Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τον «τσίτωσε», αλλά δεν έφτανε!!

Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε τον Απόλλωνα με 1-0 με γκολ του Τσίτα, αλλά η Νίκη Βόλου χρειαζόταν το… κάτι παραπάνω κι έτσι η «ελαφρά ταξιαρχία» είναι στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τον «τσίτωσε», αλλά δεν έφτανε!
Η Νίκη Βόλου υποδεχόταν την Πέμπτη (16/1) τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον 2ο επαναληπτικό για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 3-1 υπέρ της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Οι γηπεδούχοι είχαν ως στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Σ’ αυτό βοηθούσε, πως οι φιλοξενούμενοι είχαν ταξιδέψει στο Βόλο με αρκετές απουσίες (έντεκα), αλλά και η πολύ δυνατή τους έδρα, καθώς φέτος μετρούν 7 νίκες σε 8 παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Η αποστολή όμως εξετελέσθη… κατά το ήμισυ. Οι παίκτες της ομάδας του Βόλου κυριάρχησαν -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- νίκησαν 1-0 με γκολ του Τσίτα (82’) και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα περνούσαν εκείνοι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και όχι ο Απόλλωνας, ο οποίος προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2 και θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ- Ηρακλής.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωχελικά στον αγωνιστικό και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό αλλά ούτε και ευκαιρίες.

Μετά το 20λεπτο όμως το ματς πήρε τα «πάνω» του, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Σοΐλέδη, και τον Απόλλωνα να «απαντά» με χαμένο τετ α τετ του Πετρόπουλου, αλλά και δοκάρι του ίδιου παίκτη.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, που θα μπορούσε να είχε κάποιο τέρμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ωστόσο πολύ διαφορετικά από το πρώτο. Το ματς έγινε πιο… αλέγκρο.

Η Νίκη Βόλου βγήκε μπροστά για να πετύχει κάποιο τέρμα και να έχει ελπίδες πρόκρισης. Από την άλλη, ο Απόλλωνας δεν κλείστηκε πίσω για να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το πρώτο παιχνίδι.

Και ο στόχος επετεύχθη! Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, με κυριότερες αυτές των Σοΐλέδη και Γέστιτς, κατάφερε να σκοράρει με τον Τσίτα στο 82’ που δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Ανιέτε και να κάνει τα 10 τελευταία λεπτά…κόλαση.

Οι παίκτες της Νίκης Βόλου τα έπαιξαν όλα για όλα! Έκλεισαν τον Απόλλωνα στα καρέ του, με σκοπό να πετύχουν το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, και έφτασαν μια ανάσα μακριά από την πρόκριση. Ο Μπιτσάκος στο 89’ και ο Ζουλιώτης στο 92’ έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου(4-2-3-1): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Γκότοβος, Γιώτας, Αναστασόπουλος (60’ Σεΐμάν), Ακασού (68’ Τσίτας), Μανουσάκης (78' Μπιτσάκος), Σοϊλέδης, Γέσιτς, Ανιέτε.

Απόλλωνας(4-4-1-1): Γκόμεζ, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Παπαζαχαρίας (45’ Έγκον), Σόουζα, Καμαρά, Αμπρόουζ (ντεμπούτο), Τσιλιγκίρης, Κουκ (62’ Ζουέλα), Μπάρκογλου( 86’Τσεμπερίδης), Πετρόπουλος.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: