Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Της «μιλάει» και πάει... μπροστά!


Της «μιλάει» και πάει... μπροστά

Με τον Σίλβα προπονητή ο Ζντίελαρ θα παίξει και ο Σέρβος έχει πολλούς λόγους για να… παρακαλά να μείνει ο Πορτογάλος στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αν την μπάλα την “κλωτσάς” τότε δεν έχει να σου προσφέρει και πολλά. Σίγουρα δε θα μείνει δίπλα σου και θα φροντίσει, με την πρώτη ευκαιρία, να πάει σε πόδια που θα την...χαϊδεύουν. Θα πάει εκεί που θα της “μιλήσουν” και θα της δώσουν ώθηση να πάει...μπροστά.

Μπροστά, μπροστά και όχι πίσω. Παρακολουθώντας κάποιος το χθεσινό ματς στο “Καραϊσκάκη” ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη σίγουρα ένα πράγμα μπορεί να συγκρατήσει κι αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση του Σάσα Ζντίελαρ. Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά πριν από λίγες μέρες για τον νεαρό μέσο και για το ταλέντο του 21χρονου Σέρβου άσου και ο Μάρκο Σίλβα φρόντισε με τις χθεσινές του δηλώσεις να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον παίκτη.

Ορθώς έπραξε ο 39χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ζντίελαρ είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Άρα απαιτήσεις υπάρχουν και είναι μεγάλες λόγω του ταλέντου του ποδοσφαιριστή. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών έδειξε με τη χθεσινή του εμφάνιση πως είναι ένας (πολύ) σύγχρονος μέσος με χτυπήματα της μπάλας που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Πολύ απλά τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που “χαϊδεύει” την μπάλα ο νεαρός μέσος. Γιατί οι πάσες του Ζντίελαρ ακόμα και όταν προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη μπαλιά των σαράντα – πενήντα μέτρων, είχαν ένα απαλό άγγιγμα στην μπάλα (ακόμα και με το εξωτερικό φαλτσάκι) και σου έδιναν την αίσθηση της παλιάς σέρβικης σχολής, των “Βραζιλιάνων” της Ευρώπης.

Ένα επίσης στοιχείο το οποίο κάνει τον Ζντίελαρ να ξεχωρίζει (και είναι μάλιστα κάτι που δεν το έχει ο Μιλιβόγεβιτς) είναι ότι ο νεαρός μέσος ανεβάζει “μέτρα” την ομάδα του στο γήπεδο, δίνει τη μπάλα μπροστά για να υπάρχει επιθετικό παιχνίδι. Δεν είναι ο μέσος που ψάχνει τη σίγουρη πάσα, δεν είναι ο μέσος που “μεταφέρει” το τόπι δεξιά ή αριστερά στα δύο μέτρα για ν' αποφύγει το λάθος.

Ούτε είναι ο κόφτης που έχει έχει έτοιμη την εύκολη λύση όταν ο αντίπαλος θα πιέσει για να κάνει το κλέψιμο. Ο Ζντίελαρ σε τέτοιες περιπτώσεις στη διάρκεια του χθεσινού ματς βρήκε τρόπους ν' αποφύγει το γύρισμα στα στόπερ που θα ήταν η ανέξοδη και λογική επιλογή των περισσοτέρων μέσων.

Ο Σάσα όπως τον αποκαλούν όλοι στου Ρέντη έχει την καλή πάσα για να πάει η μπάλα και η ομάδα του, μπροστά. Ασφαλώς και υπάρχουν πράγματα πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψει. Για παράδειγμα υπήρξαν ορισμένες φάσεις στον αέρα που δεν μπόρεσε να κερδίσει τις μονομαχίες.

Επίσης μετά το 75' έδειξε να του βγαίνει μια κούραση αλλά όλα αυτά είναι και θέματα που έχουν να κάνουν με την πρώτη του παρουσία στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να δημιουργήσει ένα νέο αστέρι. Ένα αστέρι που αν δουλέψει και πάρει τις ευκαιρίες την επόμενη χρονιά τότε το καλοκαίρι του 2017, τότε οι μεταγραφές των Καστίγιο (16 εκ. ευρώ), Μήτρογλου (15) και Μανωλά (14) θα είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις προτάσεις που θα δεχθούν οι “ερυθρόλευκοι” για τον νεαρό Σέρβο.

Με τον Σίλβα προπονητή ο Ζντίελαρ θα παίξει και ο Σέρβος έχει πολλούς λόγους για να...παρακαλά να μείνει ο Πορτογάλος στον πάγκο του Ολυμπιακού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: