Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Νικοπολίδης: «Να δυναμώσουν όλοι, για να δυναμώσει το πρωτάθλημα»


Νικοπολίδης: «Να δυναμώσουν όλοι, για να δυναμώσει το πρωτάθλημα»

Ενίσχυση όλων των διεκδικητών για να μειωθεί η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό είναι η συνταγή για να γίνει πιο δυνατή η Super League, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Εμπιστοσύνη στους Έλληνες και λίγες ποιοτικές προσθήκες ξένων παικτών χρειάζονται οι ομάδες της χώρας, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ και νυν προπονητής της Εθνικής Ελπίδων τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Μαραθιανό για:

-τον πρωταγωνιστικό ρόλο Ελλήνων γκολκίπερ φέτος: «Οι ομάδες αρχίζουν να εμπιστεύονται Έλληνες τερματοφύλακες. Τώρα δεν ξέρω αν είναι από ανάγκη ή από επιλογή. Είδαμε ότι του ΠΑΟΚ η επιλογή δεν βγήκε (σ.σ. Όλσεν) και τώρα πήρε τον Βελλίδη. Εμείς σαν χώρα εδώ και χρόνια βγάζαμε πολλούς καλούς τερματοφύλακες. Ίσως κάποιοι προπονητές λόγω της πίεσης του αποτελέσματος να προτιμούσαν κάποιον πιο έμπειρο ξένο, από το να ρισκάρουν να επενδύσουν σε έναν πιο νεαρό Έλληνα τερματοφύλακα».

-το μεγάλο προσόν ενός σύγχρονου τερματοφύλακα: «Ένας τερματοφύλακας πρέπει να διαβάζει το παιχνίδι, ώστε να μπορεί να τους καθοδηγήσει και να τους οργανώνει αμυντικά. Αυτό για να το κάνεις πρέπει να έχεις κάποια χρόνια εμπειρίας, ώστε οι αμυντικοί σου να σε εμπιστεύονται. Οι σύγχρονοι τερματοφύλακες δεν πρέπει να είναι απλοί παρατηρητές, αλλά να συμμετέχουν σε όλο το παιχνίδι της ομάδας. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλούς τερματοφύλακες να κάνουν καριέρα προπονητή».

-το ελληνικό πρωτάθλημα: «Γίνονται ωραία παιχνίδια, χωρίς να υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας. Υπάρχει μια έλλειψη ποιότητας και βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν τόσο ποιοτικοί ξένοι παίκτες, κάτι που έχει να κάνει με την έλλειψη χρημάτων. Θα ήταν καλύτερα οι ομάδες να κάνουν λιγότερες αλλά πιο ποιοτικές προσθήκες ξένων παικτών. Θεωρώ πως το ελληνικό στοιχείο θα κυριαρχήσει την επόμενη πενταετία».

-το πώς μπορεί να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Θα πρέπει να ενισχυθούν οι ομάδες που ακολουθούν τον Ολυμπιακό για να δυναμώσει το πρωτάθλημά μας. Περίμενα ο Παναθηναϊκός, που είχε ένα ομοιογενές σύνολο κι έκανε κάποιες μεταγραφές, να ήταν πιο ανταγωνιστικός. Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρα πολλές μεταγραφές και ήταν πιο δύσκολο, όπως και για την ΑΕΚ που προερχόταν από δύο χρονιές σε μικρότερες κατηγορίες. Βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που το έδειξε και στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον πήχη, αλλά έδειξε πως δεν είναι έτοιμος ακόμη για πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ νέα ομάδα και το ευχάριστο είναι πως έχει πολλά νέα παιδιά. Η ΑΕΚ φαίνεται πιο σταθερή. Πιστεύω πως θα δούμε πολύ καλό δεύτερο μισό και πολύ ενδιαφέροντα play offs».

-το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές σαν ομάδα. Την ΑΕΚ την περιμένω όπως τη βλέπω στα τελευταία παιχνίδια, να προσέχει πολύ την άμυνά της και να περιμένει κάποιες προσωπικές ενέργειες μπροστά. Ο ΠΑΟΚ είναι απρόβλεπτος».

-την εντυπωσιακή πορεία του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες ομάδες. Στηρίχτηκε σε Έλληνες παίκτες και Έλληνα προπονητή. Βλέπουμε μια ομάδα που έχει μεν οικονομικά προβλήματα, αλλά μας καταπλήσσει».

-το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής Ελπίδων: «Υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά έχουμε πολλά παιδιά με χρόνο συμμετοχής και άλλα που δεν παίζουν πολύ. Αυτό φαίνεται μέσα στο παιχνίδι. Αν μπορούσαν όλα τα παιδιά να είχαν περισσότερο χρόνο, θα ήταν καλύτερο για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: