Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Σκληρός» ΑΠΟΕΛ!!

Ίδρωσε, αλλά τα κατάφερε. Με τον Σέρινταν να αποδεικνύεται... χρυσή αλλαγή (σκοράροντας στο 88') ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Ερμή Αραδίππου! «Χλιαρό» επίσημο ντεμπούτο ο Τζιμπούρ.

«Σκληρός» ΑΠΟΕΛ!
Με την… ψυχή στο στόμα, αλλά ο στόχο μετράει. Και τα κατάφερε! Ο ΑΠΟΕΛ χάρη στο γκολ της «χρυσής αλλαγής» του Γιώργου Δώνη, Σίλιαν Σέρινταν στο 88’ έφτασε σε μια σπουδαία βαθμολογικά νίκη απέναντι στον αξιέπαινο Ερμή Αραδίππου (1-0) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της κυπριακής Α’ Εθνικής και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Με άμυνα για σεμινάριο κι έναν Μάρτιν Μποκατίνοφ για… φίλημα, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην αντίσταση των γηπεδούχων, ωστόσο λίγο πριν την λήξη, ο 25χρονος επιθετικός των γηπεδούχων «έκλεψε» τη νίκη για την ομάδα του. «Χλιαρό» επίσημο ντεμπούτο για τον Ραφίκ Τζιμπούρ που αντικαταστήθηκε στο 78’ από τον Στάθη Αλωνεύτη.

Σε ένα άδειο «ΓΣΠ» (περίπου έξι χιλιάδες θεατές), ΑΠΟΕΛ κι Ερμής Αραδίππου μπήκαν εξίσου… παγωμένοι στο γήπεδο. Χωρίς ρυθμό μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου το ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια κατοχή και τους φιλοξενούμενους να χάνουν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 14’ (χλιαρό τετ-α-τετ του Ιμπραΐμι, απέκρουσε εύκολα ο Πάρντο). Αναγκαστική αλλαγή στο 18’, ο Ρούμπεν Αμορίν παίρνει την θέση του τραυματία, Τάσου Παπάζογλου. Κάπως έτσι κύλισαν και τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ερμή να αμύνεται καλά, έχοντας δυσκολέψει πολύ την ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, κλείνοντας εξαιρετικά και τον Ραφίκ Τζιμπούρ.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ομοίως άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν, αλλά τους φιλοξενούμενους να εξακολουθούν να κάνουν την ζωή τους δύσκολη. Στο 63’ το ΑΠΟΕΛ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Σέρτζιο να σουτάρει απ’ το ύψος της περιοχής και τον Μποκατίνοφ να αποκρούει, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ανέβασε κι άλλο τον ρυθμό της, όμως είχε απέναντι της έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική κατάσταση. Η πίεση του ΑΠΟΕΛ όμως επέφερε… καρπούς, καθώς η «χρυσή αλλαγή», Σίλιαν Σέρινταν σκόραρε στο 88’ κι «έκλεψε» τη νίκη για την ομάδα του. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ερμή ως οφσάιντ στο 92’.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Παπάζογλου (18’ Αμορίν), Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέτι, Εφραίμ (64’ Σέρινταν), Μαντούκα, Τζιμπούρ (78’ Αλωνεύτης)

Ερμής Αραδίππου: Μποκατίνοφ, Ουόν, Δημητρίου (67’ Μπελούσο), Ονίλο (46’ Παπαθανασίου), Ταραλίδης, Μοράν, Τσίνα, Παουλίνιο, Ντε Πίνα, Ιμπραΐμι (77’ Πάκερ), Παλαζουέλος

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/9
ΑΠΟΕΛ- Ερμής Αραδίππου 1-0
(88’ Σέρινταν)
Απόλλων Λεμεσού- Αγία Νάπα (20:00)

Κυριακή 14/9
Δόξα Κατωκοπιάς- ΑΕ Λεμεσού (19:00)
Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια (20:00)

Δευτέρα 15/9
Ανόρθωση- ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)
Εθνικός Άχνας- Οθέλλος Αθηαίνου (19:00)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σάββατο 20/9
Αγία Νάπα- ΑΠΟΕΛ (19:00)
Νέα Σαλαμίνα- Εθνικός Άχνας (20:00)

Κυριακή 21/9
Ερμής Αραδίππου- Ανόρθωση (19:00)
Ομόνοια- ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)
Οθέλλος Αθηαίνου- Δόξα Κατωκοπιάς (20:00)

Δευτέρα 22/9
ΑΕ Λεμεσού- Απόλλων Λεμεσού (19:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: