Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Δάκρυσα πολλές φορές» (vid)

No 664142
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη και νυν προπονητής της Αλ Ριάντι του Λιβάνου, Λευτέρης Σούμποτιτς. Θυμήθηκε τις καλές εποχές στη Θεσσαλονίκη, την βραδιά του Γκάλη και μίλησε για την σημερινή διοίκηση της ΚΑΕ, ενώ σχολίασε και την ζωή του στη Βηρυττό.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Λευτέρης Σούμποτιτς:
Για το επίπεδο του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη:  “Δεν περίμενα πως θα βρισκόταν σ’ αυτή την κατάσταση η Θεσσαλονίκη.Αν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν βρουν επενδυτές, όπως έκαναν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ακόμη και ο Πανιώνιος, δεν μπορούν να χτυπήσουν πρωτάθλημα. Η Θεσσαλονίκη είναι η μπασκετομάνα της Ελλάδας και όλα τα ταλέντα του μπάσκετ κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα”.
Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη: “Πάρα πολύ. Παρακολουθώ κάθε μέρα τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στο μπάσκετ, γενικότερα στην επικαιρότητα. Στο μυαλό μου έχω πάντα πως θέλω να γυρίσω κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Γύρισα πριν 3 χρόνια στον Άρη, δεν υπήρχαν δυστυχώς οι καλύτερες συνθήκες. Μιλάω συχνά με τον Φιλίππου και τον Ρωμανίδη, τους κάλεσα να έρθουν και μερικέςμέρες στον Λίβανο”.
Για την απουσία του από την μεγάλη βραδιά για τον Νίκο Γκάλη: “Είχαμε αγώνα ημέρα Τετάρτη, το παιχνίδι για τον Γκάλη ήταν Τρίτηα, μια μέρα πριν. Δυστυχώς, γι’ αυτό τον λόγο δεν μπόρεσα να έρθω,  αν και το ήθελα πάρα πολύ. Μετά την προπόνηση, πήγα σπίτι και είδα την εκδήλωση από την τηλεόραση. Δεν σας κρύβω ότι δάκρυσα πολλές φορές”.
Για την προπονητική καριέρα του στην Αλ Ριάντι: “Κατακτήσαμε το κύπελλο και τώρα περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαι δεκαπέντε μήνες εδώ και έχω κλείσει στην ομάδα για άλλο 1,5 χρόνο. Πέρσι τελειώσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια, αλλά τα πλει οφ δεν ολοκληρώθηκαν, επειδή μια ομάδα πήγε στα δικαστήρια. Περιμένουμε ακόμα να πραγματοποιηθούν μικρής διάρκειας πλέι οφ. Τον Δεκέμβριο ξεκινάμε το πρωτάθλημα, ενώ τον Ιανουάριο θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά στο Ντουμπάι. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως αν ήμασταν στην Ελλάδα θα διεκδικούσαμε θέση στην πρώτη τετράδα”.
Για το επίπεδο του μπάσκετ στον Λίβανο: “Ήμουν επιφυλακτικόςστην αρχήα, αλλά τελαικά είναι πολύ ωραία εδώ. Όλες οι ομάδες κάνουν επενδύσεις και φέρνουν πολύ καλούς παίκτες. Έχουν περάσει από το πρωτάθλημα παίκτες, όπως ο Γούντς και ο Μάσει. Τα συμβόλαια των Αμερικανών κυμαίνονται γύρω στις 300.000 δολάρια και όλοι πληρώνονται στην ώρα τους. Επιπλέον, ο καιρός και οι συνθήκες είναι εξαιρετικέςα και η πόλη όμορφη”.


 
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: