Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τον «χτύπησε» και στο τέλος!

Στον τελευταίο… γύρο χτύπησε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και με γκολ του Τζαβέλλα επικράτησε 2-1 σε ένα ματς που στιγματίστηκε από την εν ψυχρώ γροθιά του Ινσαουράλδε -που δεν αποβλήθηκε- στον Εντιννγκά.

Τον «χτύπησε» και στο τέλος
Στα «ασπρόμαυρα» βάφτηκε το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα, όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-1 χάρη στα τέρματα των Αθανασιάδη (36’) και Τζαβέλλα (84’), ανατρέποντας τη σε βάρος του κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το γκολ του Σάμαρη στο 33’.

Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους» που φωνάζουν δικαιολογημένα για το γεγονός πως ο Ινσαουράλδε δεν αποβλήθηκε όταν γρονθοκόπησε εν ψυχρώ τον Εντινγκά.

Το ματς

Για πολλούς και διάφορους λόγους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παρατάχθηκαν πολύ αλλαγμένοι σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια. Και οι δύο είχαν να αντιμετωπίσουν τραυματισμούς, τιμωρίες αλλά και την ανάγκη να δείξουν κάτι διαφορετικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο μεν «δικέφαλος» ήθελε να αφήσει πίσω του με κάθε τρόπο την εποχή Στέφενς και ο δε Ολυμπιακός, την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, Γεωργιάδης και Μίτσελ, είδαν Λάζαρ και Ιμπαγάσα να αποχωρούν με ενοχλήσεις κι επομένως πολύ σύντομα αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακόμη πιο έντονο… λίφτινγκ.

Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα όμως, το ματς κύλησε όπως (μάλλον) θα περίμενε κανείς. Πολλά (ίσως και αχρείαστα) νεύρα, σκληρές μονομαχίες και λίγες καλές στιγμές συνέθεσαν ένα τυπικό –όπως καταλαβαίνετε- ντέρμπι στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άριστα στην αποτελεσματικότητα, αφού κατάφεραν στο 33’ με το καταπληκτικό σουτ του Σάμαρη να ανοίξουν το σκορ στη μοναδική τελική προσπάθεια που είχαν σε 45 λεπτά, έμειναν όμως μετεξεταστέοι στη διαχείριση του αγώνα από εκεί και μετά.

inner

Μέσα σε τρία λεπτά απώλεσαν το προβάδισμα εξ αιτίας μιας… ζεϊμπεκιάς του Μανωλά που έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να νικήσει τον Ρομπέρτο, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κρατά όρθιους του Πειραιώτες στα επόμενα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους λεπτά που ακολούθησαν, όταν οι γηπεδούχοι έψαξαν με αξιώσεις την πλήρη ανατροπή.

inner

Οι δύο ομάδες έψαξαν -η κάθε μία με τα δικά της όπλα- το ιδανικό… χτύπημα για να πάρουν το ματς, όμως εκείνος που το πέτυχε ήταν ο Ινσαουράλδε. Ο Αργεντινός αμυντικός σε μια φάση που είχε προωθηθεί σε κόρνερ του «δικεφάλου του Βορρά» έκανε το τέλειο «έγκλημα», αφού όχι μόνο χτύπησε εν ψυχρώ με γροθιά τον Εντινγκά, αλλά κατάφερε να την γλυτώσει με… αναστολή. Αντί για κόκκινη κάρτα, είδε απλά την κίτρινη κι έμεινε στο ματς στο οποίο όσο περνούσε η ώρα οι διακοπές γίνονταν ολοένα και πιο συχνές, αντίθετα από τις καλές στιγμές που έμοιαζαν με είδος προς… εξαφάνιση.

Σε μία από αυτές τις ελάχιστες ήρθε το γκολ της νίκης με το πολύ ωραίο σουτ του Τζαβέλλα που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη -και μάλιστα σερί- ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι, ο Γεωργιάδης είχε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με μία νίκη σ' ένα παραδοσιακό ντέρμπι κόντρα σ' έναν μεγάλο αντίπαλο, όμως ξέρει καλά πως θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά το... καύσιμο που του δίνει αυτή η επικράτηση στα παιχνίδια που έρχονται (κυρίως εκείνα τα εκτός Θεσσαλονίκης).

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Μίτσελ δεν κατάφερε για δεύτερη διαδοχική φορά να συνδυάσει τη στέψη με μια μεγάλη νίκη. Πρόκειται όμως για μια μικρή αναβολή, αφού το πρωτάθλημα το έχει στο... τσεπάκι της. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να προβληματίσει τον Ισπανό τεχνικό, είναι το γεγονός πως ακόμη και τώρα που οι Πειραιώτες κατέβηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, έδειξαν αγωνιστικές αδυναμίες αντίστοιχες με εκείνες του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό με τη διαφορά πως τότε κατηγορήθηκε για το ότι δεν είχε προχωρήσει σε φρεσκάρισμα...

Επομένως, αυτό που μένει για τον Μίτσελ είναι να σκεφτεί ποιο είναι εκείνο το στοιχείο το οποίο είχε η ομάδα μέχρι και τη μεγαλειώδη εμφάνιση με τη Γιουνάιτεντ και το έχασε εντελώς στα διαδοχικά ντέρμπι. Εκεί που ακόμη και οι ευκαιρίες ή οι καλές συνεργασίες στις οποίες είχε... κακομάθει τους φίλους του, εξαφανίστηκαν.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ (83’ Κίτσιου), Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Λάζαρ (24’ Κατσουράνης), Κάτσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (81’ Χούσεν).

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Στοχ, Βούκιτς, Γεωργιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81’ Πελέ), Ιμπαγάσα (15’ Πέρεζ), Βαλντέζ (72’ Κάμπελ).

Στον πάγκο: Μέγερι, Σέποβιτς, Παπάζογλου, Τόρες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: