Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το ντέρμπι «αιωνίων» με το μάτι του προπονητή!!


Το ντέρμπι «αιωνίων» με το μάτι του προπονητή

Πόσο θα επηρεάσει η αλλαγή προπονητή τον Παναθηναϊκό; Που πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός; Τα «κλειδιά», τα δυνατά και αδύνατα σημεία των αιωνίων. Αναλύει στο sport-fm.gr ο Σάββας Παντελίδης.

Όπως είναι γνωστό όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν προπονητή και όλοι θα τα κάναμε καλύτερα αν καθόμασταν στον πάγκο της ομάδας μας.

Ωστόσο, η αλήθεια διαφέρει και είναι γεγονός ότι η άποψη ενός επαγγελματία τεχνικού που έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια τους «αιώνιους» και μετρά πολλά «ένσημα» στην Σούπερ Λιγκα θα μας βοηθήσει όλους περισσότερο.

Το sport-fm.gr συνάντησε τον Σάββα Παντελίδη ο οποίος μας μίλησε για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι.

inner

Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής μίλησε στον Βαγγέλη Νεραντζιά, για:

Την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και τι θα διαφοροποιηθεί στην ομάδα:

«Σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ένα θετικό, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις του νέου προπονητή… Οι παίκτες που δεν έπαιζαν αρκετά πλέον με τον νέο τεχνικό τα δίνουν όλα και ανεβαίνει η ανταγωνιστικότητα στη προπόνηση. Την ίδια ώρα αυτοί που ήταν ενδεκαδάτοι φορτσάρουν για να παραμείνουν στον βασικό κορμό. Όλη αυτή η διαδικασία κάνει καλό στην ομάδα και δεδομένα την βελτιώνει, ειδικά το πρώτο διάστημα» .

Την εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν είναι το ίδιο συνεπής στο τακτικό κομμάτι. Υστερεί σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Ένα από τα βασικά θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Στραματσόνι είναι ότι θέλει να παίξει 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία, αλλά στο ρόστερ δεν υπάρχουν κλασσικοί ακραίοι. Αυτό θα το βρει μπροστά του ο Ιταλός».

Το αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός παίζει 4-2-3-1 και μπορώ να πω ότι το κάνει πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γραμμές του είναι πάντα πολύ κοντά και τον βοηθά ότι διαθέτει πολύ ποιότητα από την μέση και μπροστά. Όλος ο μηχανισμός λειτουργεί σωστά και όταν χρειαστεί ο Σίλβα, έχει και τις λύσεις στον πάγκο».

Το δυνατό σημείο του τριφυλλιού:

«Ένα κομμάτι που ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ξεκάθαρα βελτιωμένος, είναι αυτό την ανασταλτικής λειτουργίας και της συνολικής αμυντικής λειτουργίας, γιατί άμυνα δεν παίζουν μόνο τα στόπερ… αλλά όλη η ομάδα. Σε αυτό λοιπόν ο Αναστασίου είχε ρίξει το βάρος και η ομάδα είναι πιο σταθερή και σοβαρή στα μετόπισθεν. Ευτυχώς που συνέβη αυτό για τον Παναθηναϊκό γιατί η ισχνή παρουσία του Μπεργκ ως τώρα και η έλλειψη ενός παίκτη στην κορυφή του ρόμβου θα είχαν κοστίσει παραπάνω, όσον αφορά την βαθμολογική συγκομιδή».

Τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός:

«Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού(σ.σ. από τη στιγμή που υπήρχε η διακοπή στο πρωτάθλημα και ξεκουράστηκαν κάποιοι παίκτες), θα είναι η καυτή ατμόσφαιρα του γηπέδου. Η «Λεωφόρος» είναι μια έδρα που όταν σε πιέζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός, σε πιέζει μαζί του και η εξέδρα που είναι πολύ κοντά. Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει την αμυντική του γραμμή ψηλά και να μην αμυνθεί κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο. Είναι δεδομένο ότι στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι υπερισχύει του αντιπάλου του, ειδικά στα άκρα της άμυνας του Παναθηναϊκού θα πέσει η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού. Επίσης ο Ιντέγε σαν φορ αρέσκεται να τραβιέται στα «φτερά» για να δημιουργήσει χώρους και αυτό δεν ταιριάζει στα στόπερ του Παναθηναϊκού».

Τέλος ο πολύπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για τους παίκτες κλειδιά των δύο ομάδων στο αιώνιο ντέρμπι:

«Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα θα πω τους Ταυλαρίδη, Ζέκα, Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό και τους Ρομπέρτο Κασάμι και Φορτούνη από τον Ολυμπιακό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: