Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δεν είδες τον Γιάννη; Εχασες!

Ομάδα χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει κι από όλο το παιχνίδι – έχουμε πολλά να πούμε και να αναλύσουμε στη συνέχεια – αυτό που μετράει περισσότερο είναι η εμφάνιση του Παπαπέτρου.

Δεν είδες τον Γιάννη; Εχασες
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ερχεται από το βάθος του πάγκου ή ακόμα και εκτός… πάγκου, για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, να τον φρεσκάρει και του μεγαλώσει το ροτέισον.

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε χρόνια τώρα. Από την αρχαιότητα. Ουδέν κακό, αμιγές καλού. Δόθηκε ευκαιρία στον Ιωάννη να μπει στη μάχη λόγω του τραυματισμού του Στράτου Περπέρογλου και ο 20χρονος την άρπαξε από τα μαλλιά. Και μην πει κανείς ότι δεν είναι κριτήριο αυτό το ματς, επειδή αντίπαλος ήταν η Κούτσα του Σκαριόλο. Είμαστε στο Top 16, έχουν πάρει κι άλλοι ευκαιρίες, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Δεν τους καταδικάζουμε που δεν τα κατάφεραν, αλλά δεν γίνεται να μην δώσουμε εύσημα σε όσους έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Ε, στην περίπτωσή μας αυτός είναι ο Παπαπέτρου, που αποθεώθηκε και από το κοινό στο ΣΕΦ.
Αλλωστε είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και ως 3αρι και ως 2αρι, αλλά και ως 4αρι. Εχει και το ύψος και τη σπιρτάδα, αλλά και τη δύναμη. Εμπειρία και παιχνίδια του λείπουν, όμως έδειξε και μυαλό και μπασκετικό θράσος, χωρίς υπερβολές και επιπολαιότητες. Εκανε αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω, είχε παρουσία και όχι απλή συμμετοχή.
Διότι όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη από νέο αίμα, το έχει ανάγκη και ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.
Αυτά για τον Παπαπέτρου. Να περάσουμε και στο παιχνίδι τώρα. Ο Ολυμπιακός ήταν συνολικά ώριμος και μεθοδικός, ήταν ο Ολυμπιακός που ταιριάζει στην ομάδα που κατέκτησε τις δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κούτσα του Σκαριόλο να διεκδικήσει κάτι, μην πει κανείς ότι δεν έχει ομάδα, αν δεν παίξεις θα χάσεις σε αυτό το επίπεδο. Το παράδειγμα είναι πρόσφατο, έχασε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.
Οι ερυθρόλευκοι έκοψαν το παιχνίδι της Κούτσα του Σκαριόλο στην περιφέρεια, δεν άφησαν τον Ερτέλ να δει το καλάθι. Μόνο δύο σουτ έκανε σε όλο το ματς ο Γάλλος. Αποσυντόνισε τους Βάσκους και έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Εκανε κλεψίματα, μπλόκαρε πολλές μπάλες, πήρε ριμπάουντ, έβγαλε αιφνιδιασμούς. Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης έβγαλαν ενέργεια, ο Ντάντσον κυριάρχησε και ως 4αρι και ως 5αρι, ο Σίμονς ξύπνησε, ο Σερμαντίνι, ο Πέτγουεϊ και ο Λοτζέσκι ήταν θετικοί. Ειδικά ο Ντάνστον είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού στο Τop 16.
Και αφήνουμε τελευταίο τον Σπανούλη. Η επιστροφή του μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, του έδωσε προσωπικότητα. Αυτό το ματς ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε για να πατήσει γερά στα πόδια του, να αποκτήσει ψυχολογία και να είναι έτοιμος στο κομβικό παιχνίδι με την Μάλαγα. Δεν ζορίστηκε, έκανε τη δουλειά του και με τη δική του παρουσία στο παρκέ, ο Ολυμπιακός είναι ικανός για την τελική αντεπίθεση.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: