Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Θα κατεβαίναμε με τα αυγά…»

2013052600418-preview
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Χαράλαμπος Αποστολίδης. Μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και τόνισε πως δεν αποκλείει στο μέλλον ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με την πολιτική. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών του “Δικεφάλου” και υπογράμμισε πως δεν γίνεται να υπάρξει μια φωτογραφική τροπολογία αλλά πρέπει να συνταχθεί μια γενική και αφηρημένη διάταξη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χαράλαμπος Αποστολίδης:
Για την ανακοίνωση που ετοιμάζει να στείλει στον Βαγγέλη Μαρινάκη:“Γράφω μια ανακοίνωση τώρα στα Ρώσικα και με μετάφραση στα Ελληνικά όπου λέω στον κ. Μαρινάκη να συνεχίσει να ονειρεύεται και να ξυπνήσει όμορφα. Καταγγέλλω φυσικά όλους τους σκοτεινούς παράγοντες και τους παλιό-Εγγλέζους που δεν σεβάστηκαν την ιστορία του αιώνιου έφηβου και την βρώμικη διαδρομή όλων τον σκοτεινών παραγόντων μεταξύ αυτών και ο Ιβάν Σαββίδης που δεν άφησαν το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Αρχίσανε να μιλάνε Ρώσικα στο Λιμάνι. Θα τα μάθουν απέξω σε λίγο σαν ποίημα”.
Για το αν έχει αποχωρήσει από τον Ποντιακό Σύλλογο:“Η Πανελλήνια ομοσπονδία Ποντιακών σωματείων έχει ένα καταστατικό, εκεί ήμουν πρόεδρος. Σωματειακά είμαι ο Γενικός γραμματέας της Παναγίας Σουμελά. Έχουμε ένα καταστατικό που πρέπει να το δούνε τα κόμματα για το τι σημαίνει δημοκρατία. Απαγορεύει κάποιον να είναι πρόεδρος πάνω από δύο θητείες. Η εξουσία και η καρέκλα διαφθείρει. Ο δίκαιος Αριστείδης να είσαι κάνεις δύο θητείες. Βέβαια, δεν παύεις να συμμετέχει στα Ποντιακά πράγματα. Τώρα πρόεδρος είναι η κ. Σαχινίδου Χριστίνα όπως γυναίκα είναι και η αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας. Δείχνουμε τι σημαίνει Ποντιακός Ελληνισμός και στο θέμα της ισότητας”.
Για το αν προσκάλεσε τον Ιβάν Σαββίδη:“Τον προσκαλούμε συνεχώς τον κ. Σαββίδη. Έχει κυκλοφορήσει και η επιστολή της ΠΟΠΣ υπό την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Τους προσκαλούμε όλους μαζί και κυρίως κ. τον Κ. Σαββίδη. Θα γίνει η εκδήλωση στις 19 Μάιου που είναι η ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονία”.
Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης είπε πως θα έρθει ως κεντρικός ομιλητής μόνο αν ενωθούν:“Αυτό το λέει ο Ιβάν Σαββίδης εδώ και μια δεκαετία. Εγώ ως πρόεδρος της ΠΟΠΣ και ο Ιβάν Σαββίδης είχαμε πάει 19 Μάιου το πρωί στην Τραπεζούντα με το δικό του αεροπλάνο. Ανάψαμε κερί εκεί και στις τεσσεράμισι γυρίσαμε. Τον πήρα αγκαζέ γιατί δεν ήταν πολύ γνωστός στους Ελληνικούς κύκλους και πήγαμε στην εκδήλωση που διοργάνωνε η Πανποντιακή καθώς εγώ για θέματα ενότητας δεν είχα κάνει κάτι ως ΠΟΠΣ. Δυστυχώς εκεί κάποιοι καλοί μας φίλοι πατριώτες δεν θεώρησαν καλό ούτε να αναγγείλουν την άφιξη του. Τα χρόνια κυλήσανε, οι άνθρωποι αλλάξανε, οι εγωισμοί φύγανε και θα κάνουμε τις εκδηλώσεις μνήμης όλοι μαζί αυτή την χρονιά. Ακόμα και αυτός ανήκει στο όλοι μαζί. Στο όλοι μαζί είναι και αυτός και πρέπει με τις δυνάμεις του να συνδράμει και αυτός”.
Για την πιθανότητα να ασχοληθεί ο Ιβάν Σαββίδης με την πολιτική:“Ο Ιβάν ήταν πολιτικός και βουλευτής της Δούμα. Έκανε μια κίνηση και πήρε Ελληνικό διαβατήριο. Άρα τίθεται από την Ρωσία έξω από το δικαίωμα να εκλέγει. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάνει κάποια πολιτική κίνηση. Ένα πολιτικό κόμμα θέλει μια πολιτική πλατφόρμα. Αν υπάρξει αυτή μπορούμε να το σκεφτούμε όχι ως Πόντιοι αλλά ως πολίτες. Ποντιακό κόμμα δεν υπάρχει. Ας κάνουν και οι Πελοποννήσιοι.  Έλληνες είμαστε και εμείς όχι κράτος εν κράτη. Κάτι Παναθηναϊκές συμμαχίες είναι χαζά πράγματα”.
Για το γεγονός που δεν έχει πάει το ζήτημα του ΠΑΟΚ για τα χρέη ούτε σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή:“Αν ήταν άλλη εποχή και δεν είχαμε την Τρόικα θα κατεβαίναμε με τα αυγά κάτω. Με απλές υπουργικές πράξεις είχαν ρυθμιστεί τα χρέη του Ολυμπιακού με τον Κοσκωτά. Το πραγματικά στολίδι του Καραϊσκάκη δεν έγινε με χρήματα του Ολυμπιακού αλλά της πολιτείας για να αποτελέσει Ολυμπιακό γήπεδο. Αυτά για να μην μας λένε ιστορίες και να βγάζουν ανακοινώσεις στα Ρώσικα οι Πειραιώτες. Ο Ιβάν Σαββίδης λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας λειτουργεί λίγο αυθόρμητα. Αυτά τα πράγματα δεν λύνονται σηκώνοντας σκόνη αλλά όμορφα. Το πρόβλημα άρχισε από την στιγμή που συγκέντρωσε στο Μακεδονία Παλάς κάποιες δευτεράντζες της πολιτικής μας ζωής και είπε αυτά δίνω αν θέλετε τα παίρνεται αλλιώς δεν παίρνεται τίποτα. Αυτό νομίζω ήταν μια άσχημη κίνηση. Θα μπορούσε πιστεύω να λυθεί χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ίσως για αυτό δεν παίρνει την πρωτοβουλία υπαρχούσης και της Τρόικας, καμιά κυβέρνηση για μια τέτοια φωτογραφική διάταξη. Είναι και η Τρόικα το πρόβλημα. Οτιδήποτε έχει να κάνει με αριθμούς θέλει και υπογραφή της Τρόικας. Βέβαια, λύση υπάρχει. Υπάρχει με μια γενικότερη διάταξη που θα είναι ρύθμιση ευρύτερου κύκλου οικονομικής δραστηριότητας. Να μην είναι φωτογραφική και να μην μπορεί να την προσβάλει κανείς. Πάντως δεν νομίζω πως δεν υπάρχει διάθεση να λυθεί. Όπως δεν νομίζω πως δεν υπάρχει και διάθεση να λυθεί το θέμα της επένδυσης στον Δήμο Θέρμης. Αυτό είναι πιο εύκολο να λυθεί .Γίνεται μια νομοθετική μεταβολή και δίνεται αρμοδιότητα στον Δήμο Θέρμης να κάνει έναν δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό και σιγά μην ενδιαφερθεί κανείς άλλος να πάρει τα κτήματα. Ήταν πιο απλό το θέμα.
Εγώ προσωπικά αν και δεν συμμετέχω για τους δικούς μου λόγους με τον επίσημο ΠΑΟΚ και δεν θα πάψω να είμαι ΠΑΟΚτσής είτε είναι ο Ιβάν είτε κάποιος άλλος. Με όσες δυνάμεις έχω και επειδή πολλές φορές μου ζήτησαν και συμμετείχα σε διάφορες άλλες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές όπως με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Έχω κάνει τις αρμόδιες ενέργειες και τι επιτροπές και έχω στείλει με δική μου πρωτοβουλία την διάταξη την τροπολογία που μπορεί να περάσει από την βουλή, να γίνει συνταγματικός έλεγχος και να συζητηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Το ότι δεν μπορεί να λυθεί το θέμα μόνο για τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός. Πρέπει να γίνει γενική και αφηρημένη διάταξη που δεν θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Ένας πολιτικός για να μην πάει φυλακή δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι επειδή έγινε συμψηφισμός με τον Ολυμπιακό μπορεί να γίνει και τώρα. Ακόμα και να ήθελε να το κάνει δεν μπορεί. Το θέμα θέλει καλύτερη προσέγγιση και ωριμότερη σκέψη. Αλλιώς θα βγει ο Φωκάς και θα πάει μισό λεπτό κύριοι ας δώσω και εγώ τα πρόστιμα δίχως προσαύξηση. Είναι λεπτό το θέμα. Ο μακαρίτης Καραμανλής είχε πει πως στην πολιτική πολλά γίνονται και δεν λέγονται και άλλα λέγονται αλλά δεν γίνονται”.
Για την αποκάλυψη της Ξουλίδου πως δεν συζητήθηκε το θέμα του ΠΑΟΚ:“Δεν το ξέρω αυτό, το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν το θέμα είναι έτσι. Εγώ έχω να καταγγείλω αυτήν την βουλευτίνα που είναι Θεσσαλονικιά γιατί δεν κατέθεσε μια τροπολογία η δεν προσέθεσε να καταργηθεί το χρέος του ΠΑΟΚ; Δεν αρκεί μόνο να καταγγέλλουμε. Κατεβάστε και εσείς κυρία μια τροπολογία για το θέμα του ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: