Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Με καθαρό μυαλό στο χορτάρι και στην εξέδρα!!


Με καθαρό μυαλό στο χορτάρι και στην εξέδρα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πρώτο μεγάλο ραντεβού εντός έδρας για την τρέχουσα σεζόν και για την διαύγεια που θα πρέπει να δείξει τόσο η ομάδα, όσο και ο κόσμος.

Χρειάστηκε να περιμένουμε έναν γύρο και τρεις αγωνιστικές για το πρώτο μεγάλο τεστ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πέρα από τις δύο σεζόν της προσμονής μετά την περιπέτεια των κατώτερων κατηγοριών. Θεωρώ πως η εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, έρχεται τουλάχιστον αγωνιστικά, στην ιδανικότερη στιγμή, με την ομάδα να έρχεται από σερί νικών και με την ψυχολογία στα ύψη. Μπορεί στην...εξορία του ΟΑΚΑ να επικρατεί πολικό ψύχος, αλλά οι «Ενωσίτες» περίμεναν για πολύ καιρό ένα τέτοιο ματς και ούτε τα στοιχεία της φύσης θα τους εμποδίσουν να βρεθούν κοντά στην ομάδα γι’ αυτό το σημαντικό ματς.

Πριν την ποδοσφαιρική ανάλυση, θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να ζητήσω κάτι. Ας προσέξουν στο ματς όλοι πολύ καλά. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ας κάνουν την δουλειά τους και αν είναι καλύτεροι και πιο ικανοί από τους αντιπάλους να κερδίσουν. Από την πλευρά του ο κόσμος οφείλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο την ομάδα, γιατί οι πάντες παραμονεύουν. Όλοι να προσέχουμε τι κάνουμε στο γήπεδο κι ο καθένας τον διπλανό του γιατί οι καιροί είναι πονηροί. Όπως και αν έρθουν τα πράγματα, οτιδήποτε και να σφυρίξει ο Γιάχος εντός αγωνιστικού χώρου, ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, δίχως να πέσει το παραμικρό στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ποντάρω πολύ σε έναν τομέα. Η ΑΕΚ έχει δείξει πως να δουλεύει πολύ καλά την πίεση, την ώρα που προσπαθεί να βγάλει την μπάλα από την άμυνα του και ν’ αναπτυχθεί. Με βάση τα όσα έχω δει από τον ΠΑΟΚ, δίνω πολλές πιθανότητες η ΑΕΚ από μία φάση που θα προέλθει από την πίεση ψηλά, να μπορέσει να πάρει μία ή περισσότερες φάσεις που θα φέρουν το γκολ. Τόσο η άμυνα των Θεσσαλονικέων, όσο και ο άξονας του είναι ευάλωτα σημεία στην πίεση. Η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να πάρει κάτι από απ’ αυτό.

Από την άλλη υπάρχει και το στοιχείο που με φοβίζει. Είναι τα μαρκαρίσματα στα άκρα και θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια κι από τους παίκτες που παίζουν μπροστά στις πλευρές, για να μην υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα. Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Γκάλο που δείχνει κουρασμένος σε αυτό το στάδιο της σεζόν, αλλά ούτε και ο Ντίντακ είναι στα καλύτερα τους από ανασταλτικής απόψεως. Όπως οφείλει να είναι σοβαρό και το κέντρο της άμυνας. Στο πρώτο εντός έδρας ντέρμπι της σεζόν, είναι απαραίτητο να μην δώσει η άμυνα κάποιο φτηνό κι εύκολο γκολ στον αντίπαλο.

Η καλή ΑΕΚ, αυτή που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» πρέπει να φοβάται μόνο τον κακό της εαυτό, μέσα στο γρασίδι, αλλά και στην εξέδρα. Ψυχραιμία, ηρεμία και μόνο φωνή. Καλή Κυριακή να έχουμε!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: