαντίδη και έφερε τη διαφορά στο +8 (25-33) στα μέσα της περιόδου. Τα τάιμ άουτ και οι αλλαγές το Πασούτιν δεν βοήθησαν, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και με ένα απίθανο τρίποντο του Διαμαντίδη έκλεισε το ημίχρονο στο +16 (30-46) έχοντας απίθανα ποσοστά: 12/16 δίποντα και 6/12 τρίποντα.

Ασταμάτητος

Η Λοκομοτίβ άρχισε να βρίσκει πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να οργιάζει επιθετικά. Με τρίποντο του εξαιρετικού Φώτση και λέι απ του Ούκιτς ξέφυγε με 20 στα μέσα της περιόδου (36-56) κρατώντας χωρίς σκορ τους γηπεδούχους για τέσσερα λεπτά. Ένα ακόμη καλάθι του Κροάτη έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +22 (38-60), για να ακολουθήσει όμως μία χαλάρωση που επέτρεψε στους Ρώσους να μειώσουν στους 16 (44-60) και ανάγκασε τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Επιστρέφοντας από αυτό, Κάρι και Ούκιτς με «βόμβες» από τα 6,75μ. αποκατέστησαν την τάξη και το «τριφύλλι» πήγε με προίκα 22 πόντων στην τέταρτη περίοδο (44-66).

Και πώς να χάσει

Μία ομάδα με την ποιότητα και την εμπειρία του Παναθηναϊκού δεν θα είχε πρόβλημα να διαχειριστεί αυτή τη διαφορά ασφαλείας. Έτσι κι έγινε, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κινδύνεψαν στιγμή από τη Λοκομοτίβ, που δεν κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους 19. Ο Εβγκένι Πασούτιν πέταξε νωρίς λευκή πετσέτα αποσύροντας τους βασικούς και οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς σε μία μεγάλη νίκη με μία ολοκληρωτική, σε άμυνα κι επίθεση, εμφάνιση.

Δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκορίεφ 8, Μπράουν 8, Ουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κανίγκιν 2, Καλνιέτις 7, Λιχοντέι 8, Γιασάιτις 13, Ζούμπκοφ 3, Μάριτς 2, Σίμον 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 11, Κάρι 13, Μπατίστ, Φώτσης 17, Ούκιτς 17, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία), Μπιριτσίκ (Τουρκία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: