Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Γήπεδο 30.000 θέσεων»

marton_600_332
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάρτον Εστερχάζι. Μίλησε για τηνσύναψη συμφωνίας του ΠΑΟΚ με την εταιρεία sportfive με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια και ανέλυσε τις δραστηριότητες της εταιρείας και την συνεισφορά της στο χτίσιμο νέων γηπέδων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάρτον Εστερχάζι:
Για το ποια είναι η sportfive:
“Είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία μάρκετινγκ στην Ευρώπη. Συνεργάζομαι εδώ και 20 χρόνια μαζί της. Στην αρχή είχε μια συνεργασία με συλλόγους και Εθνικές ομάδες, κυρίως για διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα. Πλέον, έχει αναπτυχθεί ακόμα παραπάνω και μπαίνει σε μια πιο περίπλοκη διαδικασία μάρκετινγκ που έχει να κάνει με την φιλοξενία των VIP ατόμων, με την ονοματοδοσία των γηπέδων που είναι μια πολύ επικερδής διαδικασία για κάθε ομάδα, ακόμα και με σχέδια για την κατασκευή γηπέδων”.
Για το πώς λειτουργεί αυτή η εταιρεία:
” Βασικός στόχος είναι να δημιουργεί κέρδη στις ομάδες. Είναι περίπλοκο το μάρκετινγκ το οποίο έχει αναπτύξει στη Γερμανία, συνεργάζεται με πάνω από δέκα συλλόγους και αναλαμβάνει τα πάντα. Από φανέλες και όνομα γηπέδου μέχρι τα τηλεοτπικά και την φιλοξενία Vips. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα εξτρά πρόγραμμα με το οποία βοηθά τις ομάδες. Σε νέα γήπεδα προσπαθεί να τα κάνει πιο αποδοτικά και λειτουργικά. Βρίσκει διοργανώσεις που φέρνουν κέρδη καθώς τα γήπεδα είναι αναξιοποίητα ακατά μέσο για 300 μέρες τον χρόνο”.
Για την συνεργασία με τον ΠΑΟΚ:
“Το πλάνο του ΠΑΟΚ δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Με την ΑΕΚ είχαμε ασχοληθεί και είχαμε δει τις προϋποθέσεις. Τώρα είναι στην τρίτη εθνική και ανεβαίνει, είναι νωρίς να συζητήσουμε για το νέο της γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι βέβαια διαφορετική περίπτωση”.
Για το πώς μπορεί η εταιρεία να συνεισφέρει στην κατασκευή νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ:
Η εταιρεία έχει κάνει τέσσερα γήπεδα στην Πορτογαλία, πολλά γήπεδα στην Γερμανία, γήπεδα για το Παγκόσμιο της Νοτίου Αφρικής, γήπεδα για το πρόσφατο Euro της Ουκρανίας και Πολωνίας, το Μουντιάλ της Βραζιλίας και άλλα πολλά.Έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια περίπου 30 γήπεδα. Είναι σαφώς μια καλή συνεργασία για τον ΠΑΟΚ και πρέπει να διαπιστωθεί σε τι άξονες θα κινηθούν οι δυο πλευρές, αν δηλαδή θα επεκταθεί και στην κατασκευή νέου γηπέδου. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και ξέρουν πώς να δουλεύουν”.
Για το αν η εταιρεία στράφηκε στον ΠΑΟΚ μετά από διαφωνία με την ΑΕΚ:
“Το θέμα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε εδώ και μισό χρόνο, ενώ με τον κ. Μελισσανίδη μιλήσαμε  για πρώτη φορά τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις”.
Για το αν είναι εφικτό να κατασκευαστεί ένα μοντέρνο γήπεδο στη  Θεσσαλονίκη:
“Είναι η καλύτερη εταιρεία για να μπορέσει να κάνει ένα γήπεδο ο ΠΑΟΚ. Όλα βέβαια είναι σχετικά. Εδώ στην Ουγγαρία γίνεται ένα γήπεδο για την Φερεντσφάρος με 23.000 χιλιάδες θέσεις και ένα άλλο για την Ντέμπρετσεν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα γήπεδο ίσως 20.000 – 30.000 χιλιάδων θέσεων”.
Για το εάν παρακολουθεί τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
Στεναχωρήθηκα που έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά μου αρέσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξέρω πως η ΑΕΚ ανεβαίνει από την Γ’ εθνική και επίσης χαίρομαι για την Εθνική Ελλάδας που κάνει πολύ καλές πορείες και θα είναι και με την Εθνική Ουγγαρίας στον ίδιο όμιλο για το Euro του 2016″.
Για το πέρασμα του από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό:
“Τα καλύτερα μου χρόνια τα έπαιξα στην ΑΕΚ και μετά μου είπαν, να φύγω όταν τελείωσε το συμβόλαιο μου. Μου έλεγαν οι οπαδοί γιατί έφυγα και απαντούσα πως με άφησαν να φύγω, δεν ήθελα να φύγω. Βέβαια, μετά ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό που ήταν πολύ σπουδαία ομάδα, όμως, στην καρδιά μου ήταν και παραμένει η ΑΕΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: