Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Κάντο όπως η Λάρισα»!

kougias_
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα (16/01) στην Θεσσαλονίκη για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου. Αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΠΟ να μην δεχτεί την προσωρινή διαταγή του Άρη και τόνισε ότι παρά το γεγονός πως η Ελληνική Ομοσπονδία από νομικής πλευράς είναι σωστή, σε παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν έχει συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:
Για την κίνηση της ΕΠΟ να μην εκδώσει τα δελτία στους νέους παίκτες του Άρη: “Επαναλαμβάνεται αυτό που γίνεται με την διοίκηση του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αναλόγως με το ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος λαμβάνονται και οι αποφάσεις. Πριν από τρία χρόνια αντίστοιχες αποφάσεις είχαν η Νίκη Βόλου και τα Τρίκαλα. Η ΕΠΟ είχε την ίδια στάση που έχει και τώρα με τον Άρη. Πιστεύω πως από νομικής πλευράς είναι σωστή η απόφαση της ομοσπονδίας, αφού παρανομεί όποια ομάδα προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να πετύχει αναστολή σε θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Όμως, πέρυσι συνέβη το ίδιο με την Λάρισα. Κατάφερε μ’ έναν δικό της τρόπο και πήρε προσωρινή διαταγή για τις μεταγραφές, που έκανε τον Ιανουάριο και ορίστηκαν κανονικά οι αγώνες της. Εγώ είχα κάνει προσφυγή ως ΠΑΕ Παναχαϊκή και μου την απέρριψαν από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Ας ψάξει να βρει ο Άρης την ένσταση και να την χρησιμοποιήσει για να πάρει τα δελτία”.
Για το μέλλον του Άρη: “Το καλοκαίρι δεν γνωρίζω πως έκανε μεταγραφές ο Άρης. Φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο… Ο Άρης έπρεπε να υποβιβαστεί, όπως ο Ηρακλής τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έπρεπε να πάρει αδειοδότηση και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.  Αυτά τα καραγκιοζλίκια με παίκτες 22 ετών δεν γίνονται. Όμως, αν ο Άρης υποβιβαστεί, το ίδιο πρέπει να συμβεί και με άλλες ομάδες, που ενώ έπρεπε να πέσουν τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν έγινε”.
Για τα δύο μέτρα και σταθμά: “Την μια χρονιά επιτρέπεται να πηγαίνεις στα πολιτικά δικαστήρια, αν είσαι ΟΦΗ και έρχονται κατά πάνω όλοι οι Κρητικοί και την άλλη χρονιά δεν επιτρέπεται. Σωστά ο Άρης στέλνει εξώδικο. Κατά το νόμο, έχει δίκιο τώρα η ΕΠΟ, όμως πέρυσι έκανε άλλα στην περίπτωση με την Λάρισα, που είναι ακριβώς ίδια. Πάντως, όλα αυτά που συμβαίνουν οδηγούν τον Άρη στην Φούτμπολ λιγκ…”.
Για το μείζον θέμα με τον αριθμό των ομάδων, που θα υποβιβαστούν από την Σούπερ λιγκ: ” Επικρατεί μια πολύ μεγάλη αναταραχή. Υπάρχει προκήρυξη, που αναφέρει ότι πέφτουν τρεις ομάδες. Κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου, ο Άρης και ο Απόλλων ήταν οι ξεγραμμένες ομάδες. Τις θεωρούσαν καταδικασμένες. Ξαφνικά ο Απόλλων κάνει μια τρομερή πορεία… πρωταθλητισμού και θεωρώ πως έχει εξασφαλίσει πλέον την παραμονή του. Τότε που είχαν καταδικασμένες τις δυο ομάδες, έκαναν μια συζήτηση για το πόσες ομάδες θα πέσουν και είπαν να πέσουν δύο. Παρουσιάστηκε μια προκήρυξη, που έλεγε ότι θα πέσουν δύο, ενώ υπήρχε και μια που έλεγε πως θα πέσουν τρεις. Είχε βγει και ο κύριος Σαρρής και είχε πει ότι τρεις ανεβαίνουν και τρεις πέφτουν.
Εμείς στην Φούτμπολ λιγκ πήραμε μια απόφαση, που είναι καταπέλτης και αναστάτωσε την ΕΠΟ. Αποφασίσαμε να αποσύρουμε τους εκπροσώπους από το διαιτητικό δικαστήριο. Δεν είναι ένα υποχρεωτικό δικαστήριο. Το θέμα που έχει προκύψει δεν προβλέπεται να  λύνεται από την διαιτησία και δεν θέλουμε να πάμε εκεί.  Ενώ πήραμε αυτή την απόφαση, περιέργως δεν ανακοινώθηκε! Το Σάββατο (18/01) κάνουμε μια νέα συνάντηση για να δούμε τι θέλουν όλοι.  Δεν γνωρίζω τι θα κάνουν οι συνάδελφοι και το τι έχουν στο μυαλό τους. Η κατάσταση μπορεί να ξεκαθαρίσει τον Ιούλιο, μπορεί και αργότερα! Η Παναχαϊκή αν είναι τρίτη και αν δεν ανέβει θα προσφύγει κατά της Φούτμπολ λιγκ η μαζί με την Φούτμπολ λιγκ. Είμαστε μια ομάδα που έχει 200.000 ευρώ έσοδα, μεγαλύτερο προϋπολογισμό και μας λένε ξαφνικά να παίξουμε χωρίς κανένα αντικείμενο. Επιπλέον, είναι ένα πρωτάθλημα που αρχίζει Οκτώβριο και τελειώνει Μάρτιο. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: