Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τον… σκότωσε στο «κάστρο»

Με τον Σανκαρέ να του δείχνει το δρόμο προς τα δίχτυα, ο Αστέρας Τρίπολης απέδρασε (1-0) από το κάστρο του Παναιτωλικού. Δικαιολογημένα φωνάζουν οι γηπεδούχοι για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 90’

Τον… σκότωσε στο «κάστρο»
Τον τρόπο να αποδράσει από το «κάστρο» του Αγρινίου βρήκε ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες, σε ένα μέτριο παιχνίδι, κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Σανκαρέ στο 64’ και να πάρουν μεγάλη νίκη 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς πήρε… φωτιά μετά το τέρμα της ομάδας του Βεργέτη, η οποία κέρδισε πέναλτι στο 82’ έπειτα από χέρι του Κούσα αλλά ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ράφαελ και πέταξε την ευκαιρία. Τα δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα μεταξύ των παικτών κυριάρχησαν στο φινάλε, όπου αποβλήθηκε και ο Κοντοές με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Παναιτωλικός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για πέναλτι το οποίο δεν του δόθηκε στο 90’, όταν ο Μπόγιοβιτς ανατράπηκε από τον Σανκαρέ στην περιοχή.

Δεύτερη ήττα για την ομάδα του Μάκη Χάβου στο «σπίτι» της. Πλησίασε τον Παναθηναϊκό ο Αστέρας Τρίπολης, που έφτασε τους 54 βαθμούς παραμένοντας στην 5η θέση.

To ματς:



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Ο Παναιτωλικός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδινε ο Αστέρας Τρίπολης, όμως οι Αρκάδες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και κρατούσαν σε εγρήγορση τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι αν και συνέχιζαν να δείχνουν πιο δραστήριοι και να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να κυλήσει χωρίς καμία ευκαιρία στο παιχνίδι.

Με το πέρασμα των λεπτών η ομάδα του Μάκη Χάβου έγινε πιο δραστήρια και με επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα του Αστέρα, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή. Οι παίκτες του Βεργέτη ανέβασαν τις γραμμές τους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ισορρόπησαν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να πάρουν «ανάσες» στα μετόπισθεν. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη για το πρώτο 45λεπτο στο Αγρίνιο.

Πολύ κακό ήταν το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Οι παίκτες του Αστέρα αν και κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, με την ελπίδα ότι θα γίνουν επιθετικοί, έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή τα οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Ο Παναιτωλικός είχε χάσει την ηρεμία του πρώτου 45λεπτου και αδυνατούσε να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία μπροστά από την εστία του Μπαντή. Τελικά, οι Αρκάδες κατάφεραν να σταθούν τυχεροί και άνοιξαν το σκορ με τον Σανκαρέ να εκμεταλλεύεται τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της ομάδας του στο 64’ και να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει ανέβηκε ψηλά και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Μπαντής όσες φορές χρειάστηκε είπε «όχι». Ο Αστέρας έψαχνε με αντεπιθέσεις να «κλειδώσει» τη νίκη και έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Μπαράλες αστόχησε στο 83’ από την «άσπρη βούλα». Το παιχνίδι έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο -λόγω αποβολής του Κοντοέ με δεύτερη κίτρινη- , ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 90’. Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε και ο Αστέρας έφυγε με μεγάλο «τρίποντο» από το Αγρίνιο.



Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Mάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνεζ, Γκάλο, Μπούντιμιρ (56' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης (75' Μύγας), Ανέν (81' Κουτρομάνος), Μπικέι

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Καλί, Μελισσάς, Πασάς,

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης) : Μπαντής, Μουνάφο, Μπαράλες (84' Χουάνμα), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Βάλντο (65' Ναβάρο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (90' Κυριακόπουλος), Κοντοές, Εντό

Στον πάγκο: Ερνάντες, Κάφα, Καράσκο, Γκοϊάν

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: