Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καστρίτης: «Τα παιδιά δεν τα παρατούν»


Καστρίτης: «Τα παιδιά δεν τα παρατούν»

Παρά τη βαριά ήττα από τον Άρη και τη δύσκολη βαθμολογική θέση της ομάδας, ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, αισιοδοξεί για τη σωτηρία.

Φυσιολογική ήττα, λόγω της ποιοτικής διαφοράς και των αγωνιστικών προβλημάτων του Αρκαδικού, χαρακτήρισε ο Γιάννης Καστρίτης την ήττα από τον Άρη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σωτηρία παρά τη δύσκολη θέση της ομάδας του.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Άρη, η επικράτησή του ήταν δικαιότατη. Κατάφερε και απέκτησε μια πολύ καλή διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όντας ιδιαίτερα εύστοχοι τόσο εντός πεδιάς όσο και από την γραμμή του τριπόντου. Αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης σούταρε με 45% στο τρίποντο και συνολικά τελείωσε με 72% στο σουτ δύο πόντων. Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικότατο. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα μας, είμαστε ικανοποιημένοι κοιτάζοντας την τελική διαφορά -όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό- από την προσπάθεια και την αντίδραση των παιδιών. Πάλι είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και ταξιδέψαμε και πάλι -πέρα από τις ελλείψεις που έχουμε- χωρίς έναν βασικό μας παίκτη τον Νούτινεν, ο οποίος τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή. Συνολικά κρατάμε τα κομμάτια που πρέπει να κρατήσουμε από το σημερινό παιχνίδι. Παρότι είμαστε σε δύσκολη θέση αισιοδοξούμε και αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από τα παιδιά που δεν τα παρατούν και δεν εγκαταλείπουν. Η διοίκηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί η ομάδα και πολύ σύντομα πιστεύω πως θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα που τόσο έχουμε ανάγκη», ανέφερε.

Από πλευράς παικτών, ο Γιώργος Κοψαύτης ανέφερε: «Γνωρίζαμε εξ αρχής πως η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη. Ο Άρης προερχόταν από συνεχόμενες ήττες και περιμέναμε μια πολύ δυνατή αντίδραση. Εμείς ουσιαστικά ήρθαμε εδώ να παίξουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογούσε. Ο κόουτς μας είχε πει ότι έπρεπε να δώσουμε περισσότερη βάση στην άμυνα, νομίζω πως σε μερικές φάσεις τα καταφέραμε πολύ καλά, σε κάποιες άλλες όχι τόσο. Από κει και πέρα θα βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την πολύ δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Φυσικά θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Από δω και πέρα δεν φτάνουν μόνο οι εμφανίσεις θα πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα γιατί η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση βαθμολογικά και όπως είχε πει και ο κόουτς ουσιαστικά για εμάς το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Θα πρέπει να κάνουμε τις νίκες που χρειάζονται για να σώσουμε την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: