Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Ακόμα πιο σημαντική η παρουσία του κόσμου»

Κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΝΚ έκανε ο Σούλης Μαρκόπουλος, αναλύοντας τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα.

«Ακόμα πιο σημαντική η παρουσία του κόσμου»
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (22/03, 18:00) τη Νέα Κηφισιά για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών έχοντας δύο σημαντικά προβλήματα αυτά των Κούπερ και Πέιν, των οποίων η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ δυσκολότερα τα κάνει η 20η επέτειος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. Για αυτό και ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος, κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει με την παρουσία του την προσπάθεια των παικτών του.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα με τους δύο Αμερικανούς μας παίκτες και δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε με ομαδική δουλειά. Η Κηφισιά είναι ομάδα με έμπειρους παίκτες που ξέρουν πως να διαχειριστούν πολλές δύσκολες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι, που έχει και τις ιδιαιτερότητες με την 20ή επέτειο του Κυπέλλου Korac, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η παρουσία του κόσμου θα είναι ακόμη πιο σημαντική στην προσπάθειά μας», ήταν το σχόλιο του έμπειρου κόουτς.

Από την πλευρά των παικτών ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα και τον κόσμο. Πιστεύω ότι όλοι να θυμούνται αυτές τις πολύ μεγάλες στιγμές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την επέτειο, μας ενδιαφέρουν όλες οι αναφορές που θα γίνουν πριν και μετά το παιχνίδι, αλλά στη διάρκεια του αγώνα θέλουμε και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Μαρκ (Πέιν) και ο Ντι Τζέι (Κούπερ) είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της ομάδας και εάν απουσιάσουν θα πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε το κενό τους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που δεν είναι τυχαία. Έχει έμπειρους παίκτες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με δύο προβλήματα. Ο Κούπερ, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι έχει διάστρεμμα στο αριστερό πόδι, το οποίο δημιούργησε και μία διάταση στο υποκνημίδειο. Ο Αμερικανός ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα με φυσιοθεραπείες και θα φανεί το Σάββατο εάν μπορεί να αγωνιστεί.
Από την άλλη ο Πέιν, ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε για δεύτερη ημέρα εκτός προπόνησης. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει και την δική του περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: