Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Μια ανάσα από Χάμοντς η ΑΕΚ, στην έξοδο ο Κρίστμας!!


Μια ανάσα από Χάμοντς η ΑΕΚ, στην έξοδο ο Κρίστμας

Ο Κλιφ Χάμοντς βρίσκεται πολύ κοντά στην ΑΕΚ για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντι Τζέι Κούπερ. Προς αποχώρηση μάλλον ο Ντιόντε Κρίστμας, καθώς δεν… βγαίνουν οι θέσεις των ξένων.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ έπαιξε χθες το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για τον αντικαταστάτη του στη θέση του πλέι μέικερ.

Η «Ένωση» είναι πολύ κοντά στον Κλιφ Χάμοντς, ουσιαστικά τα έχει βρει με τον Αμερικανό άσο και απομένει να βρεθεί η φόρμουλα για να λυθεί το συμβόλαιό του με τους Ρένο Μπόγκχορνς, ομάδα του στο NCAA.

Εφόσον πάνε όλα καλά και ο Χάμοντς έρθει, τότε-με την επικείμενη άφιξη του Τζέι Κόβαν Μπράουν τη Δευτέρα-ένας ξένος θα… περισσεύει στο ρόστερ της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί ο Κούπερ που αποχωρεί είχε βοσνιακό διαβατήριο και η «Ένωση» δεν μπορεί να έχει πέντε μη κοινοτικούς (Κάρτερ, Χέρστον, Μπράουν, Χάμοντς και Κρίστμας).

Όλα δείχνουν πως αυτός που θα… θυσιαστεί για να χωρέσουν οι υπόλοιπο τέσσερις θα είναι ο Ντιόντε Κρίστμας, που μετρά μόλις δύο εμφανίσεις με την «Ένωση», αλλά έχει υπογράψει προσωρινό συμβόλαιο και συνεπώς κρίνεται πως περισσεύει.

Αν αυτό συμβεί, η ΑΕΚ θα έχει μια ελεύθερη θέση κοινοτικού, την οποία μπορεί στην πορεία της σεζόν να καλύψει με κάποιον παίκτη.

Ο 30χρονος Χάμοντς (1,91μ.) είναι εντελώς διαφορετικού τύπου πλέι μέικερ από τον Κούπερ. Είναι εξαιρετικός αμυντικός (ψηφίστηκε κορυφαίος αμυντικός στη Γερμανία το 2014 και το 2015) και αρκετά καλός σκόρερ, όχι όμως τόσο καλός πασέρ όσο ο Κούπερ.

Αν τελικά αποκτηθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε στο Περιστέρι τη σεζόν 2009-10, όταν και είχε 12.9 πόντους, 3.7 ασίστ, 3.1 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα. Στην Ευρώπη έχει περάσει από Εφές Πίλσεν (2008-09), Βιλερμπάν (2010-11), Μπάνβιτ (2011-12) και την περυσινή σεζόν είχε στην Ευρωλίγκα 8.1 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: