Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ήταν τραγικός ο Ολυμπιακός, αλλά, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε έξυπνα!

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με σκορ 2-1 γράφει στο sport-fm.gr ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Ήταν τραγικός ο Ολυμπιακός, αλλά, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε έξυπνα
Εξετάζουμε δύο περιπτώσεις:

Α. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει στο παιχνίδι με το πάθος που εξελίχθηκε σε χαζοτσαμπουκά και ένα σωρό κόντρες, μέχρι που ο Ινσαουράλδε θυμήθηκε τον κακό (υπήρξε στη συνέχεια καλός) Γκαρσία και έριξε ένα μπουνίδι στον Εντινγκά, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα. Ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε φτάσει σε μια καθαρή νίκη, από πολύ νωρίς και να μην χρειαζόταν το ξερόσουτο του Τζαβέλλα, σε μια στιγμή που νόμιζες ότι το παιχνίδι δεν θα ξεκολλούσε από το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι για να φάει σίδερα, όχι για να παίξει έξυπνα ένα αντίπαλο, που ήταν αποδεκατισμένος και, λογικά θα έψαχνε να βρει πως θα τέλειωνε το παιχνίδι με τις λιγότερες απώλειες.
Θα μπορούσε λοιπόν να είναι πιο. διακριτικός και πιο αποτελεσματικός.

Θα μπορούσε μάλιστα να είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό του παιχνίδι, δηλαδή, σε όσα κατάφερε στο πρώτο μέρος, σε σημεία που έκλεισε τον Ολυμπιακό και έκανε τον Ρομπέρτο να νοιώθει ότι επιστρέφει ο. εφιάλτης της Μπενφίκα και της Άντερλεχτ.

Νομίζω ότι κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ θα είχε φτάσει σε άνετη επικράτηση κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα είχε δημιουργήσει ένα σκορ που ίσως να το θυμόμασταν για πολλά χρόνια.

Β. Στη δεύτερη περίπτωση θα δεχθούμε ότι σωστά ο ΠΑΟΚ μπήκε τόσο καλά. φορτισμένος και οι ποδοσφαιριστές του ήταν έτοιμοι να πιαστούν για ψύλλου πήδημα με τον αντίπαλο. Γιατί αν δεν λειτουργούσε με αυτή τη λογική, τότε δεν αποκλείεται να είχε επιτρέψει στον Ολυμπιακό, να κάνει το παιχνίδι του και να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από τη μία και μοναδική του τελική, στο σουτ και το γκολ του Σάμαρη.

Τα δεδομένα του αγώνα στην Τούμπα, στηρίχθηκαν στη δεύτερη περίπτωση.

Την πολύ δουλειά την έβγαλε ο Κάκος, που ορκίστηκε να μην δώσει πέναλτι και τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να έχει στείλει κάποιον στα αποδυτήρια, για να τον θυμούνται όλοι και να μελαγχολούν όταν θα σταματήσει να σφυρίζει.

Βέβαια, θα τον πρήξουν επειδή δεν απέβαλε τον Ινσαουράλδε, αλλά, είναι συνηθισμένος. Καλά θα κάνει ο ΠΑΟΚ να τον «στρώσει». Όχι γιατί πρέπει να διαμορφώνει σωστούς χαρακτήρες. Γι΄ αυτό ας φροντίσει η οικογένεια και οι συγγενείς του.

Να τον συμμορφώσει γιατί τώρα πλέον, οι διαιτητές τον έμαθαν και δύσκολα θα τη γλιτώσει για τρίτη φορά. Θα αφήνει την ομάδα με "δέκα". Σας θυμίζω ότι και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε κάνει. λαβή σε αντίπαλο και πέρασε άνευ τιμωρίας.

Ο τραγικός Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει τον ΠΑΟΚ από τον ρυθμό του και δεν δυσκολεύτηκε να το κάνει για να γλιτώσει δυσάρεστες εξελίξεις και πιο βαρύ σκορ. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο τυχερός και να φύγει με την ισοπαλία, έτσι για να μην γράψει το. κοντέρ δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: