Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κατάθεση ψυχής!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη σοβαρή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και την... ασέβεια που έδειξε ο Κάκος και στους δύο.
Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, μέχρι να αποφασίσει ο Κάκος για το πώς θα εξελιχθεί. Θα χωρίσω σε δύο σημεία τον αγώνα. Στον ποδοσφαιρικό και στον Κάκο. Ποδοσφαιρικά, ο Γεωργιάδης παρουσιάζει έναν ΠΑΟΚ σοβαρό, με βασική διαφοροποίηση την χρησιμοποίηση όλων των παικτών της ενδεκάδας στον φυσικό τους χώρο. Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με κανονικά ακραία μπακ, κανονικούς στόπερ, εξάρι, οκτάρια, εξτρέμ και σέντερ φορ.
Η παρουσία κανονικών στόπερ και παικτών που ξέρουν που να καλύψουν στα χαφ τον χώρο τους, έδωσε στον ΠΑΟΚ την άνεση να ελέγξει τον αγώνα και να είναι αυτός που πιέζει. Παρότι δέχεται γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ αντιδρά άμεσα και κλείνει τον Ολυμπιακό στη περιοχή του. Η ισοφάριση του Κλάους, στο πανέμορφο γκολ του Σάμαρη είναι η αλήθεια και η πίεση του ΠΑΟΚ να πετύχει δεύτερο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όπου έχει φάσεις, είναι στα υπέρ των γηπεδούχων που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός πέφτει, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να κρατάει τον ΠΑΟΚ πιο μακριά από ότι στο πρώτο, όμως δεν κάνει φάσεις. Ο ΠΑΟΚ δείχνει πιο ικανός να απειλήσει και όχι να απειληθεί παρότι ο Ολυμπιακός θεωρητικά ήταν η λιγότερο πιεσμένη ομάδα. Ο Γεωργιάδης δεν πανικοβάλλεται και δεν κάνει γρήγορα τις αλλαγές, περιμένοντας να γίνει η φάση που θα του δώσει το παιχνίδι. Τελικά ο Τζαβέλλας το κάνει στο 83΄ και ο Ολυμπιακός εντελώς ανορθόδοξα δεν μπορεί να απειλήσει μέχρι το τέλος.
Πάμε στον Κάκο. Είναι αηδία αυτό που κάνει και το κάνει συχνά. Λειτουργώντας με ασέβεια απέναντι στους συλλόγους, επιλέγει σφυρίγματα και δεν τον ενδιαφέρει αυτό που βλέπει. Θα δώσει φάουλ εκεί που γουστάρει, δεν θα δώσει πέναλτι εκεί που γουστάρει, δεν θα δώσει κόκκινη γιατί έτσι γουστάρει. Ο Κάκος, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να τελειώσει το παιχνίδι στο Χ και να μπορέσει να πάει να πιει τα ποτάκια του στο κέντρο της πόλης.
Υπάρχουν μεγάλες φάσεις που το δείχνει αυτό. Υπάρχει το πέναλτι στον Κλάους που είναι από το πρώτο ημίχρονο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού ο Αβραάμ μαρκάρει ηλίθια εντός περιοχής.
Υπάρχει η κόκκινη στον Ινσαουράλδε που δεν την βλέπει – δεν το πιστεύω – ούτε αυτός, ούτε ο βοηθός του. Δεν χάνεται αυτή η φάση, απλά δεν θέλει να την σφυρίξει για να το πάει στην ισοπαλία. Ενώ δε σφυρίζει φάουλ, ο Σαλπιγγίδης φεύγει μόνος σε τετ α τετ και γυρνάει τη φάση πίσω για φάουλ, σε μία ακόμη φάση που δείχνει πρόθεση. Μετά έρχεται το γκολ του Τζαβέλλα να του την χαλάσει την μαγιά, όμως είναι ντροπή για το άθλημα η συμπεριφορά του και θα πρέπει να τιμωρηθεί. Οι επικοινωνιακές αστειότητες του Ολυμπιακού εννοείται πως δεν έχουν θέση σε αυτό που γράφω. Θεωρώ πως ο Κάκος έδειξε ασέβεια και στους δύο συλλόγους που δεν εκφράζονται από τις διοικήσεις τους αλλά από το κοινό τους.
Άλλωστε, αν λειτουργήσω σύμφωνα με την πρακτική του Ολυμπιακού, θα πω πως η μπουνιά του Ινσαουράλδε ήταν χάρτινη και ο Εντιγκά έκανε θέατρο. Στα πρότυπα της υπόθεσης Αναστασίου.
Επίσης, αν θέλω να το χοντρύνω θα γράψω για αλητεία Σαλίνο που έδειξε το μεσαίο του δάχτυλα και ακόμη μεγαλύτερη του Πέρεζ που τσαμπουκαλεύτηκε σε μπολ μπόι.
Θεωρώ τις συγκεκριμένες στιγμές στιγμιαία λάθη των παικτών του Ολυμπιακού οι οποίοι είναι παιδιά και αυτοί όπως όλοι όσοι φοράνε σορτσάκια. Φτάνει με αυτού του είδους την επικοινωνία και τον κυρ Σάββα να βγαίνει στη βιτρίνα.
Τέλος, για τον ΓΧ δεν θέλω να γράψω πολλά. Έχει δρόμο μπροστά του. Εγώ απλά κοιμάμαι ήσυχος γιατί ξέρω καλά πως είναι αρσενικός και αγαπάει την ομάδα. Θα το παλέψει και φέτος έχει καλύτερα εφόδια από πέρυσι, αλλά παίρνει την ομάδα σε πιο πρώιμο στάδιο. Έχει αγώνες όπως οι ημιτελικοί που μπορεί να βιώσει μεγάλη κρίση.
Για τους παίκτες, ο Τζαβέλλας βγάζει τρέλα, αλλά ταυτόχρονα κρατά τη θέση του, σκοράρει σε δεύτερο ντέρμπι μετά από εκείνο του Ατρόμητου και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τιθασεύσει κάπως την ψυχοπάθειά του. Θα βρει την ισορροπία. Προσωπικότητα ο Κλάους που συνεχίζει να γράφει στο κοντέρ με 14 γκολ χωρίς πέναλτι φέτος, σημαντική η επιστροφή Μιγκέλ Βίτορ στο κέντρο της άμυνας, ο Σκόνδρας κάνει το καλύτερο παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ ενώ ο Λούκας αριστερά ήταν πολύ πιο ουσιαστικός. Ο Νάτχο έχει την ποιότητα και φάνηκε πάλι, ενώ αν ο Κατσουράνης δεν ήταν σε τόσο κακή μέρα ο ΠΑΟΚ θα είχε καθαρίσει την μπουγάδα πολύ νωρίτερα.
ΥΓ. Ξέρω πως οι Ολυμπιακοί θα μιλήσουν για τα δεύτερα, αλλά εγώ ξέρω πως και οι έντεκα που ξεκίνησαν και αυτοί που μπήκαν, δύο εβδομάδες πρωτοσέλιδο έπαιζαν. Ίσα – ίσα που ήταν και φρέσκοι.
ΥΓ1. Σημαντική ήταν και η νίκη της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ που πάει βουρ για το πρωτάθλημα. Ούτε φάση δε δέχτηκε.
ΥΓ2. Δύο τελικές στην εστία η υπερομάδα. Να μη λέμε μόνο τα δικά μας.
ΥΓ3. Ο Κόλκας έφαγε τον Στέφενς, ο Σαββίδης που έβαλε 30εκατ. ευρώ τον ξεφώνιζε σήμερα. Αυτό για κάποιους χαζούς που θέλουν να έχουν και λόγο στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: