Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Μας στηρίζει ο Ιβάν Σαββίδης»

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε η ομάδα Κ-12 του ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Μήτας. «Σημαντική η στήριξη Σαββίδη», τόνισε.

«Μας στηρίζει ο Ιβάν Σαββίδης»
Ο τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μήτας, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τα οφέλη που είχε η παρουσία της ομάδας Κ-12 στη Βαρκελώνη, από το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στις ακαδημίες του «δικεφάλου του βορρά».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Μήτα στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου.

Για το πως πανηγύρισαν τα παιδιά τη νίκη επί της Μπαρτσλόνα:

«Τα παιδιά πανηγύρισαν όσο έπρεπε. Έχουν όμως αφήσει ήδη πίσω αυτό το παιχνίδι. Δεν επηρεάζονται πέραν του φυσιολογικού, καθώς έχουν και άλλες τέτοιες εμπειρίες. Μπορούν πια να διαχειρίζονται μια νίκη ή μια ήττα».

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια χρονοβόρα εκπαιδευτική διαδικασία, με πολλή δουλειά. Τα παιδιά αυτά έχουν ξεκινήσει από την ηλικία των εφτά και βρίσκονται ήδη τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Είναι προϊόν της ακαδημίας. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις υποδομές και όσοι εργαζόμαστε εδώ ως προπονητές είμαστε τυχεροί , αφού όλες οι προηγούμενες διοικήσεις έριξαν βάρος στις ακαδημίες. Το ίδιο και ο Ιβάν Σαβίδης, ο οποίος μας στηρίζει πολύ».

Για το τι διαφέρει στο εξωτερικό:

«Οι συνθήκες διαφέρουν. Οι χώροι εκπαίδευσης, οι εγκαταστάσεις, τα γήπεδα. Ακόμη, ο ανταγωνισμός των ομάδων είναι μεγαλύτερος. Στην Ευρώπη όπου κυκλοφορήσαμε υπήρχαν παντού γήπεδα. Μέσα στις γειτονιές. Τα παιδιά αγαπάνε το ποδόσφαιρο από πολλή μικρή ηλικία».

Για τις αγωνιστικές διαφορές:

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός υψηλού επιπέδου. Οι παίκτες δεν φθάνουν στα όρια τους. Είναι διαφορετικό να παίζεις με 50 γονείς στην κερκίδα και αλλιώς σε γεμάτα γήπεδα, όπου από νεαρή ηλικία υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: