Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Θα πρέπει να χτυπάει... Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την ομάδα που πρέπει να φτιάξει η ΑΕΚ για να ανέβει σίγουρα, για το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, αλλά και για αυτούς που βγάζουν... γλώσσα.
Ευτυχώς ο Πλατέλλας είναι... κοντός και δεν θα στοίχισε πολύ η λαμπάδα στο μπόι του. Χάρη σε αυτόν, στο τελευταίο σουτ του αγώνα η ΑΕΚ ξαναπέρασε πρώτη και εκεί θα μείνει μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ είχε ανέβει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, πριν γίνει καν η κλήρωση. Η ΑΕΚ είχε ανέβει από την ώρα που το πήρε απόφαση ο Μελισσανίδης να μπει μπροστά. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό αυτονόητο βέβαια. Αυτονόητο είναι πως σε δύο χρόνια η ΑΕΚ θα είναι στο νέο της γήπεδο που θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα και μοναδικό στην Ευρώπη και θα πάρει πρωτάθλημα και θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα αυτά είναι αυτονόητα. Και θα γίνουν επειδή υπάρχει ο Μελισσανίδης.

Δεν είναι ούτε προσωπολατρεία ούτε γλύψιμο. Είναι απλά η πραγματικότητα που καλό είναι να την θυμόμαστε εμείς οι ΑΕΚτζήδες κάτι τέτοιες μέρες μετά τους δύο εφιάλτες με την Βάρη και τον Ηρόδοτο, ομάδες που ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καν πως θα τις βλέπαμε απέναντι μας σε αγώνες πρωταθλήματος. Καλό θα είναι να το θυμούνται και οι άλλοι γιατί σύντομα θα καταλάβουν πως οι εποχές που χλεύαζαν και έβγαζαν γλώσσα στην ΑΕΚ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Για αποτελέσματα βέβαια σαν της Κυριακής και παιχνίδια σαν το χθεσινό ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η ΑΕΚ του δίνει το δικαίωμα και το είπε και ο Δέλλας μόνος του σε μία από τις, λίγες, σωστές κουβέντες που περιείχαν οι χθεσινές δηλώσεις του.

Ακόμη και στην Γ' Εθνική πιστεύω πως δεν μπορεί η φανέλα να κερδίσει μόνη της. Ευτυχώς αυτό το πίστευαν και στην ΑΕΚ και έτσι έγιναν έπεσαν αυτά τα λεφτά που έπεσαν το καλοκαίρι για να είναι η ομάδα με υλικό που από την μέση και μπροστά θα μπορούσε να σταθεί και στην Α Εθνική έτσι ώστε να ανέβει πάση θυσία από την Γ στην Β.
Ακόμη κι αν η ομάδα δεν έχει δείξει την ανωτερότητα της στον βαθμό που έπρεπε, αφού εκτός ΟΑΚΑ έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη στο 93 σε τέσσερα ματς, η υπεροπλία της σε υλικό και το ότι λειτουργεί σαν ομάδα Σούπερ Λιγκ σε όλα απέναντι σε ομάδες με παίκτες που έχουν το ποδόσφαιρο δεύτερη δουλειά και χόμπι έχει εξασφαλίσει από νωρίς πως η χρονιά θα έχει την φυσιολογική κατάληξη, δηλαδή την πρώτη θέση. Χθες για πρώτη φορά για πέντε λεπτά έφτασε η ομάδα να μην εξαρτάται μόνο από τον εαυτό της. Από το 1-0 του Ηρόδοτου μέχρι την ισοφάριση του Ντακόλ.

Εκεί θα μιλάγαμε για τον απόλυτο εφιάλτη αφού θα έμενε -4 από την κορυφή αλλά και το -1 που το έσωσε ο Πλατέλλας με το τελευταίο σουτ του αγώνα τραγωδία θα ήταν. Κι αν η ομάδα έστω και για τρεις μέρες ζορίστηκε στην Γ' Εθνική και την γλύτωσε στο 93 είναι βέβαιο πως στην Β Εθνική θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Και τώρα που οριστικοποιήθηκε πως ανεβαίνει μόνο ένας του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ από τον όμιλο που θα είναι η ΑΕΚ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα. Η ομάδα πρέπει του χρόνου να μην είναι απλά ομάδα Σούπερ Λιγκ.
Πρέπει να είναι ομάδα που να χτυπάει... ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ για να είναι βέβαιο πως το τέλος της σαιζόν θα την βρει στην φυσική της θέση. Και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταγραφές σε όλες τις γραμμές γιατί θα είναι πολύ πιο εύκολο του χρόνου να πάρει η ΑΕΚ παίκτες υψηλότατου επιπέδου αφού θα είναι σε πολύ καλύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα και θα απέχει μόλις ένα χρόνο από τον πρωταθλητισμό και όχι την απλή παρουσία στην Σούπερ Λιγκ.

Φυσικά μέχρι τότε θα έχει φανεί σε αυτούς που αποφασίζουν αν ο Δέλλας θα έχει κερδίσει το... μισό στοίχημα και θα κριθεί κατάλληλος να συνεχίσει στην Β Εθνική. Αλλιώς ο Μελισσανίδης θα έχει να κάνει άλλη μια κρισιμότατη επιλογή.
Τον προπονητή που θα ανεβάσει την ομάδα με προοπτική να μπει μαζί της και στην Αγιά Σοφιά. Ο ίδιος ο Τίγρης πάντως αυτό που θέλει είναι να είναι ο Δέλλας αυτός. Πρέπει όμως να πείσει ότι μπορεί.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: