Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο Κόκε και η προστασία του μύθου του!!


Ο Κόκε και η προστασία του μύθου του

Όσοι έχουν στο μυαλό τους τον Κόκε της πενταετίας 2006-2011 και περιμένουν να δουν κάτι ανάλογο, πλανώνται πλάνην οικτράν

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Κόκε από μόνος του αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας του Άρη και κυρίως της πενταετίας 2006-2011 που συνοδεύτηκε από ωραίο ποδόσφαιρο, επιτυχίες, ευρωπαϊκές πορείες, συμμετοχές σε τελικούς.

Με τα λάθη του, τα πάθη του, τις παραλείψεις του, την λατρεία που εισέπραξε, την ασυλία που απόλαυσε στον κολοφώνα της δόξας του, το πόσο αδίκησε τον εαυτό του αλλά και τις αμέτρητες στιγμές που προσέφερε με το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει, ο 32χρονος σήμερα Ισπανός, είναι ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της λατινοποίησης του Αρη, του λεγόμενου jogo bonito.

Ο κόσμος του Άρη τον έχει συνδέσει με ωραίες εικόνες. Με σημαντικές νίκες. Με στιγμές που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του και τον… στοιχειώνουν στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν, της κακοποίησης του ποδοσφαίρου και των ματιών του και φυσικά τον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική. Ακόμη και σήμερα που έχει παραπανίσια κιλά, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον Κόκε, ειδικά των δυο πρώτων σεζόν, τον γουστάρει και θέλει να τον δει να φοράει ξανά τη φανέλα του Αρη.

Γι αυτό και ένα προπονητικού χαρακτήρα φιλικό με μια ομάδα από την ΕΠΣΜ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών αναδείχτηκε σε θέμα των ημερών για το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ απλά και μόνο επειδή ήταν η ανεπίσημη επανεμφάνιση του Κόκε μετά το 2011.

Εδώ υπάρχει και το λεπτό σημείο. Όσοι έχουν στο μυαλό τους τον Κόκε εκείνης της περιόδου και περιμένουν να δουν κάτι ανάλογο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Ισπανός ούτε βασικός μπορεί να αγωνιστεί, ούτε να κάνει τη διαφορά όπως παλιά. Μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε ένα ματς που ο Aρης το έχει ήδη καθαρίσει αφού η τέχνη δεν ξεχνιέται. Έτσι θα προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και ο μύθος του. Να αρχίσει να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής, αγωνιστικό ρυθμό και συν τω χρόνω να είναι σε θέση να πλησιάσει κάπως τα παλιά του στάνταρ.

Αν ο Αναστόπουλος ήθελε να εκθέσει τον Κόκε θα του ήταν πολύ εύκολο. Θέλει όμως να τον βοηθήσει να επανέρθει σταδιακά. Όπως αρμόζει σε αυτό που αντιπροσωπεύει για τον φίλαθλο του Άρη. Σύμμαχος σε αυτό, η διαφορά που έχει πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήδη στη βαθμολογία. Διαφορά που επιτρέπει στον Έλληνα τεχνικό να ενσωματώσει τον Κόκε στην ομάδα και να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει αν μπορεί να στηριχτεί ο Aρης πάνω του, αγωνιστικά, όχι φέτος που η άνοδος φαίνεται εξασφαλισμένη αλλά του χρόνου στη Football League. Αυτό είναι και το πραγματικό στοίχημα του Κόκε με τον εαυτό του. Με τα όριά του. Τις αντοχές του. Όσοι αγαπούν το καλό ποδόσφαιρο εύχονται ο Ισπανός να τα καταφέρει….
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: