Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Υποχρεωτικά… ΑΕΚ!!

Με γκολ του Φαγιέ στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έβγαλε την… υποχρέωση. Νίκησε 1-0 τον Φωκικό εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Υποχρεωτικά… ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Φωκικό στην Άμφισσα, με γκολ του Φαγέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολύ καλή η εικόνα της «Ένωσης» στο πρώτο ημίχρονο, που είχε αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι του Μπαρμπόσα, παρά την... άνεση που της έδινε το 4-0 του πρώτου ματς.

Στο 68’ η πρώτη τελική προσπάθεια του συλλόγου της Άμφισσας , με τον τερματοφύλακά του, Τσεκρέζι, να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα.

Το ματς:


Με αρκετή όρεξη μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, μπορεί να μπήκε από… υποχρέωση στο παιχνίδι -αφού είχε «καθαρίσει» την πρόκριση- όμως δεν άφησε να φανεί στο πρώτο μισό του ματς.

Με ωραίες συνεργασίες οι επιθετικοί της «Ένωσης» κυριάρχησαν μπροστά στην εστία του Τσεκρέζι, με τους Μπαρμπόσα και Μάνταλο να έχουν την πρωτοβουλία. Ο Πορτογάλος μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12’ όταν το μακρινό σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στην εστία των γηπεδούχων, με τον Μάνταλο να πλασάρει στο 34’. Από κει και πέρα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε -με την ευκαιρία του Μάνταλου στο 45’ να σπάει τη… μονοτονία- και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά χαμηλότερος. Ο Αραβίδης έχασε φοβερή ευκαιρία στο 52’ με κοντινό πλασέ, ενώ στο 68’ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια του Φωκικού, με σουτ του Ντάμπου, που μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης.

Στο 88’ ο Τσεκρέζι μπλόκαρε για ακόμα μια φορά σουτ του Πλατέλλα, δημιουργώντας όμως… παρεξήγηση, αφού ο διαιτητής αρχικά θεώρησε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όμως τελικά δεν μέτρησε.

Τελικά, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Φαγέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.



Οι συνθέσεις των ομάδων

Φωκικός (Μαντανάς): Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ Μαμούτ (57’ Ντάμπος), Σκαρίμπας, Γκασέκα, Καλλέργης (85’ Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (λ.τ. 71’ Πολυχρονάκης).

Στον πάγκο οι:, Γεωργουσόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Γιαννίκογλου,, Μαρκάκης.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ρόβας, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (82’ Ντούνης Μ.), Αραβίδης (71’ Ντακόλ).

Στον πάγκο οι: Ντούνης Π., Γεωργέας, Πεταυράκης, Σαρρής, , Φαγιέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Συνιοράκης (Πειραιά), Μήταρης (Ανατ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: