Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Φτάνουν τα «κουκιά»;

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παρουσιάζει τις πιθανότητες που έχουν οι ομάδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, βασιζόμενη στα στατιστικά των προηγούμενων ετών.

Φτάνουν τα «κουκιά»;Η Ζενίτ είναι σίγουρη και η Μπαρτσελόνα με την Πόρτο σχετικά ήσυχες στο θέμα πρόκρισης στους 16 με βάση τα στατιστικά στοιχεία του παρελθόντος.

Οι υπόλοιποι πρέπει να κοιτάξουν τι συνέβη στις περασμένες χρονιές και να μετρήσουν τις ελπίδες τους, με δύο αγωνιστικές να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

12 πόντοι: Η Ζενίτ έχει ήδη περάσει, όπως και οι προηγούμενες 16 ομάδες που μετρούσαν 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ καμία τους δεν έχασε την πρωτιά στον όμιλό τους.

10 πόντοι: Καλά τα νέα και για τις Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης καθώς και οι 33 ομάδες που είχαν 3 νίκες και μία ισοπαλία σε αυτή την φάση, προκρίθηκαν και μάλιστα οι 28 στην πρώτη θέση.

9 πόντοι: αρκετά αισιόδοξα αλλά με μια τόση δα επιφύλαξη τα πράγματα για Ολυμπιακό, Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα. Οι 34 στις 35 ομάδες πέρασαν (οι 19 ως πρώτοι). Η Νάπολι όμως τη σεζόν 2013-14 δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου της.

8 πόντοι: Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, όπως η Γιουβέντους, δείχνουν πως 24 από τις 27 σφράγισαν το εισιτήριο στους 16. Οι μόνες ομάδες που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2006-07), Γιουβέντους (2006-07) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2011-12) με τους τελευταίους να μην παίρνουν ούτε πόντο στις επόμενες δύο αναμετρήσεις.

7 πόντοι: οι πιθανότητες για πρόκριση είναι αρκετές για τις Παρί Σ.Ζ., Μ. Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι, καθώς 32 σύλλογοι είχαν περάσει (7 από αυτούς στην 1η θέση των ομίλων τους) και μόλις 11 αποκλείστηκαν.

6 πόντοι: Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να… στριμώχνονται για την Αϊτχόβεν, την Βόλφσμπουργκ και την Βαλένθια, καθώς το ιστορικό των αγώνων μας λέει ότι 21 στις 37 ομάδες συνέχισαν στην επόμενη φάση.

5 πόντοι: Κι όμως με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα μπορείς να έχεις ελπίδες πρόκρισης όπως απέδειξαν στο παρελθόν 18 ομάδες της διοργάνωσης, μία παραπάνω από εκείνες που απέτυχαν να συνεχίσουν. Μάλιστα, με την συμπλήρωση 6 αγωνιστικών, τρεις έπιασαν κορυφή στον όμιλό τους: Μίλαν (2005-06), Μπαρτσελόνα (2009-10) και Μονακό (2014-15).

4 πόντοι: έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα, ή τέσσερις ισοπαλίες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Γαλατασαράι, η Μπάγερν Λεβερκούζεν και η Γκενγκ, δεν έχεις πολλές ελπίδες. Μόνο 12 στις 50 ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Παναθηναϊκός (2008-09) που είχε ξεκινήσει με δύο συνεχόμενες ήττες.

3 πόντοι: Μπορούν οι Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάλμε, Σεβίλλη, Μπάτε Μπορίσοφ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άρσεναλ να ανατρέψουν τα δεδομένα; Λίγο δύσκολο, αλλά αν τα καταφέρουν, θα μπουν στην ιστορία μαζί με την Στουτγκάρδη.

2 πόντοι: Η Αστάνα θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η Πόρτο (2004-05) και η περσινή Μάντσεστερ Σίτι αν θέλει με τις έως τώρα δύο ισοπαλίες της να περάσει στην επόμενη φάση.

1 πόντος: Η Λυόν θα πρέπει να στοχεύσει στην τρίτη θέση όπως έκαναν και 5 από τις 24 που πέρασαν στο Europa League.

0 πόντοι: το απόλυτο μηδέν όπως αυτό που έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ έως τώρα σημαίνει ότι η επόμενη φάση θα την βρει σπίτι της, καθώς καμία από τις 23 ομάδες που είχαν βρεθεί σε αυτή τη θέση δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: