Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Όλοι στο μικροσκόπιο, αποφάσεις από βδομάδα!!

Ο Πιέρ Ισά κάνει έρευνα αγοράς στην Ευρώπη, ο Μίτσελ έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή του στόπερ και στον Ολυμπιακό κάνουν επαφές και από Ελλάδα για κοινοτικό στόπερ.
Στο Λιμάνι έχουν ενεργοποιήσει κάθε λύση και επαφή που έχουν για εύρεση έτοιμου παίκτη για την άμυνα με στόχο να έχει κλείσει αυτό το μέτωπο το αργότερο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Και αυτό διότι η νέα προσθήκη θα πρέπει να έχει χρόνο να ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα.
Να αφομοιώσει το στιλ και την λογική του Μίτσελ και να καταφέρει να βρει τα απαιτούμενα πατήματά του για να είναι στο 100% για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά και στον Ολυμπιακό αναζητούν έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Δημήτρη Σιόβα, που να είναι και κοινοτικός, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει.
Χρειάζονται δηλαδή έναν υψηλόσωμο αμυντικό που να είναι και τεχνίτης και να έχει ποιότητα και εμπειρίες. Με άλλα λόγια έναν έτοιμο παίκτη. Μπορεί λοιπόν στον Ολυμπιακό να ξεκαθάριζαν την Τετάρτη πως... παγώνουν τα πάντα στον μεταγραφικό τομέα, όμως τα ταξίδια και οι συζητήσεις δεν σταματούν με φόντο την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα επέλθουν οι ουσιαστικές εξελίξεις και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ο Πιέρ Ισά είναι σε ειδική αποστολή στο εξωτερικό (σ.σ. με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παρουσία του σε Γαλλία και ίσως και Αγγλία). Ο αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών ξεψαχνίζει τόσο τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και το μπλοκάκι του για αμυντικούς. Ο Νοτιοαφρικανός αναχώρησε αργά την Τρίτη για το εξωτερικό, όπου και κάνει σειρά συζητήσεων και πιθανότατα να γυρίσει το Σάββατο στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή οι Γιάννης Βρέντζος, Κριστιάν Καρεμπέ και Χουάνχο Λορένθο δουλεύουν δίχως σταματημό ως προς την εν λόγω κατεύθυνση. Και αυτό διότι συζητήσεις δεν γίνονται μόνο στο εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα. Οι αγορές, που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, είναι των Ισπανίας, Αγγλίας και Γαλλίας.
Ωστόσο ο Ολυμπιακός κοιτάζει και αλλού. Για την ακρίβεια σε όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορεί (σ.σ. Ιταλία, Πορτογαλία κ.ά.). Ο ρόλος του Μίτσελ βέβαια είναι ο πλέον καθοριστικός. Η διοίκηση έχει αφήσει σε πρώτη φάση πάνω του το ζήτημα στόπερ με τον Ισπανό να έχει στο πλάνο του ονόματα όπως εκείνο του Μποτία. Οι δικές του προτάσεις είναι κυρίως από την Ιβηρική.
Σε περίπτωση που δεν... περπατήσουν οι επιλογές του προπονητή, που ξέρει πιο καλά από κάθε άλλον τις ανάγκες της ομάδας, τότε στον Ολυμπιακό θα προχωρήσουν άλλες λύσεις. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θέλουν με τίποτα να... ρισκάρουν τον Γενάρη. Ο στόχος τους είναι να πάνε σε μία σίγουρη και πολύ καλή επιλογή παίκτη.
Στον Πειραιά δεν έχουν κλείσει την... πόρτα τους σε Ρωσία και Ουκρανία πάντως, με το Gazzetta να σας έχει μεταφέρει τα ονόματα που βγήκαν στο προσκήνιο. Είναι σε ανοιχτή γραμμή με ανθρώπους με τους οποίους έχουν συνεργασία σε αυτές τις δύο χώρες μήπως βρεθεί κάποια εξαιρετική ευκαιρία, που να μπορεί να έρθει άμεσα στον σύλλογο.
Με δεδομένες τις επιθυμίες του Μίτσελ παίκτες όπως οι Αυλωνίτης ή Λεάντρο (που ανήκουν στην ομάδα) δύσκολα θα μπορέσουν να βρουν χώρο στο ρόστερ για τον Γενάρη. Ενδέχεται είτε ο Αυλωνίτης είτε και κάποιος άλλος στόπερ που είναι στο ερυθρόλευκο δυναμικό να βρεθούν στου Ρέντη, ωστόσο δεν θα είναι για την πρώτη γραμμή, ήτοι για τα ματς με την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ.
Οι διοικούντες την ομάδα από την πλευρά τους έχουν ενοχληθεί αισθητά με την περιρρέουσα ονοματολογία. Αυτές τις ημέρες στον Τύπο έχει γίνει μία μίνι... παρέλαση ονομάτων και στην ΠΑΕ δεν έκρυβαν την δυσφορία τους, ειδικά από την στιγμή που δεν έχουν ξεχωρίσει κάποιον στόπερ που να κλείσει εδώ και τώρα και να έρθει και... αύριο στην ομάδα.
Σχετικά με τον Αμπντελσαλάμ Ιμπραϊμ οι συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη καλά κρατούν, χωρίς να έχει γίνει το τελικό deal. Ορισμένες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως ο Ολυμπιακός κουβεντιάζει με τους εκπροσώπους του και για στόπερ, των οποίων έχουν εκείνοι τα δικαιώματα. Νεότερα για τον σομαλικής καταγωγής Νορβηγό ίσως ανακύψουν την Πέμπτη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: