Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δριβελέγκας στο Metropolis: «Περιμένουμε την έγκριση της Τρόικας για τα χρέη»

Εν αναμονή της απάντησης της Τρόικας σε επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Σε επικοινωνία που είχα με τον Γιάννη Στουρνάρα μου τόνισε πως έχει σταλεί επιστολή από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τρόικα όσον αφορά το θέμα των χρεών και περιμένει εντός των ημερών την απάντηση. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός η επιστολή είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και είναι αισιόδοξος πως η Τρόικα θα δώσει την έγκριση. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω το θέμα δεν αφορά μόνο τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά όλες τις εταιρείες και επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τον ΠΑΟΚ. Η ρύθμιση αφορά την καταβολή ολόκληρου του αρχικού κεφαλαίου και έναν διακανονισμό για τα πρόστιμα».

Ειδικότερα όσον αφορά το θέμα των προστίμων ο Γιάννης Δριβελέγκας υπογράμμισε: «Δεν μπορούν να διαγραφούν τα πρόστιμα. Μακάρι να το επέτρεπαν, αλλά δεν γίνεται γιατί αν συνέβαινε θα ήταν σαν να καταργούσαμε την έννοια του προστίμου. Δεν μπορούμε για την ώρα να μπούμε σε λεπτομέρειες της ρύθμισης, όμως είναι δεδομένο πως αυτή θα αποφέρει διπλό κέρδος αφού και το Δημόσιο θα εισπράξει χρήματα αλλά και θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μπορέσουν να φανούν συνεπείς με ό,τι σημαίνει αυτό». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: