Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μπαρτζώκας: «Άλλη ομάδα θα το άφηνε…»

Ικανοποιημένος αλλά μόνο από την αντίδραση της ομάδας του στην τέταρτη περίοδο εμφανίστηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Άλλη ομάδα θα το άφηνε…»
Ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάστηκε με την ήττα και παρά την κακή του εμφάνιση έκανε τα πάντα άριστα στην τέταρτη περίοδο για να φτάσει στη νίκη με τη Σιένα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είδαμε ένα παιχνίδι με βασικό χαρακτηριστικό την πολύ κρύα ατμόσφαιρα, την πολύ καλή εμφάνιση της Σιένα ομαδικά, αλλά και ατομικά με τον Γκριν, την πολύ κακή εμφάνισή μας για τρία δεκάλεπτα και την πολύ καλή αντίδρασή μας στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια στο τέλος, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία», τόνισε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

«Ακόμη και σε ένα ματς που όλα πήγαιναν στραβά, είχαμε τη θέληση και την υπομονή να κερδίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά τα προβλήματα είχαμε τη δύναμη να κερδίσουμε ένα ματς που άλλη ομάδα θα το άφηνε. Δοκιμάσαμε κάποια αδόκιμα σχήματα, με τρεις γκαρντ, τον Περπέρογλου στο ‘4’ και τον Πέτγουεϊ στο ‘5’. Ο Πέτγουεϊ ήταν στο νοσοκομείο με στομαχικές διαταραχές αλλά δεν είχαμε την πολυτέλεια να τον αφήσουμε έξω και πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του», πρόσθεσε.

Όσο για τη μεταμόρφωση της ομάδας του, τόνισε: «Βιαζόμασταν να σκοράρουμε στο πρώτο μέρος, όπου πετύχαμε 25 πόντους μόνο, ενώ στο δεύτερο κυκλοφορήσαμε πολύ περισσότερο την μπάλα, κάναμε τουλάχιστον 3-4 πάσες και πετύχαμε 53 πόντους. Όταν παίξαμε σαν ομάδα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα κι αυτά τα ποσοστά. Η Σιένα έπαιξε πολύ καλά, το γεγονός ότι ο Χάκετ δεν έπαιξε τους απελευθέρωσε από το άγχος και τους ενδιαφέρει περισσότερο να νικήσουν στον ‘τελικό’ με τη Μάλαγα».

Τέλος, αναφορικά με τη συνέχεια για την ομάδα του, είπε: «Εμείς κοιτάμε το ματς με τα Τρίκαλα, όπου ελπίζουμε να έχουμε συν δύο παίκτες, τον Πρίντεζη και τον Μπέγκιτς. Ήθελα να βάλω και τον Σίμονς, αλλά η μορφή του ματς δεν βοήθησε. Θα παίξει όμως σίγουρα το Σάββατο».


«Σημασία έχει να κερδίζεις»

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός, στάθηκε στον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σιένα στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο ζητούμενο, έστω κι αν χρειάστηκε να αλλάξει πολύ την εικόνα του στο τέλος. Σημασία όμως έχει η νίκη, όπως τόνισε ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός.

«Έπρεπε να δοκιμάσουμε πολλές αδόκιμες πεντάδες, που δεν τις χρησιμοποιούμε καλά-καλά ούτε στην προπόνηση, λόγω των προβλημάτων που είχαμε. Είχαμε θέμα συγκέντρωσης στο πρώτο μέρος και δεν βρήκαμε ρυθμό από το άδειο γήπεδο. Στο τέλος όμως οι παίκτες απέδειξαν πως είναι επαγγελματίες. Μη νομίζετε πως μας αρέσει να κερδίζουμε έτσι, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζεις, όπως κι αν γίνεται αυτό. Δεν κοιτάζουμε τα ρεκόρ, τα κίνητρά μας είναι εσωτερικά και πολύ πιο απλά, που όμως μπορούν να σε οδηγήσουν σιγά-σιγά σε κάτι μεγάλο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: