Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Παπαπέτρου: «Τώρα… ξεκινάω»

Παρακαταθήκη για πιο σκληρή δουλειά αποτελεί για τον Ιωάννη Παπαπέτρου η εμφάνιση του στο ματς του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε στο www.sport-fm.gr. «Έτσι και στη Μάλαγα», τόνισε.

Παπαπέτρου: «Τώρα… ξεκινάω»
Το βράδυ της 21ης Μαρτίου του 2014, θα μείνει βαθιά «χαραγμένο» στη μνήμη του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 20χρονος διεθνής φόργουορντ, λίγους μήνες μετά την απόφασή ζωής, να αφήσει το κολέγιο στις ΗΠΑ για τον Ολυμπιακό, πραγματοποιεί την πρώτη του μεγάλη (ποιοτικά και ποσοτικά) εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις όσων των θεωρούν ικανό να προσφέρει από φέτος στον πρωταθλητή Ευρώπης και βάζει στην… μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ένα ακόμα «γρανάζι» βοηθείας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα.

Ο νεαρός άσος, πιάνει τη πρώτη σημαντική ευκαιρία που του δίνεται από τα… μαλλιά και μάλιστα σε παιχνίδι χωρίς αύριο, όπως αυτό με την Λαμποράλ Κούτσα. Με τους 13 πόντους, την ενέργεια και την προσήλωση του στα αμυντικά του καθήκοντα, αναγκάζει επτά χιλιάδες κόσμου να τραγουδήσουν ρυθμικά το όνομά του. Πως αντιμετώπισε όμως ο ίδιος αυτή τη βραδιά σε προσωπικό επίπεδο και ποιοι είναι οι στόχοι του για τη συνέχεια;

Αναλυτικά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε στο www.sport-fm.gr και στον Νίκο Ζέρβα, για:

-τη νίκη κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα:

«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και το γνωρίζαμε όλοι. Μετράει για τη ψυχολογία μας, αλλά και για την ουσία στη βαθμολογία ότι τα καταφέραμε. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς με την Ελευσίνα για το πρωτάθλημα και μετά θα συγκεντρωθούμε στον “τελικό” με την Μάλαγα. Θα είναι πραγματικά σπουδαία αναμέτρηση».

-το τι άλλαξε στην απόδοσή του ο Ολυμπιακός:

«Οι απουσίες των Πρίντεζη και Περπέρογλου μας συσπείρωσαν και μας έδωσαν έξτρα κίνητρο να παίξουμε και γι’ αυτούς. Έπρεπε να καλύψουμε τα κενά τους και αυτό κάναμε. Οι μεγάλες ομάδες, παίζουν πιο σκληρά όταν έχουν απουσίες. Όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε τα πάντα και η νίκη ήρθε λόγω της διάθεσης, της θέλησης και της διαφοράς ενέργειας που είχαμε με τη Λαμποράλ».

-το προσεχές ματς με την Μάλαγα:

«Θέλουμε να κάνουμε και εκεί μία εμφάνιση ανάλογη με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) και να νικήσουμε. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε μαζί με τους προπονητές μας στο πλάνο που θέλουν και να πάμε εκεί για το καλύτερο».

-την πρώτη καλή εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα:

«Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και να ακολουθήσω τις οδηγίες του προπονητή. Να μπω στο παρκέ και να δώσω το 100%, βγάζοντας ενέργεια. Έχουμε παίκτες που είναι ταλαιπωρημένοι από τη δύσκολη σεζόν, οπότε οτιδήποτε καλό δώσει κάποιος που έρχεται από τον πάγκο είναι χρήσιμο».

-το πώς ένιωσε που ο κόσμος τραγουδούσε το όνομά του στο ΣΕΦ:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, όμως για μένα τώρα ξεκινάει ο δρόμος. Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να προσπαθήσω περισσότερο. Κάθε μέρα που περνά, προσπαθώ να μάθω καινούργια πράγματα μέσα από την προπόνηση. Νιώθω πολύ καλύτερα απ’ ότι στην αρχή της σεζόν και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και σε αυτούς οφείλω πολλά. Θα ήθελα επίσης να πω πως η νίκη είναι αφιερωμένη στον γυμναστή μας τον Ανδρέα Γκατζούλη, που σήμερα έχασε τον πατέρα του».

-την παρουσία του πατέρα του, Αργύρη Παπαπέτρου στις εξέδρες και την χαρά που του έδωσε:

«Μου αρέσει πολύ να τον κάνω υπερήφανο, αλλά σκοπός μου είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να βοηθάω την ομάδα. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό να κάνω τους γονείς μου, αλλά και όλο τον κόσμο να χαμογελά». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: