Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ενα Σάββατο γεμάτο από ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει το μενού σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία και βρίσκει πολλές επιλογές “γκουρμέ” ποδοσφαίρου.  
Ξεκινάς, στις 14.45 ανοίγοντας την τηλεόραση για να αρχίσει να σου λύνεται η απορία σχετικά με το αν ο Ντάνι Γουέλμπεκ μπορεί να γίνει αυτό που δεν έγινε στην Γιουνάιτεντ προκειμένου να βοηθήσει, μαζί με τον Αλέξις Σάντσεζ την φετινή έκδοση της Αρσεναλ να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από αυτό που ήταν πέρσι ώστε να κάνει πρωταθλητισμό με μεγαλύτερη διάρκεια. Και για να πάρεις ακόμη μια απάντηση στην “θα μπορέσει η περσινή Σίτι να γίνει και φετινή πρωταθλήτρια;” ερώτηση.
Συνεχίζεις, στις 17.00 με την Τσέλσι, για να βεβαιωθείς λίγο περισσότερο ή λιγότερο πάνω σε αυτό που έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι, ότι ο Μουρίνιο έκανε τις πιο “έξυπνες”, αν λάβεις υπόψη και το κόστος, μεταγραφές, που στην αρχή της Premier League μοιάζουν τέτοιες που σε ψήνουν ότι πρόκειται να μετατρέψουν μια καλή Τσέλσι σε μια Τσέλσι ικανή για τον τίτλο.
Αν δεν θέλεις να συνεχίσεις με Αγγλία, μπορεί να σε ιντριγκάρει πολύ περισσότερο αυτό που εικάζεις ότι πρόκειται να συμβεί στις 17.00 στο “Καμπ Νου”, δηλαδή η νέα Μπαρτσελόνα, του Λουίς Ενρίκε απέναντι στην πολύ καλή περσινή Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Από τις 16.30 και μετά μπορείς να ρίχνεις μια ματιά και στην Bundesliga, για να τσεκάρεις τι μοντάρει ο Γκουαρδιόλα, που πήγε λίγο να χαθεί με τους τρεις αμυντικούς στην ευθεία, αλλά και για να αντιληφθείς πόσο θα αλλάξει την Μπάγερν ο Τσάμπι Αλόνσο και να τσεκάρεις την κατάστασή της και ενόψει Champions League. Για τον ίδιο λόγο μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στη Ντόρτμουντ, που έχασε πάλι τον Ρόις και ενδέχεται να βάλει στην ενδεκάδα της τον Γκαγκάβα, ακόμη δεν επέστρεψε. Για να καταλάβεις αν η έκδοση που μοντάρει ο Κλοπ θα είναι μια Ντόρτμουντ ικανή να απειλήσει την Μπάγερν και να κάνει καλό Champions League, δηλαδή αν θα είναι μια Ντόρτμουντ που θα δικαιώσει την επιλογή του Κλοπ να παραμείνει εκεί και να εξελιχθεί σε Βενγκέρ.
Στις 19.30 σε περιμένει το νέο δείγμα της Λίβερπουλ, για να καταλάβεις αν ο Μπρένταν Ρότζερς θα αρχίσει να δίνει συνέχεια σε αυτό που σου έδειξε πέρσι, και αν μπορεί να βρει λειτουργική ενδεκάδα σε μια στιγμή που του λείπει και ο Στάριτζ.
Και στις 21.00 σε περιμένει το ντέρμπι της Μαδρίτης, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε πραγματικό, και όχι μόνο τοπικό ντέρμπι. Σε περιμένει ένα ματς που υπόσχεται επίπεδο τελικού Champions League και μπορεί να σου δώσει ένα σωρό απαντήσεις. Για να καταλάβεις αν θα το βρει ή όχι ο Αντσελότι, που έχει μπερδευτεί με την αποχώρηση του Ντι Μαρία και που έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει σχηματισμό, να αφήσει το 4-3-3 για το 4-2-3-1 προκειμένου να εκμεταλλευθεί τον Κρος, σε μια περίοδο που ψάχνει να βρει πού και πώς θα χωρέσει τον Χάμες. Για να καταλάβεις αν όσα έκανε το καλοκαίρι ο Σιμεόνε, μεγαλώνοντας το ρόστερ του, μπορεί να αποδειχθούν αρκετά για να κρατήσουν την Ατλέτικο στο περσινό επίπεδο και να την εξελίξουν σε παραδοσιακό διεκδικητή του τίτλου στην Ισπανία.
Δεν χόρτασες; Στις 21.45 σε περιμένει η νέα έκδοση της Γιουβέντους, του Αλέγκρι, απέναντι στην Ουντινέζε, δηλαδή σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα “πειράματα” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αυτή την εποχή, από την οικογένεια Πότσο, με φετινό πουλέν στον πάγκο τον Στραματσόνι.
Βράδυ Σαββάτου κλείνεις την τηλεόραση και ευχαριστείς που μπήκε για τα καλά ο Σεπτέμβριος, που ξανάρχισαν τα πρωταθλήματα, που επιστρέφει σιγά σιγά μπροστά στα μάτια σου το κανονικό, το προηγμένο ποδόσφαιρο, αυτό που μαζί με το Champions League αποτελεί μια τόσο καλή ψυχαγωγική επιλογή σε μια εποχή που τόσο σου λείπει αυτή και που τόσο την έχεις ανάγκη. Καλή σεζόν!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: