Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επέστρεψε ο Σπανούλης και μαζί του ο Ολυμπιακός!

Μετά από μια σειρά… αγνώριστων εμφανίσεων, η ηρεμία επανήλθε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με τη Λαμποράλ Κουτσα να αποτελεί τον ιδανικό σάκο του μποξ για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Επέστρεψε ο Σπανούλης και μαζί του ο Ολυμπιακός
Το μυστικό της πειστικής εμφάνισης δεν ήταν άλλο από τη μεγάλη επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη.
Ο Kill-Bill μπήκε στη φωτιά και παρέσυρε μαζί του τόσο τους συμπαίκτες του, όσο και το κοινό του ΣΕΦ, με το αποτέλεσμα να είναι εκρηκτικό. Το τελικό +30 μιλάει από μόνο του. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πάνω από όλα κέρδισαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.
Ο Σπανούλης δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του, όμως η παρουσία του «γεμίζει»  το παρκέ και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του, όπως φάνηκε από την απόδοση τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμαθε από τα λάθη του και διόρθωσε κάποια αυτονόητα πράγματα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε ρόλο μαέστρου (9 ασίστ), αποτέλεσε τον ιδανικό παρτενέρ του Σπανουλη, ενώ οι Σλούκας, Κατσίβελης τους συμπλήρωναν αρμονικά, δείχνοντας πως ο Κόλινς είναι πραγματικά αχρείαστος. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε στα γκαρντ και ο αναγεννημενος, Ματ Λοτζεσκι.
Η μεγάλη αποκάλυψη ηταν ο Ιωάννης Παπαπετρου, ο οποίος πηρε επιτελους τον χρόνο συμμετοχης που το αξίζει και έβγαλε ματιά πάνω στο παρκέ. Ούτε ψαρωμένος έδειξε ούτε αγουρος μπασκετικα. Κάθε άλλο μάλιστα, καθως εξέπεμπε σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του. Ο τραυματισμός του Στρατου Περπερογλου δημιουργεί μαύρη τρύπα στη θέση του σχόλιο φοργουορντ και ο διεθνής φοργουορντ που αποτελεί τη μεγάλη επένδυση του καλοκαιριού πρέπει να μπει κι άλλο στα βαθιά για να αποκτήσει σταδιακά ρόλο στις βασικές επιλογές του προπονητή του.
Στη φροντ λάιν τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Αν δεν επιστρέψει ο Γιώργος Πριντεζης άμεσα θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ειναι το μοναδικό καθαρόαιμο τεσσαρι και το γεγονός πως είναι καθαρά παίκτης ρυθμού δεν τον αναγει στην πλέον αξιόπιστη λύση. Ο Μπράιαντ Ντανστον βοηθάει και ως παουερ φοργουορντ, όμως ειναι προτιμότερο να παίζει στη θέση του σεντερ, όπου παρατηρείται πληρότητα με τον φιλότιμο Σερμαντινι και τους δυναμικούς Σιμονς, Καββαδα. Ο τελευταίος ήταν κάπως τσακαρισμενος στην αναμέτρηση με τους Βασκους, όμως αυτό ήταν λογικό από τη στιγμή που είχε καιρό να μπει σε κρίσιμο παιχνίδι της Ευρωλίγκα.
Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός ειναι ακόμα ζωντανός και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Το έργο του παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, όμως απέδειξε πως έχει δικαίωμα να ελπίζει, αρκεί να μην επιστρέψει στη μιζέρια των προηγούμενων εμφανίσεων και φυσικά να μην προκύψουν νέοι τραυματισμοί.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: