Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

«Ο καλύτερος Ολυμπιακός της εξαετίας»


«Ο καλύτερος Ολυμπιακός της εξαετίας»

Την φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός εξήρε ο Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ επεσήμανε για τον Παναθηναϊκό ότι στα ντέρμπι οι ομάδες μεταμορφώνονται.

Την τακτική ανάλυση του ντέρμπι έκανε ο Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού και παλιός άσος του Ολυμπιακού, εξήρε την φετινή ομάδα των ερυθρολεύκων, τόνισε ότι στα ντέρμπι οι ομάδες μεταμορφώνονται ενώ ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση του Στραματσόνι και ήξερε ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης ήταν έτοιμος ο Εσιέν θα τον έβαζε στο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το αν υπάρχει φαβορί:
«Μπορεί να διανύει μια ομάδα καλή φόρμα και η άλλη να μην είναι τόσο καλή αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός διανύει την καλύτερη φόρμα της τελευταίας εξαετίας. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα που έχει αποκτήσει ρυθμό, ταχύτητα, σταθερότητα και τρομερή επίθεση».

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καλή εικόνα του Ολυμπιακού:
«Οι επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι ήταν πολύ προσεκτικές. Ήρθανε παίκτες με ποιότητα και πλήρη επίγνωση στο κομμάτι της αναχαίτισης . Το είδαμε και απέναντι στην Άρσεναλ. Στο τρίγωνο του κέντρου βλέπουμε τον Φορτούνη που πλέον αποτελεί το μήλον της έριδος για πολλές ομάδες της Ευρώπης και μαζί με τους Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι συνθέτουν ένα φοβερό σύνολο. Επίσης η μεταγραφή του Ιντέγε είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ένας παίκτης που βοηθάει συνολικά την ομάδα και όχι μόνο στο σκοράρισμα. Συνολικά η ομάδα έχει τρομερή αμυντική προσήλωση. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο ότι κάτω από τα δοκάρια έχει έναν τερματοφύλακα που είναι πολύ καλός, ίσως ο καλύτερος που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Για την προσφορά των παικτών που παίζουν στις πτέρυγες του Ολυμπιακού:
«Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των παικτών αυτών γιατί βοηθάνε πολύ στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο γιατί όλοι αυτοί πρέπει να είναι γκολτζήδες και είναι. Είναι καλοί στην αναχαίτιση. Η καλή περιφερειακή πίεση είναι καλή για την καρδιά λένε και το ίδιο ισχύει και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό προσφέρουν οι ακραίοι επιθετικοί του Ολυμπιακού».

Για το ποια είναι τα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός:
«Είναι ομάδα που αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να βρεις κάποια χτυπητή αδυναμία. Ο Παναθηναϊκός είναι παροπλισμένος μπορεί ο Αναστασίου να έκανε καλή δουλειά ειδικά με το συγκεκριμένο μπάτζετ. Αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώσανε κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την παρουσία νέου προπονητή στον πάγκο του Παναθηναϊκού:
«Έχουν έναν νέο προπονητή ο οποίος δεν είχε πολύ χρόνο να γνωρίσει τους παίκτες. Ίσως θα πρέπει να βρεθεί σε πολύ κακή μέρα ο Ολυμπιακός για να χάσει».

Για το αν θα παίξει ρόλο η αλλαγή που θέλει να κάνει ο Στραματσόνι και τους τέσσερις του κέντρου από ρόμβο να τους βάλει σε ευθεία:
«Το θέμα είναι τι ρόλο αναθέτεις στον κάθε παίκτη σε φάση άμυνας και σε φάση επίθεσης και όχι τόσο ο σχηματισμός. Οι μονομαχίες κρίνουν τα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλές στα παιχνίδια του και έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις πτυχές του ταλέντου των παικτών του. Θα πρέπει να κερδίσει προσωπικές μονομαχίες ο Παναθηναϊκός για να πάρει κάτι από το παιχνίδι».

Για το αν θα ποντάρει στον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός και για το αν θα έβαζε ο ίδιος τον Εσιέν μετά από τόσο μεγάλη απουσία:
«Σίγουρα θα είναι ο κινητήριος μοχλός για τον Παναθηναϊκό και στην παρούσα στιγμή είναι σε καλή κατάσταση . Τον είδαμε και στα παιχνίδια της Εθνικής Σουηδίας και είναι καταπληκτικός. Πασάρει εκτελεί δημιουργεί. Στήνει παγίδες στους αμυντικούς και λειτουργεί πολύ έξυπνα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διδάσκεται σε ακαδημίες. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Εσιέν, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την εξής παράμετρο. Βέβαια είναι ένα παιδί που έτρεχε και έχει καλή φυσική κατάσταση. Αν σε φυσική κατάσταση είναι εντάξει ναι γιατί όχι. Είναι ένας παίκτης που έχει παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια και αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί και ο προπονητής του».

Για τον τρόπο που θα παίξει ο Παναθηναϊκός και αν θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις από τον Στραματσόνι:
«Έχω την αίσθηση ότι στις αντεπιθέσεις θα επιτεθεί ο Παναθηναϊκός . Έχει γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Οι στατικές φάσεις μπορούν να παίξουν ρόλο στην αλλαγή ενός προπονητή. Εκεί μπορεί να δούμε έξυπνες κομπίνες και να δούμε διαγώνιες εκτελέσεις. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι και αυτό συμβαίνει γιατί ο προπονητής του είχε όλο το χρόνο το καλοκαίρι στην προετοιμασία και η δουλειά του φαίνεται».

Για το αν επηρεάζουν άλλοι παράγοντες την απόδοση των παικτών
«Δεν θα πάψουν άλλοι παράγοντες να επηρεάζουν τα παιδιά. Στο πρώτο παιχνίδι του Δεληκάρη απέναντι στον Ολυμπιακό μου είχαν κάνει όλη την εβδομάδα το κεφάλι νταούλι να παίξω σκληρά και τέτοια . Τους ξεκαθάρισα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τον χτυπήσω, κερδίσαμε χωρίς να τον ακουμπήσω καν. Το θεωρούσα κουτό και ανόητο να τον χτυπήσω για να δώσω χαρά σε κάποιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: