Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Θέλει το…χειρότερο ο Μίτσελ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δήλωση του Μίτσελ για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν έκρυψε λοιπόν ο Μίτσελ την επιθυμία του να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με αγγλική ομάδα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα με την Τσέλσι η, με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.
Και σκεφτόμουν ότι με βάση τα όσα ξέρουμε τόσα χρόνια για τον Ολυμπιακό στα κύπελλα Ευρώπης, αν εκπληρωθεί αυτή η επιθυμία του Ισπανού προπονητή, θα έχουμε τη…χειρότερη δυνατή κλήρωση για τος πρωταθλητές Ελλάδας! Διότι πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ποτέ περάσει αγγλική ομάδα στην ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
<a href="http://gazzetta.adman.gr/click?webspace=284&id=47842" target="_top" rel="nofollow"><img alt="" src="http://gazzetta.adman.gr/banner?webspace=284&id=47842&js=yes&sc=1024x768x24&ref=undefined&p1=&p2=&p3=&p4=&p5=&p6=&p7=&p8=&kw=" border="0" width="426" height="120" /></a><br />
Ειδικά δε με τη Μάντσεστερ έχουν ήττες μέσα-έξω και στα τέσσερα παιχνίδια μαζί της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την δε Τσέλσι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μία φορά, στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, και δεν σκόραραν καν στα δύο ματς (0-0, 0-3). Γενικά, όμως, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πρόβλημα πάντα με τους Άγγλους. Τρεις φορές στον ίδιο όμιλο με την Άρσεναλ τερμάτισε πίσω της. Δύο ακόμη αποκλεισμούς από τη Λίβερπουλ. Και ένα από τη Νιούκαστλ. Και παλιότερα από Τότεναμ και Ουέστ Χαμ.
Βεβαίως, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο. Όμως, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει αποκλείσει ποτέ αγγλικό σύλλογο, αλλά κι ότι στο νησί δεν έχει πάρει καν ισοπαλία. Για την ακρίβεια η μία και μόνη φορά που έχασε με μόνο ένα γκολ διαφορά ήταν το 1-2 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο, επί Βαλβέρδε.
Το καλό είναι ότι τουλάχιστον εντός έδρας ο Ολυμπιακός τους ζορίζει πολύ τους Άγγλους. Με Λίβερπουλ έχει νίκη στο Καραϊσκάκη κι ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Με Τσέλσι το 0-0 στο Φάληρο. Με την Άρσεναλ τρεις νίκες στο Φάληρο, έστω κι αν ήταν τελευταία αγωνιστική, με τις δύο φορές την Άρσεναλ βαθμολογικά αδιάφορη. Η δε Μάντσεστερ ακόμη δεν έχει έρθει στο Καραϊσκάκη-οι νίκες της ήταν στη Ριζούπολη και στο ΟΑΚΑ. Μέσα στο Φάληρο μόνο η Νιούκαστλ έχει κερδίσει, με τον Ολυμπιακό όμως να παίζει με δέκα παίκτες από το 10’ και με εννέα από το 35’!
Κι επειδή το πρώτο ματς για τη φάση των 16 θα είναι εντός έδρας,  σίγουρα είναι καλό να έχεις πάει στη ρεβάνς με νίκη η, ισοπαλία.
Τέλος πάντων, εγώ με βάση τα δεδομένα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη θα προτιμούσα ομάδα από Γερμανία. Έστω κι αν είναι η Μπάγερν η, η Ντόρτμουντ. Οκέϊ, την Ντόρτμουντ, εννοώ. Με το σκεπτικό ότι ο Ολυμπιακός έχει επανειλημμένως αποκλείσει Γερμανούς: Βέρντερ, Χέρτα και την ίδια την ίδια την Μπορούσια, βάζοντάς τους συνολικά 10 γκολ στο Καραϊσκάκη! Οι δε αποκλεισμοί του είναι από τη Σάλκε πέρσι με δύο ήττες στο γκολ κι από την Λέβερκουζεν, αφού πρώτα της είχε ρίξει έξι στη Ριζούπολη!
Και δεύτερη προτίμηση θα είχα την Ατλέτικο, για ρεβάνς από τον αποκλεισμό το 1992 στα προημιτελικά του τότε κυπέλλου κυπελλούχων! Είναι μία...λεπτομέρεια, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός από τις 13 φορές που κληρώθηκε με ισπανική ομάδα πέρασε μόνο μία φορά την Κορούνια (κι αυτή ως 3ος στον όμιλο, δηλαδή για να πάει στο ΟΥΕΦΑ), αλλά από Μπάρτσα και Ρεάλ…
Άσε, που ο Μίτσελ αν την αποκλείσει την Ατλέτικο, θα γίνει ίνδαλμα στη Ρεάλ και σαν προπονητής!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: