Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μπράμος: «Μπορούμε με Μπαρτσελόνα»

Τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη στη Βαρκελώνη έχει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε «SportDay» ο Μάικ Μπράμος. «Παίζει ρόλο και η ψυχολογία», σχολίασε για τους 23 πόντους κόντρα στη «Φενέρ».

Μπράμος: «Μπορούμε με Μπαρτσελόνα»
Τρεις… τελικούς έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα με τον πρώτο από αυτούς να είναι εκτός με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή (28/3, 21:45) και όπως δήλωσε ο Μάικ Μπράμος οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν την έκπληξη, ενώ οι Καταλανοί έχουν μόνο νίκες σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

«Έχουμε τρεις τελικούς μπροστά μας. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και κυρίως να είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες. Πρώτα παίζουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε τις ικανότητες να το κάνουμε. Εύχομαι να γυρίσει άμεσα και ο Τζέιμς (σ.σ.: Γκιστ), ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι και με τη βοήθεια του κόουτς και του τεχνικού επιτελείου να πάρουμε την πρόκριση, αλλά και ταυτόχρονα να βελτιωνόμαστε στους τομείς που θέλει ο "Φράγκι" για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας και τους εαυτούς μας», ανέφερε στη «SportDay» ο 26χρονος φόργουορντ.

Σε ότι αφορά την απόδοση του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων (23) στην Ευρωλίγκα, είπε: «είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε γιατί ξέραμε ότι από τη στιγμή που κερδίσαμε την Εφές έπρεπε να συνεχίσουμε το έργο μας. Βελτιώσαμε την επίθεσή μας και βάλαμε μερικά σουτ στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν σημαντικά».

Ερωτηθείς, αν έκανε έξτρα προπόνηση στα τρίποντα, καθώς είχε 7/8, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά την προπόνηση κάνω αρκετά σουτ έξτρα, αλλά παίζει ρόλο κι η ψυχολογία. Όταν δουλεύεις αρκετά και βάζεις και το πρώτο σουτ, τότε πιστεύεις ότι είναι η βραδιά σου. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου και έτσι είπα να πάρω και άλλες προσπάθειες γιατί ήταν κατάλληλες οι συνθήκες».

Ο Παναθηναϊκός πήρε κόντρα στη Φενέρ τη νίκη, αλλά κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο Μπράμος τόνισε ότι «και ο προηγούμενος κόουτς έκανε καλή δουλειά, αλλά και ο "Φράγκι" κάνει εξαιρετική δουλειά και μας προετοίμασε πολύ καλά γι' αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Το θέμα είναι να το αφήσουμε πίσω μας γιατί έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια».

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο συνεχόμενες νίκες στο «Top 16» με το νέο τεχνικό τιμ και ο Μπράμος και όταν του ζητήθηκε να σχολίασε τι άλλαξε στην ομάδα με την αποχώρηση του Αργυρή Παεδουλάκη, ανέφερε: «Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα όταν υπάρχουν αγώνες που σε περιμένουν, αλλά αυτό που θέλει ο κόουτς είναι να είμαστε πιο απελευθερωμένοι, να βάζουμε πιο εύκολα καλάθια και να είμαστε παραγωγικοί. Να τρέξουμε αρκετά το παιχνίδι».

Καταλήγοντας, μίλησε και για την Πέμπτη, όπου τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Ήταν κάτι το απίστευτο! Μια βραδιά που θα μείνει σε όλους. Υπέροχες εικόνες και είναι το όνειρο για τον καθένα. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς το άξιζε με το παραπάνω για όσα έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Αλλωστε είναι ένας θρύλος και ο κόσμος και η διοίκηση ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες. Η ατμόσφαιρα δεν μας επηρέασε. Μας έδωσε περισσότερη ενέργεια γιατί απλά για τέτοιες βραδιές παίζουμε μπάσκετ και θέλουμε να προσφέρουμε», δήλωσε ο Μπράμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: