Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Έβγαλε τα μάτια του!!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη, βολευόταν με ισοπαλία με δύο αποτελέσματα (0-0,1-1), όμως κατάφερε να χάσει την πρώτη θέση του ομίλου από την Άλκμααρ, μένοντας στο 2-2 στην Τούμπα.

Έβγαλε τα μάτια του
Έπαιζε για νίκη ή για δύο αποτελέσματα ισοπαλίας (είτε 0-0, είτε 1-1), όμως ο ΠΑΟΚ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο 2-2 με την Άλκμααρ στην Τούμπα και περνάει στους «32» του Europa League ως δεύτερος, πίσω από τους Ολλανδούς.

Ο Λαμ στο 31’ άνοιξε το σκορ, ο Λούκας με πέναλτι έκανε το 1-1, στο 37’, για να έρθει ο Γκέρτερ να βάλει και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 71’, επίσης με πέναλτι, και ύστερα ο νεαρός Πόζογλου να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη η ομάδα του Άντβοκαατ με 14 βαθμούς, δεύτερος ο ΠΑΟΚ με 11 και με σαφώς πιο δύσκολο έργο στην κλήρωση για τους «32» του Europa League.

Άρεσε ο νεαρός Πόζογλου, πολλά τα συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία, ειδικότερα όσο η ομάδα δεν απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο.

Η βαθμολογία:



1. Άλκμααρ 12
2. ΠΑΟΚ 12
3. Μακάμπι Χάιφα 5
4. Σαχτιόρ Καραγκάντι 2

Το ματς:


Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ, στη φάση των ομίλων, εκτός από την αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα, δεν έπιασε σε κάποιο άλλο παιχνίδι ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Η δυναμικότητα των αντιπάλων του, του έδινε ένα πλεονέκτημα, το οποίο και εκμεταλλευόταν. Με το ίδιο… σκεπτικό μπήκε και στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Άλκμααρ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε να αντιμετωπίσει την πολύ… νεανική ολλανδική ομάδα προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση και να έχει μια καλύτερη τύχη στους «32» του Europa League.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά, στα πρώτα 45 λεπτά η απόδοσή του ήταν, σχεδόν κάτω του μετρίου. Μάλιστα, βρέθηκε και πίσω στο σκορ, όταν ο Λαμ εκμεταλλεύτηκε το ότι τον μάρκαρε μέσα στην περιοχή ο Αθανασιάδης και άνοιξε το σκορ. Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήρθε αμέσως από την «άσπρη» βούλα. Ο Κίτσιου κέρδισε το πέναλτι, ο Λούκας το έκανε γκολ και το 1-1 ήταν γεγονός. Με αυτό το σκορ πήγαν και στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην είναι καλός, ο Στοχ συνέχισε να είναι εκτός ρυθμού παιχνιδιού, ο Λούκας έμοιαζε αβοήθητος, ενώ και οι αλλαγές από τον Στέφενς δεν άλλαξαν κάτι. Ως συνέπεια των παραπάνω, ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Άλκμααρ, σε ένα ανόητο πέναλτι που έκανε ο Λάζαρ. Ο Γκέρτερ έκανε το 2-1 και οι Ολλανδοί μπήκαν και πάλι στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης, έχοντας στα χέρια της την πρώτη θέση, αφού για να την χάσει χρειαζόταν να δεχτεί δύο γκολ.

Παρά το δεύτερο γκολ από την ομάδα του Άντβοκαατ, η εικόνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε και πολύ. Το 2-2 από τον Πόζογλου έγινε στο φινάλε και ο ΠΑΟΚ έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει σαν πρώτος από τον όμιλο και να έχει ευνοϊκότερη κλήρωση για τους «32» του Europa League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε ποτέ, ουσιαστικά, στην αναμέτρηση και το πλήρωσε, χάνοντας από μία Άλκμααρ, που το ήθελε περισσότερο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56’ Σκόνδρας), Στοχ (74’ Πόζογλου), Λούκας, Αθανασιάδης (64’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Γεωργιάδης, Βούκιτς.

Άλκμααρ (Ντικ Άντβοκαατ): Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς, Χουντ, Λαμ, Γκουντελί, Γκέρτερ, Όβερτουμ (73’ Γιόχανσον), Μπέργκινς, Λιούις (54’ Γκούντμουνσον), Άντβιτς.

Στον πάγκο: Εστέμπαν, Βάιτενς, Φαν Όβερουμ, Χέι, Σόουζα.

Διαιτητής: Όλιβερ (Αγγλία)
Βοηθοί: Μπαρτ (Αγγλία), Ινγκλαντ (Αγγλία)
Γήπεδο: Τούμπα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: