Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι χαμένοι «τελικοί», η ενίσχυση και το πρόβλημα Γκαρσία!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος αναλύει τα τρία ερωτήματα που μπορεί να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να ξεκολλήσει και να ανέβει το δύσκολο... σκαλοπάτι. 
Γιατί φτάνει τα τελευταία χρόνια στην πηγή κρίσιμων αγώνων (Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ουντινέζε, Μέταλιστ, Σάλκε)  στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ και δεν πίνει νερό φεύγοντας «πληγωμένος» από την Τούμπα;
 Είναι λύσεις του Τζαβέλα και του Κατσουράνη στη θέση του σέντερ μπακ ή μπαλώματα και λύσεις ανάγκης;
  Γιατί επιμένει στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, ενώ αλλάζουν οι προπονητές, δίχως να καταφέρνει εντέλει, να βρει θέση βασικού;
   Οι απαντήσεις δεν είναι τόσο σύνθετες, ούτε δύσκολες, όσο μπορεί να πιστεύει κάποιος. Ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει κι άλλο στο Γιουρόπα Λιγκ, φτάνει να καλύψει κάποιες εμφανείς αδυναμίες του, στις θέσεις του σέντερ μπακ και αμυντικού χαφ.  Προςωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούςε να απελευθερωθεί ο Κατσουράνης στα χαφ, να παίξει στη θέση του ή αλλού ο Τζαβέλας. Γενικά, κάποιες ποιοτικές ακόμη μεταγραφές (πχ στη θέση του Νέτσιντ που δεν βγήκε) θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να ξεκολλήσει, γιατί έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια κούρασης, σαν να έχει πιάσει... ταβάνι.
Παράλληλα, πρέπει να βρει τρόπο να ανεβάσει ψυχολογικά τον Αθανασιάδη, του οποίου τα γκολ χρειάζεται. Γιατί, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη αν ο  νεαρός στράικερ συνεχίσει τέτοια κοντρόλ σε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκήπερ!
    Ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα την ομάδα του ΠΑΟΚ, ίσως γιατί από το πρώτο λεπτό του αγώνα, άφησε την εντύπωση ότι κάτι πήγαινε στραβά... Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη δεν καταφέρνει να πετύχει το στόχο του, στην Ευρώπη σε ένα ματς «τελικό» και ο κόσμος προφανώς αυτό του θύμισε και του χρέωσε. Άλλωστε δεν είχε κανένα μεγαθήριο απέναντί του, αλλά κάτι πιτσιρικάδες της Άλκμααρ!
    Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση και άμεσα. Έχει δύο τρεις θέσεις που θέλει μεταγραφές και είναι κρίμα να μην γίνουν, γιατί γίνεται πραγματικά μία αξιόλογη προσπάθεια από την διοίκηση του Σαββίδη και τον Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει δύναμη να ανέβει άλλο ένα σκαλοπάτι και αυτό ίσως του δώσει την ώθηση για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και να βελτιωθεί κι άλλο στην προσπάθεια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
     Σε ό,τι αφορά στον Πάμπλο Γκαρσία για άλλη μία φορά η περίπτωσή του γυρίζει μπούμερανγκ στο σύλλογο. Αυτό δεν βγάζει πουθενά, τουναντίον μάλιστα, το γεγονός ότι οι οπαδοί φώναξαν ξανά το όνομά του, δείχνει ότι οδηγεί ξανά σε εσωτερική διαμάχη και σύγκρουση. Πρέπει να βρεθεί λύση και άμεσα στο θέμα αυτό, θετικά ή αρνητικά. Οριστική λύση!  Τότε έφταιγε ο Δώνης, τώρα και ο Στέφενς;
     Τα θετικά είναι οι εμπειρίες που αποκόμμισε ο ΠΑΟΚ από τον όμιλο, το γεγονός ότι παρέμεινε αήττητος και η εμφάνιση του μικρού Πόζογλου, που δείχνει ότι το παρόν και κυρίως το μέλλον του ανήκουν. Έχω την εντύπωση ωστόσο, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ πλέον δεν χορταίνει με ένα ψίχουλο, όπως το γκολ του «θρασύτατου» νεαρού άσου, που διατήρησε το αήττητο στο τέλος ισοφαρίζοντας, αλλά θέλει το καρβέλι! Και καλά κάνει!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: