Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ένας αιώνας ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την γιορτή των 100 χρόνων του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας και παράλληλα παραθέτει...υστερόγραφα αφύπνισης!
O ΑΡΗΣ έχει μπροστά του 5 παιχνίδια στα οποία οφείλει να προσπαθήσει να κάνει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο. Ενδεχομένως μέχρι την 26η Μαρτίου και τον αγώνα με τον Εργοτέλη να έχει απολέσει όλες του τις μαθηματικές ελπίδες ή αν κερδίσει τα ματς στην Κομοτηνή και με την ομάδα της Κρήτης να έχει διατηρήσει τις όποιες λιγοστές μαθηματικές του ελπίδες.
Μία μέρα νωρίτερα ωστόσο ο ΑΡΗΣ θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Ένα ολόκληρο αιώνα προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό και διάδοσης της... συμπρωτεύουσας που ΜΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ, ένιωσε για κάποια χρόνια ότι αποτελεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Μόνο ο ΑΡΗΣ έχει πετύχει να...μεταφέρει την πρωτεύουσα και στην προκειμένη περίπτωση για το μπάσκετ από την Αθήνα σε μία άλλη πόλη. Φυσικά και πολλές ομάδες από την επαρχία έχουν κατά καιρούς πετύχει διακρίσεις, έχουν κατακτήσει τρόπαια, αλλά καμία εκτός Αθήνας δεν κατάφερε να χτίσει μία πραγματική ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που λόγω των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο ζει χρονιές μιζέριας, απαξίωσης και μίρλας, την Τρίτη συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Επέλεξα για φωτογραφία το πιο εύστοχο πρωτοσέλιδο του SUPER ARIS φέτος. Μπορεί να μην... πουλάει όπως τα...ξεφωνητά σε παράγοντες ή την καζούρα στους συμπολίτες, αλλά για μία ακόμα φορά αναδεικνύει το τι σημαίνει αυτος ο σύλλογος για τον Αρειανό οπαδό, την Θεσσαλονίκη.
Ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που συνέδεσε πρώτος το όνομά του με τους πανηγυρισμούς στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, στο σύμβολο της Μακεδονίας και στην συνέχεια βέβαια ακολούθησαν οι... κορυφαίοι στο copy paste στα οπαδικά ζητήματα. Εδώ θα πει κάποιος έχουν αναγάγει σε σλόγκαν τους την φράση του αείμνηστου Συρόπουλου (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΡΗΣ) και πρόσφατα αντέγραψαν ακόμα και το ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ, δεν θα αντέγραφαν τους πανηγυρισμούς στον Λευκό Πύργο;
Το βράδυ της Τρίτης μετά την εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά από μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα τμήματα, ο λαός του ΑΡΗ θα κατηφορίσει στο σύμβολο της πόλης για μία ακόμα φορά. Άλλωστε ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας έχει βρεθεί εκεί τριπλάσιες φορές, από αυτούς που με το νου τους θεωρούν ότι ένας υποβιβασμός θα... εξαφανίσει τον ΑΡΗ από την Θεσσαλονίκη την στιγμή που την έχει δοξάσει και δοξαστεί 100 χρόνια τώρα! Όσοι αμφιβάλουν μπορούν στην σάλα Νίκος Γκάλης να κοιτάξουν στο ταβάνι. Μόνο οι τίτλοι του μπάσκετ είναι τριπλάσιοι!
Ο ΑΡΗΣ μπορεί φέτος να υποβιβαστεί, αλλά δεν θα πεθάνει και κυρίως με εκδηλώσεις όπως αυτή της Τρίτης θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει κόντρα στα σχέδια και τα όνειρα της μίας πόλης στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση άλλωστε αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποια ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έμενε... μόνη της στην Πόλη του Θεού. Γιατί σημασία δεν έχει που... πεθαίνεις άσχετα αν για τον ΑΡΗ αυτός ο θάνατος μπορεί να αποτελέσει αφορμή αναγέννησης. Σημασία έχει και αυτό καταγράφεται στα... πάντα όλα, που έχεις γεννηθεί.
Και όλοι γνωρίζουν ότι στην Θεσσαλονίκη γεννήθηκε, υπάρχει και θα υπάρχει ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΥΓ1 Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση στο σάιτ του Κυριάκου Θωμαίδη για δυο ομάδες που βάση νόμου πρέπει να υποβιβαστούν γιατί δεν έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς. Αναμένω τα ονόματα των ομάδων την Δευτέρα. Επίσης αναμένω από τον κ. Σαρρή και το ΔΣ της ΕΠΟ να εφαρμόσουν το νόμο μετά την ΑΠΟΦΑΣΗ του εφετείου Θεσσαλονίκης. Ναι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ δικαστήριο που προσέφυγε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ. Αλήθεια η ΠΑΕ ΑΡΗΣ που είναι; Προσοχή προς άσχετους με το αντικείμενο, μην μου γράψετε για το άρθρο 99, που αποτελεί πτωχευτικό κώδικα και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ. Γιατί αν συμπεριλαμβάνονταν γιατί υπάρχει κανονισμός στην αδειοδότηση ότι ομάδες που προσφεύγουν στο 99 δεν θα παίρνουν άδεια για ένα χρόνο; ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 99 ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Μια ζωή όμως... προπαγάνδα και παραπληροφόρηση σε θέματα ουσίας και όχι αν ένας συνάδελφος μπέρδεψε τον Σκόνδρα με τον Καμινιώτη.
ΥΓ2 Για τον Κούγια ως παράγοντα η άποψη που έχω δεν είναι η καλύτερη δυνατή ίσως γιατί έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά και μόνο από τα ΜΜΕ και όχι τις πραγματικές του δράσεις ως παράγοντα. Ο λαικισμός είναι εύκολος ξέρετε στο...ξεφωνητό ενός ανθρώπου που διοικεί μία ομάδα. Όταν μπεις να διοικήσεις όμως τα μπαστούνια μπλέκουν τα... μπούτια τους με κούπες και τρυφίλια και κόβεται η...μαγκιά.
Το να μπαίνει όμως στην γνωστή κρεατομηχανή απαξίωσης από την πρώτη μέρα, μόνο και μόνο γιατί δεν είναι αρεστός στο...καθεστώς δείχνει ότι ίσως τελικά να μπορεί να βοηθήσει υπό προυποθέσεις στην προσπάθεια απαλλαγής όσων χρησιμοποιούν τον ΑΡΗ για να ωφεληθούν προσωπικά και μόνο. Και μόνο ότι τον νιώθουν ως απειλή (όχι μόνο ως παράγοντα, αλλά και ως νομικό) πρέπει να αξιοποιηθεί από την αρειανή οικογένεια προς όφελος του ΑΡΗ και όχι...προσώπων. Αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας, αλλά γειά σας!
Θα επανέλθω με συγκεκριμένες ενστάσεις, θέσεις, αλλά και άποψη αφού μιλήσει με ανθρώπους του ΑΡΗ και θέσει ο ίδιος τις σκέψεις του. Γιατί μέχρι τώρα πέρα από φιλολογικές συζητήσεις του...ποδαριού δεν έχει γίνει το παραμικρό και οι διαστάσεις του θέματος μέσω... μίντια σε κάθε περίπτωση είναι τελείως διαφορετικές από την ουσία του ζητήματος.
ΥΓ3 Αρειανός που έχει τιμήσει την κιτρινόμαυρη φανέλα μου είπε σήμερα το εξής. Για να αναγκαστεί να φύγει ένας “τρελός”, πρέπει να βρει μπροστά του ένα ακόμα πιο “τρελό”. Όταν ο δεύτερος “τρελός” ξέρει και τους νόμους, ίσως τελικά η σωτηρία να έρθει... ουρανοκατέβατη!
ΥΓ4 Διπλό στην Κομοτηνή...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: