Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μποροβήλος: «Τεχνοκράτης πρόεδρος από το καλοκαίρι»


Μποροβήλος: «Τεχνοκράτης πρόεδρος από το καλοκαίρι»

Σύμφωνος με την πρόταση του Ολυμπιακού να τον αντικαταστήσει τεχνοκράτης πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα είναι ο Γιώργος Μποροβήλος που μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως αυτό θα γίνει το καλοκαίρι.

Σε τοποθέτηση προέδρου που δεν θα προέρχεται από ομάδα αλλά θα είναι τεχνοκράτης οδεύει η Σούπερ Λίγκα.

Ο νυν πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως θεωρεί πως η πρόταση του Ολυμπιακού είναι σωστή και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο να συμβεί το προσεχές καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τη δική του εμπλοκή σε πράξεις που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ξεκαθάρισε πως αθλητικά κρίθηκε το 2011 κι επανέλαβε ότι δεν θεωρεί πως θα προκύψει οτιδήποτε άλλο.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε στους Άρη Ασβεστά και τον Βασίλη Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για την πρόταση να μπει τεχνοκράτης πρόεδρος:
Είναι μια πρόταση που την είδαμε με θετικό μάτι. Είμαι καθημερινά πολλές ώρες στο συνεταιρισμό και με βοήθησε το γεγονός πως ήξερα το χώρο από πριν. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να διαθέτει χρόνο σε καθημερινή βάση. Αν έρχεται κάποιος και πρέπει να φύγει γρήγορα είναι λάθος. Είμαι κι εγώ της άποψης πως θα ωφελήσει ένας τεχνοκράτης πρόεδρος. Είναι αυτονόητο πως η αλλαγή θα γίνει το καλοκαίρι όταν θα αποχωρήσω. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα πρόθεση να συνεχίσω. Χρειάζονται διαδικασίες και νομίζω πως έξι μήνες επαρκούν. Είναι μια ιδέα που για να υλοποιηθεί χρειάζεται χρόνος. Στην παρούσα φάση πρέπει να πάμε σε τεχνοκράτη. Όχι πως αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Κανένας άνθρωπος ή νόμος ή υπουργός δεν θα λύσει τα προβλήματα εάν δεν αναβαθμίσουμε το προϊόν. Χωρίς πελάτες δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να καθίσουν όλοι και να σκεφτούν πώς θα αναβαθμίσουν το προϊόν».

Για τη μη εύρεση χορηγού και την παραπομπή του σε δίκη:
«Δεν έχουν σχέση με αυτά τα θέματα. Άλλωστε δεν αφορά το πρόσωπό μου. Για τη δικαιοσύνη εγώ είχα πάει στον υπουργό τον Αθανασίου. Έχω αθωωθεί από τα αθλητικά δικαστήρια ήδη και καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρξει δικαίωση. Για τη χορηγία, μέχρι και το τελευταίο συμβούλιο όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Έσπασε το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ επέμενε να πάρει τις φανέλες όλες τις ομάδες. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήταν αντίθετοι κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτό,. Πολλές ομάδες είχαν ήδη υπογράψει συμβάσεις με άλλες εταιρίες και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Τώρα προσπαθώ με μη στοιχηματικές εταιρίες να βρω μια λύση. Ο ΟΠΑΠ δεν δεχόταν να μπει σε συζητήσεις αν δεν ήταν όλες οι φανέλες. Ο Ολυμπιακός από την αρχή ήταν κάθετος πως δεν θα υπέγραφε με τον ΟΠΑΠ και στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο ΠΑΟΚ. Εγώ πρότεινα να αφαιρεθούν αυτές οι δύο ομάδες και να πάρουμε λιγότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, αλλά δεν έγινε. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Δεν έθεσε όμως ποτέ θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία. Η δική μου υπόθεση κρίθηκε το 2011 με αθωωτική απόφαση από τον κ. Λεοντή στα αθλητικά δικαστήρια. Είναι ίδια η υπόθεση και σύμφωνα με τις διατάξεις δεν μπορεί να αλλάξει κάτι».

Για το τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να καθίσουν να μιλήσουν στο ίδιο τραπέζι για να κάνουμε το προϊόν ελκυστικό. Αν δεν το κάνουμε τα προβλήματα θα παραμένουν. Όταν ο ένας τραβάει από εδώ και ο άλλος από εκεί το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Το σκοινί κάποια στιγμή θα σπάει».

Για την κάρτα φιλάθλου:
«Με την κάρτα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως πώς τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων ομάδων. Υπάρχουν ζητήματα που μπορεί να γεννήσουν βία,. Θα κάνουμε και άλλες συναντήσεις και επικοινωνία με τον υπουργό. Είμαστε δίπλα του σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη βελτίωση του πρωταθλήματος».

Για την πρόταση να υποβιβάζεται μια ομάδα που δεν παίρνει άδεια:
«Το κομμάτι της αδειοδότησης πρέπει να είναι ξεκάθαρο και με ορίζοντα τριετίας. καταλήξαμε σε αυτήν την πρόταση που κάναμε προς την ΕΠΟ. Πλέον θα μπορούν να κάνουν μία μόνο μεταγραφή άνω των 23 και τον Ιανουάριο ένας παίκτης γηγενής. Το 2017 αν δεν πάρεις άδεια, δεν παίζεις. Το 2018 γίνεται ακόμη πιο αυστηρό. Δεν νομοθετήσαμε για να το ακυρώσουμε. Αν δούμε πως η βαθιά οικονομική κρίση χειροτερέψει θα πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε. Αλλά δεν κάναμε κάτι με τη λογική ας πούμε κάτι και τα παίρνουμε μετά πίσω. Άλλωστε και να πέσουν πέντε ομάδες από την Α’ Εθνική τι θα έρθει; Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ ή η Βαλένθια; Θα έρθουν από τη Β’ αντίστοιχες ομάδες με τα ίδια προβλήματα».

Για τους διαιτητές που δεν έχουν πληρωθεί:
«Υπάρχει μια καθυστέρηση, είναι καθαρά λογιστικό το θέμα. Οι διαιτητές ποτέ δεν έχασαν χρήματα και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε αυτήν τη φορά».

Για το ντέρμπι:
«Να πάνε υγιείς όλοι και να γυρίσουν υγιείς όλοι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τους ορισμούς των διαιτητών από την ΚΕΔ:
«Είναι κομμάτι της ΕΠΟ και ποτέ δεν έχουμε παρέμβει. Το καλοκαίρι έγιναν παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το επίπεδο. Υπήρξαν κάποιες τροποποιήσεις στους κανονισμούς που πιστεύω θα βοηθήσουν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: