Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λάθος επαναλαμβανόμενο, παύει να είναι σύμπτωση!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δέχθηκε και πάλι γκολ μέσα στην Τούμπα και το σκληρό μάθημα που πήρε εν όψει της φάσης των νοκ άουτ του Europa League.

Λάθος επαναλαμβανόμενο, παύει να είναι σύμπτωση
Ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Πόζογλου, τον νεότερο παίκτη ελληνικής ομάδας που σκοράρει στα κύπελλα Ευρώπης, διατήρησε την παράδοση για τον ΠΑΟΚ. Μια παράδοση που τον θέλει να μη χάνει ματς ομίλων και μετρίασε την πίκρα των οπαδών του. Αυτοί είδαν ένα νέο -17χρονο- παιδί να μπαίνει στη θέση του πολυδιαφημισμένου Στοχ και με άγνοια κινδύνου να παλεύει με πάθος στα δεκαπέντε λεπτά που αγωνίστηκε.

Από την άλλη όμως, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον ΠΑΟΚ να μη νικά ολλανδικές ομάδες. Η Αλκμααρ, παρ' ότι ξεκούρασε πολλούς βασικούς, πήρε το πολύτιμο 2-2 που την έφερε στην πρώτη θέση χάρη στο εκτός έδρας γκολ στην ισοβαθμία με τους Θεσσαλονικείς. Η απώλεια της πρωτιάς στέλνει τον «Δικέφαλο» πάνω σε ηχηρά ονόματα όπως η Βαλένθια, η Τότεναμ, η Σεβίλλη, η Νάπολι ή η Φιορεντίνα. Ομάδες δυνατές που υψώνουν εμπόδια στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να έχει το πάνω χέρι ίσως μόνο απέναντι στη βουλγαρική Λουντογκόρετς ή τη βελγική Γκενκ.

Αυτό που πιθανώς ενόχλησε την εξέδρα ήταν η ανικανότητα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο να κρατήσει την μπάλα, με τους παίκτες του να μην μπορούν να αλλάξουν τρεις πάσες στη σειρά. Φάνηκε μια αδιαφορία στο παιχνίδι και μάλιστα σε μεγάλα διαστήματα που τελικά και τη νίκη κόστισε και προκάλεσε με προβληματική εμφάνιση. Υπάρχουν ματς που προσπαθείς πολύ κι έστω κι αν δεν σου βγαίνει τίποτα, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Αυτή τη φορά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εδώ μιλάμε για μια πολύ μέτρια εμφάνιση που επέτρεψε στην ΑΖ να βάλει ανενόχλητη γκολ και να πάρει μάλλον άνετα την πρώτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αποπροσανατολισμένος και είναι πραγματικά να απορείς αν υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο από τον Στέφενς μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ένα σκληρό μάθημα εν όψει της φάσης των νοκ άουτ. Είναι όμως ανησυχητικό ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε και πάλι γκολ -δυο μάλιστα- μέσα στην Τούμπα. Σε όλα τα εντός έδρας ματς του το έχει πάθει και στο τέλος τρέχει για να προλάβει. Λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι σύμπτωση... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: