Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Survivor Σαράποβα στο «καμίνι» της Μελβούρνης!

Kάτω από αντίξοες συνθήκες και με πολλά προβλήματα για τους αθλήτριες, λόγω της υπερβολικής ζέστης, συνεχίστηκε η 4η μέρα του Αυστραλιανού Όπεν

Survivor Σαράποβα στο «καμίνι» της Μελβούρνης
Σε ένα παιχνίδι που κράτησε τρεις ώρες και 28 λεπτά, η Μαρία Σαράποβα είδε το φάσμα του αποκλεισμού πολύ κοντά, έκανε τα εύκολα-δύσκολα σε αρκετές περιπτώσεις στο 3ο σετ, αλλά τελικά έκαμψε μετά από 18 γκέιμ την αντίσταση της Κάριν Κναπ, από την Ιταλία.

Η Ρωσίδα πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο με 6-4 και στο 10ο γκέιμ του 3ου σετ είχε τρία ματς πόιντ με την Κναπ να το σπάει και να οδηγεί το ματς σε συνέχεια. Η Ιταλίδα κράτησε το σερβίς της μέχρι το 17ο γκέιμ, η Σαράποβα έκανε το 9-8 και στη συνέχεια το 10-8 για να πάει την πρόκριση στις «32». Αξίζει ν’ αναφερθεί πως σε αυτό το ματς η οροφή της «Rod Laver Arena» δεν είχε κλείσει ακόμα, μιας και το 3ο σετ ήταν ατελείωτο κι ενώ ήδη στα άλλα γήπεδα η δράση είχε σταματήσει με εξαίρεση τη Hisense Arena όπου έπαιζαν οι Τσόνγκα και Μπελούτσι (εκεί η οροφή είχε κλείσει) και η θερμοκρασία στο court ξεπερνούσε τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που πέρασα. Δούλεψα πολύ τους τελευταίους μήνες κι ήθελα απελπισμένα αυτό το ματς. Δεν έπαιξα το καλύτερο τένις και έκανα πολλά λάθη» είπε η Ρωσίδα, εξουθενωμένη μετά το τέλος του αγώνα. Στον επόμενο γύρο, η Μαρία Σαράποβα θ’ αντιμετωπίσει την Αλιζέ Κορνέ που επικράτησε 2-1 της Ιταλίδας Τζιόρτζι 2-1 σετ (6-3, 4-6, 6-4).

H κάτοχος του Αυστραλιανού Όπεν, Βικτόρια Αζαρένκα δεν αντιμετώπισε προβλήματα με την Τσέχα, Ζαχλάχοβα αφού επικράτησε με 2-0 (6-1, 6-4) και στον επόμενο γύρο θ’ αντιμετωπίσει την Αυστριακή Μέουσμπέργκερ που νίκησε 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-2), την Σέρβα Γιοβανόφσκι.

Μάχη έγινε ανάμεσα στην Ρουμάνα Νο11 του ταμπλό Σιμόνα Χάλεπ και την Λεπτσένκο για ένα σετ. Η Ρουμάνα έχασε το πρώτο 6-4, επικράτησε στο δεύτερο με 6-0 και στο 3ο με την Αμερικανίδα να έχει σχεδόν καταρρεύσει λόγω της υπερβολικής ζέστης, επικράτησε με 6-1 και πήρε το ματς. Στην επόμενη φάση θα παίζει με την Ντίγιας από το Καζακστάν που επικράτησε 2-0 σετ της Εράκοβιτς (6-4, 6-0).Η Γιάνκοβιτς δεν είχε πρόβλημα απέναντι στη Γιαπωνέζα Μορίτα και καθάρισε με 2-0 σετ (6-2, 6-0) και στην επόμενη φάση θ’ αντιμετωπίσει μια άλλη Γιαπωνέζα τη Νάρα που επικράτησε 2-0 (6-4, 6-3) της Ριμπαρίκοβα.

Η Καρολίν Βοζνιάκι επικράτησε 2-1 της Αμερικανίδας ΜακΧέιλ (6-0, 1-6, 6-2) και στην επόμενη φάση θ’ αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Μουγκουρούθα, που πέρασε το εμπόδιο της Σλοβάκας Σμιέντλοβα με 2-0 (6-3, 6-3), ενώ η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα που νίκησε την Λευκορωσίδα Γκοβόρτσοβα με 2-0 σετ (6-0, 7-5) θα παίξει με την Παβλιουτσένκοβα που απέκλεισε την Μινέλα με 2-0 σετ (6-2, 6-2). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: