Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αραβίδης: «Διαψεύδουμε όσους μας αμφισβητούν»


Αραβίδης: «Διαψεύδουμε όσους μας αμφισβητούν»

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σημερινό match programme με τον ΠΑΟΚ o Χρήστος Αραβίδης, να διαψεύσει όσους την αμφισβήτησαν και είναι έτοιμη σήμερα να κερδίσει το πρώτο της ντέρμπι.

Η ΑΕΚ έχει διαψεύσει όσους την αμφισβήτησαν, παίζει ποδόσφαιρο υψηλών διαγραφών παίρνοντας τη μία νίκη μετά την άλλη και σήμερα ήρθε η ώρα να κάνει την πρώτη της και σε ένα ντέρμπι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο match programme για το ματς με τον ΠΑΟΚ o Χρήστος Αραβίδης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Αραβίδης στη συνέντευξή του στο match programme της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

«Αποδείξαμε ότι κοιτάμε μπροστά»

Ηρθε στην ΑΕΚ της Football League, συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσπάθεια επιστροφής, παρέμεινε βασικός στην 11άδα της Super League, άνοιξε την πόρτα της εθνικής ομάδας και βρίσκεται στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης και μετά την αλλαγή προπονητή. Χαρακτηριστικό του; Η πολύ δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις και η… ακόμα πιο πολύ δουλειά σε κάθε ματς εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Χρήστος Αραβίδης ετοιμάζεται μαζί με τους συμπαίκτες του για το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με την παρακαταθήκη των πέντε νικών μέσα στη νέα χρονιά!
«Είναι σημαντικό ότι μπήκαμε στο 2016 καταφέρνοντας να ξεπεράσουμε την ήττα από τον Λεβαδειακό. Αποδείξαμε έμπρακτα ότι κοιτάμε μπροστά για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Και βεβαίως τίποτα δεν σταματάει εδώ. Εμείς πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς και να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα. Το ότι κερδίζουμε είναι το βασικότερο όλων γιατί μας τον χρόνο για να δουλέψουμε πιο άνετα σε κομμάτια του παιχνιδιού μας, που πρέπει να βελτιώσουμε», δηλώνει ο διεθνής επιθετικός στο official match programme του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Διαψεύδουμε όσους μας αμφισβητούν»

Εχει μάθει να ζει με την αμφισβήτηση όσων θεωρούν ότι η ΑΕΚ δεν διαθέτει παίκτες ποιότητας, του αρέσει ο κυνισμός των νικών στα τελευταία ματς, πιστεύει ότι η ομάδα θα παραμείνει μέχρι τέλους μέσα στους στόχους της και προτιμά να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά.

-Τελικά η ΑΕΚ έχει γίνει κυνική για να παίρνει τις νίκες;
«Ευχής έργον είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε ματς και να το συνδυάζουμε με ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα. Το σημαντικό είναι ότι παίρνουμε τους τρεις βαθμούς είτε με πολύ καλό παιχνίδι είτε με αδυναμίες στην εμφάνισή μας και παραμένουμε ψηλά στη βαθμολογία. Κανείς στο τέλος του πρωταθλήματος δεν θα θυμάται αν κάναμε μία νίκη χωρίς να έχουμε παίξει καλά… Σε αυτή τη φάση παλεύουμε για τους βαθμούς».

-Εφτασε η ώρα να κάνει η ΑΕΚ την πρώτη της νίκη απέναντι σε ομάδα με την οποία έχει τους ίδιους στόχους;
«Δεν το συζητάω καν… Με τη βοήθεια του κόσμου μας, που είναι πολύτιμη και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μας σε κάθε ματς όπου και να παίζουμε, θα παλέψουμε και θα πάμε για τη νίκη. Ένα ματς με τον ΠΑΟΚ εκτός από ντέρμπι, είναι και παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε γιατί παίζουμε στην έδρα μας και γιατί έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε τη διαφορά από τον αντίπαλό μας».

-Πώς σχολιάζεις την αμφισβήτηση, που καλλιεργείται, σχετικά με την ποιότητα της ομάδας και στο ότι εξακολουθεί να βασίζεται στα παιδιά που την ανέβασαν από τη Football League;
«Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους! Από την πλευρά μας προτιμούμε να δίνουμε τα πάντα εντός αγωνιστικού χώρου… Οποιος αμφισβητεί την ποιότητα αυτής της ομάδας τον διαψεύδουμε κάθε Κυριακή και γιατί βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και από πλευράς βαθμολογικής θέσης αλλά και ως προς την απόδοσή μας. Προσωπικά δεν μπορώ να λάβω υπόψιν μου την όποια κριτική σε αυτό το επίπεδο, γιατί εγώ αυτό που βλέπω και αυτό που ζω καθημερινά μέσα στην ομάδα μου δείχνει κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό! Εμείς θα αφήνουμε να μιλάει η απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο, ο βαθμολογικός πίνακας και ο καθένας μας προσωπικά με το τι μπορεί να πετυχαίνει σε κάθε παιχνίδι».

-Αυτή η ομάδα μπορεί, πλέον, να αρχίσει να βλέπει ακόμα πιο ψηλά;
«Η χρονιά βρίσκεται στο μέσο της, δεν έχουμε κάνει πολλά ματς στο δεύτερο γύρο. Εμείς παραμένουμε στους στόχους μας, όπως είναι και το κύπελλο, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και η επιστροφή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία η ΑΕΚ έχει να αγωνιστεί πέντε χρόνια. Θέλουμε και θα παραμείνουμε κοντά σε αυτούς τους στόχους και για αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Το μυστικό για εμένα είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί εκτός από το πρωτάθλημα, υπάρχουν και τα πλέι οφ, που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Κάθε ματς ξεχωριστά και οι απαντήσεις στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: