Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νικολαϊδης: «Ο Άρης μπορεί να ορθώσει ανάστημα, αν φύγουν κάποιοι παράγοντες»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο δις Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο  Αλέξανδρος Νικολαίδης, ο οποίος μίλησε και για τη νέα του προσπάθεια να μυήσει τους μικρούς στα μυστικά του ταε κβοντό αλλά και για το πώς βλέπει τα πράγματα στον Άρη έχοντας διατελέσει μέλος της Λέσχης Φίλων Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα του προσπάθεια να μάθει στα μικρά παιδιά το άθλημα του ταε κβοντό ο Αλέξανδρος Νικολαίδης είπε: «Νομίζω ότι είναι όφελος των αθλητών που έχουμε καταφέρει και φθάσαμε  ψηλά  να μεταφέρουμε αυτές τις γνώσεις στην επόμενη γενιά , σε αυτούς που θα μας αντικαταστήσουν.

Το ταε κβοντό σε όλη την Ελλάδα είναι το τρίτο άθλημα  σε εκδιδόμενα δελτία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.  Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε πρόβλημα να βγάζει  μικρά παιδιά έτοιμα για να γίνουν μεγάλοι αθλητές. Το πρόβλημα είναι στη συνέχεια τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν  τρόποι και λεφτά από τις Ομοσπονδίες να προωθήσουν αυτούς τους αθλητές. Το ταε  κβοντό δόξα το θεό  έχει δώσει πάρα πολλά ταλέντα όλα αυτά τα χρόνια κυρίως γιατί ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

Είναι ένα άθλημα που ετοιμάζει το  κορμί των παιδιών που εκτός από δύναμη και ευλυγισία βοηθάει σημαντικά και στο μυαλό γιατί είναι ομαδικό και χρειάζεται και σεβασμό και πειθαρχία».

Για το πάει η Σχολή: «Είχα ξεκινήσει από πέρυσι την σχολή . Έχω αρκετά παιδιά και είμαι  ευχαριστημένος από την πρόοδο τους. Ευελπιστώ φέτος να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά. Ο κάθε δάσκαλος έχει να διδάξει κάτι διαφορετικό στο ταε κβοντό. Εγώ τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι του τάε κβοντό έχω να δώσω πολλά και εκεί στοχεύω περισσότερο».

Για το αν έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του από τότε που αποχώρησε από τη  διοίκηση της Λέσχης Φίλων Άρη: «Έχει περάσει ο χρόνος που ασχολούμουν ενεργά.  Νομίζω ότι φεύγοντας από όποιο αξίωμα είχα συνεπάγεται στο ότι δεν θα έχω ρόλο ενεργό και η άποψη και η γνώμη μου δεν θα μετράει. Παρακολουθώ από απόσταση όπως πολύς κόσμος τις εξελίξεις και ελπίζω η ομάδα να βρει το δρόμο της  μέσα από τη διαδικασία που ήδη ξεκίνησε».

Όσο για το ποια είναι η άποψη του για τα όσα γίνονται από το καλοκαίρι του 2012 που αποχώρησε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έσκασε και η πατάτα σε αυτά τα δύο χρόνια. Υπήρχαν προβλήματα και στο παρελθόν. Έχοντας ήδη άποψη για κάποια πράγματα από τον καιρό που ασχολούμουν θεωρώ ότι όλα αυτά έγιναν   λόγω άσχημου κλίματος αλλά λόγω παρουσίας κάποιων ανθρώπων που δεν είχαν κάποιο πλάνο  απλά τους ενδιέφερε να ασχολούνται αυτοί με τον Άρη και ο κόσμος μαζί τους».

Για το αν η Λέσχη άσκησε εποπτικό ρόλο: «Δεν ξέρω αν ο κόσμος του Άρη ερχόταν στις γενικές συνελεύσεις απλά γιατί ήθελε να παρευρεθεί ή γιατί ήθελε να  ακούσει τι γίνεται. 

Χωρίς να θέλω να βγάλω την ουρά μου επί της δικής μου θητείας , ήμασταν  οι μοναδικοί που δώσαμε αριθμούς και προσδοκώμενα κέρδη και  χρέη που βγήκαν. Όσο ήμουν εγώ εκεί ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα έλεγχου. Υπήρχε πρόβλημα τεχνογνωσίας πώς να κρατήσεις ένα σύλλογο ζωντανό με  τέτοια χρέη χωρίς να παρατήσεις το αγωνιστικό κομμάτι».

Για να μπορέσει να ορθώσει ξανά ο Άρης το ανάστημα του: «Νομίζω ότι πρέπει να λείψουν συγκεκριμένα άτομα και πρόσωπα , να φύγουν μακριά από τα κοινά της ομάδας. Η παρουσία τους και μόνο έχει  κάνει μεγάλη ζημία στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Και νομίζω με την συσπείρωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή όταν δεν θα υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα στην ομάδα δεν μπορούν να γίνουν λάθη.   Εάν δεν επιτρέψουμε σε αυτούς τους παράγοντες να διχάσουν  ξανά τον κόσμο νομίζω ότι τότε θα πάνε πράγματα καλά.  Μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν θα τους κατονομάσω , ειδικά ανθρώπους που έχουν  χόμπι τους να κάνουν μηνύσεις. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι λόγοι που έφθασε ο σύλλογος μέχρι εκεί που έφθασε».

Όσο για το αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι  ο Άρης δεν χρειάζεται έναν επενδυτή αλλά μπορεί να στηριχτεί στη λαική βάση είχε να πει:

«Αναλόγως για ποια εποχή μιλάμε . Στη δική μας εποχή  είχαμε παραλάβει τη Λέσχη με 2.000μέλη  και την παραδώσαμε με 9.500 και τώρα πήγαν και  ψήφισαν για το μέλλον του Άρη μόνο 300μέλη. Νομίζω ότι για την εποχή που υπήρχαν 9.500 μέλη και χρειάστηκε να ανοίξει ολόκληρο το Βελίδειο  για να γίνει η γενική συνέλευση ο κόσμος του Άρη έφθανε. Σε αυτή την εποχή  που χρειάζεται  προγραμματισμός,  σωστή λειτουργία και λιγότερα χρήματα πάλι θα μπορούσε να γίνει με τον κόσμο του Άρη.

Βέβαια δεν  θα πήγαινε ο Άρης να χτυπήσει πρωτάθλημα. Αλλά με τα λεφτά που υπάρχουν τώρα στο  ελληνικό ποδόσφαιρο, σωστός παράγοντες και με όλο αυτό τον κόσμο να στηρίζει την προσπάθεια με ομοψυχία φθάνει. Τον κόσμο μπορείς να τον κοροϊδέψεις για λίγο όχι για πολύ γιατί  ξέρει τι γίνεται. Εγώ δεν λέω ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια γινόταν όλα σωστά και δεν γινόταν λάθη. Αλλά δεν έγιναν εγκλήματα.

Το πρόβλημα του Άρη ήταν διχόνοια . Ελπίζω η ομοψυχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του».

Για την παρουσία του  Γιώργου Γαλανού στο τιμόνι του Άρη και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται τώρα που ο Άρης θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική κατηγορία, πρόσθεσε: « Είναι μια βατή η λύση. Δεν τον ξέρω προσωπικά  τον Γιώργο  Γαλανό.  Ελπίζω να είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να φθάσει την ομάδα ξανά στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Η ευχή μου είναι να είναι νοικοκύρης και να είναι ο κόσμος μαζί του, εφόσον  αποδείξει στον κόσμο ότι αξίζει να τον πιστεύει , για να δούμε την ομάδα εκεί που ήταν πριν από 4-5 χρόνια. Είναι δύσκολο όταν σκέφτεσαι ότι τέτοια εποχή πριν χρόνια ο Άρης απέκλειε την Αθλέτικο Μαδρίτης και τώρα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Εγώ δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι γίνεται ούτε  και  τι οικονομική επιφάνεια έχουν αυτοί οι άνθρωποι . Σαν αγνός αρειανός εύχομαι να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: