Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ολυμπιακός… Παπατρέχας!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό που ξεχείλιζε από ενέργεια και με αποκάλυψη τον Παπαπέτρου δείχνει έτοιμος για το τελικό σπριντ πρόκρισης στα προημιτελικά.

Ολυμπιακός… Παπατρέχας
Κάτι οι τέσσερις σερί ήττες του, κάτι οι ηχηρότατες απουσίες Πρίντεζη και Περπέρογλου, κάτι η πρόσφατη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί του Παναθηναϊκού… και το παιχνίδι της Παρασκευής για τον Ολυμπιακό είχε μετατραπεί σε παγίδα. Αυτή την απέφυγε, ωστόσο, με χαρακτηριστική ευκολία κάνοντας την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τα πολύ δύσκολα που ακολουθούν για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Το εξαιρετικό του ξεκίνημα στο ματς ήταν αρκετό για να στείλει το μήνυμα στους συμπαίκτες του, θαρρείς και τους έλεγε «ηρεμήστε, είμαι εγώ τώρα εδώ». Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του ματς φρόντισε να κόψει γρήγορα τον αέρα των Βάσκων, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που προ δύο εβδομάδων είχε δώσει θάρρος στον χωριάτη και του ανέβηκε στο κρεβάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» γκρέμισαν την ήδη εύθραυστη ψυχολογία της ομάδας του Σκαριόλο, που ήρθε στην Αθήνα με δεκάδα και το μυαλό κυρίως στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Από ένα ματς που η ήττα θα ήταν καταστροφή και η νίκη απλώς… καθήκον ο Ολυμπιακός μπορεί να αντλήσει θετικά στοιχεία. Έβγαλε μετά από καιρό τρομερή ενέργεια στο παρκέ, από το πρώτο μέχρι το τεσσαρακοστό λεπτό και παρότι τα πάντα είχαν κριθεί από το δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν θύμισε σε τίποτα την πληγωμένη, ψυχολογικά και κυρίως σωματικά ομάδα των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ όσοι επιστρατεύτηκαν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα εμφανίστηκαν στο παρκέ σαν έτοιμοι από καιρό και του επέτρεψαν να κάνει μεγάλο rotation.

Ακόμη μεγαλύτερο κέρδος, που θα το «εισπράξει» ακόμη περισσότερο στο μέλλον ο Ολυμπιακός, είναι η παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο μικρός απέδειξε πως είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο κι όχι απλώς για κάποια εύκολα ματς της Α1. Ίσως, δε, να άργησε αρκετά να ριχτεί στα βαθιά και η ομάδα του (που δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό για να τον πείσει να εγκαταλείψει το κολέγιο) να το πλήρωσε αυτό με την υπερφόρτωση ευθυνών και καταπόνησης στον Περπέρογλου. Ο μικρός είναι ο πιο έτοιμος Έλληνας παίκτης στην ηλικία του, περισσότερο και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έχει όμως τεράστια περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης. Έχει ωριμότητα, θράσος, σωματοδομή που σπανίζει σε παίκτες με τα χρόνια του κι έτοιμη να αντέξει τους «κραδασμούς», ενώ δείχνει να διαθέτει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν μελλοντικά έναν ολοκληρωμένο φόργουορντ.

Από τη στιγμή που η άξια συγχαρητηρίων Μπαρτσελόνα για τον επαγγελματισμό της έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ουνικάχα, ο… τελικός για τον Ολυμπιακό είναι αρχικά το ματς της επόμενης εβδομάδας στη Μάλαγα. Και δείχνει ικανός με ένα… σπριντ στο τέλος να φτάσει στην πρόκριση.

ΥΓ: Η μη χρησιμοποίηση του Μάρντι Κόλινς σε ένα ματς που κρίθηκε τόσο εύκολα ίσως και να μαρτυρά ότι οι μέρες του στον Ολυμπιακό τελειώνουν. Η απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ αποδείχτηκε λανθασμένη κίνηση και δεν είναι κακή η παραδοχή της, ακόμη και καθυστερημένα. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει ακόμη δυνατότητα απόκτησης γκαρντ για το πρωτάθλημα, αλλά αν αυτή γίνει θα σημαίνει πως ο Σερμαντίνι θα μείνει εκτός ρόστερ για τα play offs. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: