Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Αταμάν: «Ήθελε λεφτά για την εθνική ο Λάνγκφορντ»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ απαίτησε… μισθό από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, όπως αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος τον «έκοψε» και πήρε τον Πρέλτζιτς!

Αταμάν: «Ήθελε λεφτά για την εθνική ο Λάνγκφορντ»
Το γεγονός πως ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν ήθελε να αγωνιστεί… τσάμπα με την εθνική Τουρκίας, αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος τον στη συνέχεια τον «έκοψε» και πήρε τη στη θέση του τον Εμίρ Πρέλτζιτς. Μάλιστα, στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γειτονικής χώρας, άφησε αιχμές για τον Ενές Καντέρ και τις

«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο επικρατούσε ερασιτεχνισμός, σε σχέση με τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όταν έφτασε η αποστολή στο Μπιλμπάο, πρέπει να υπήρχαν μέσα στο γήπεδο 50-100 εθελοντές που δούλευαν και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να τους περιμένουμε να αποχωρήσουν για να κάνουμε προπόνηση. Αλλά, όταν έφτασαν οι ΗΠΑ, τότε έφυγαν αυτόματα. Όλα ήταν προδιαγεγραμμένα για να αγωνιστούν στον τελικό ΗΠΑ και Ισπανία», δήλωσε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν αναφορικά για την εμπειρία που είχε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να προσθέσει στη συνέχεια την… ιστορία με το «κόψιμο» του Κιθ Λάνγκφορντ:

«Προτιμούσαμε τον Λάνγκφορντ από τον Πρέλτζιτς, λόγω σκοραρίσματος. Δεν ήταν δική μου απόφαση να πάρω στην αποστολή τον Εμίρ Πρέλτζιτς αντί του Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Λάνγκφορντ ήθελε χρήματα για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα. Όπως είναι φυσικό, αυτό δεν έγινε δεκτό από την ομοσπονδία. Μετά μίλησα με τον Πρέλτζιτς προκειμένου να τον πείσω να αγωνιστεί με εμάς και δέχθηκε ευγενικά την πρότασή μας. Στην αρχή νόμιζα πως ο Πρέλτζιτς ήταν ένα αντιπαθητικό πρόσωπο, αλλά όταν ξεκίνησα την προετοιμασία με την εθνική ομάδα, τότε άλλαξα γνώμη».

Για να καταλήξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, με την υπόθεση του Ενές Καντέρ: «Όταν κάλεσα τον Ενές Καντέρ για να συναντηθούμε, εκείνος μου έλεγε πάντα: “έχω κάτι να κάνω”. Εάν ήθελε να παίξει, θα ερχόταν, όπως έκανε ο Ομέρ Ασίκ. Εάν δεν θέλει ο Καντέρ να μας βοηθήσει στις επόμενες διοργανώσεις, δεν πειράζει. Έχουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά που μπορούν να τον αντικαταστήσουν». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: