Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Μίλησαν τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού!!!

«Αεράτος» στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός! Με τους Μπεργκ-Εσιέν (το πρώτο του) να βρίσκουν δίχτυα και τον Μπουμάλ… σταθερά κορυφαίο, το τριφύλλι επικράτησε εύκολα 2-0 και πάει γι’ άλλα.

Μπορεί στο πρώτο μέρος να διατήρησε την… παράδοση, στο δεύτερο όμως «καθάρισε» την μπουγάδα!

Με τα «βαριά» ονόματα, τους Μπεργκ και Εσιέν να χρίζονται σκόρερ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και συνεχίζει την «ανάβασή» του για τη δεύτερη θέση (στο -1 από την ΑΕΚ που έχει ματς λιγότερο).

Πρώτο γκολ του Σουηδού επί Στραματσόνι, πρώτο γενικά του Γκανέζου με την πράσινη φανέλα. Εξαιρετικός ο Μπουμάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατέγραψε και μια ασίστ. Σταθερά εντυπωσιακός ο Μέστο που... μοίρασε το δεύτερο τέρμα, ντεμπούτο για 20’ έκανε ο Εβαντζελίστα, ο οποίος επιβεβαίωσε την τεχνική του κατάρτιση και το ότι έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο στον άξονα, όσο και στα πλάγια.

Με καθυστέρηση περίπου 25’ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο διαιτητής Δημητρόπουλος αρνήθηκε τη σέντρα μέχρι να διπλωθεί πανό των φίλων του Παναθηναϊκού κατά του Κοντονή.

inner

Το ματς

Κάτι η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, κάτι ο πράσινος λαός στις εξέδρες, έδωσαν… φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού που από νωρίς ανέλαβαν καθήκοντα «αφεντικού» στην αναμέτρηση. Με τον Μπουμάλ σε πολλά κέφια από τη δεξιά πλευρά (παρέα με τον Μέστο), το τριφύλλι προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Λεβαδειακού, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικές εστίες κινδύνου. Ο Καμερουνέζος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός (την ώρα που δεν έρχονταν ίδιες βοήθειες από Καλτσά-Αμπέντ), μετακινούταν από τη μία πλευρά στην άλλη και δοκίμαζε συχνά-πυκνά τα πόδια. Χρειάστηκε, όμως, να φτάσουμε στο 20’ για την πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, όταν η κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε μόλις άουτ.

inner

Όσο όμως η σαφής υπεροχή του τριφυλλιού στο χορτάρι δεν οδηγούσε σε γκολ, όλο και περισσότερο αναθάρρηζε ο Λεβαδειακός, ο οποίος κέρδισε μέτρα και «σταμάτησε» τον Παναθηναϊκό από τον γρήγορο γενικά ρυθμό που είχε δώσει στην εκκίνηση του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, το τριφύλλι πήρε ξανά τα πάνω του και πίεσε ασφυκτικά, αν και τελικώς δίχως αποτέλεσμα. Είτε γιατί τη μία ο Τσιντώτας έσωσε το… αυτογκόλ (σε κοντινή γυριστή κεφαλιά του Μουλόπουλου), είτε γιατί την άλλη η προβολή του Εσιέν σε κενή εστία (από φάση διαρκείας κι ενώ ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είχε πει «όχι» νωρίτερα στον Κουτρουμπή) έφυγε μόλις άουτ, είτε γιατί το «ξερό» του Μπεργκ βρήκε σε… τοίχο! Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, είχε τελικές, δεν είχε όμως την ουσία… Κι όλα αυτά με τον Στιλ να χρειάζεται να επέμβει μόλις μια φορά σε όλο το ημίχρονο, σε ωραίο σουτ του Μαχαίρα.

inner

Έστω και με 25’ καθυστέρηση, έστω κι έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, έστω κι αν χρειάστηκε να… κρυφτεί το υβριστικό περιεχόμενο ενός πανό των φίλων του Παναθηναϊκού, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε. Και ξεκίνησε με έναν Παναθηναϊκό φουριόζο, έτοιμο να τελειώσει γρήγορα την υπόθεση νίκη. Πράνιτς, Εσιέν, Μπεργκ δοκίμαζαν τα πόδια τους –απέναντι σε έναν άκρως παθητικό Λεβαδειακό- όμως δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Εν τέλει αυτός λύθηκε στο 57’! Με τον κορυφαίο του γηπέδου, Μπουμάλ να ελίσσεται πανέμορφα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σουηδό κι αυτός από κοντά έδιωξε το άγχος για το δίκαιο βάσει εικόνας πράσινο προβάδισμα.

inner

Το γκολ μάλλον χαλάρωσε την ομάδα του Στραματσόνι, που έδωσε μέτρα στον Λεβαδειακό. Και με τον Μερεμπασβίλι σε ρόλο κινητήριου μοχλού, οι Βοιωτοί επιχείρησαν να απειλήσουν τον Στιλ, αλλά μάταια. Και στο 78’ (την ώρα που είχε ήδη περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο «μπαλαδόρος» Εβαντζελίστα, πότε παίζοντας σε ρόλο οκταριού, πότε σε ρόλο εσωτερικού μέσου, πότε σε ρόλο πλάγιου), ο Παναθηναϊκός τέλειωσε δια παντός την όποια αγωνία για την έκβαση του αγώνα… Ο ασταμάτητος Μέστο από τα δεξιά έκανε εξαιρετική ενέργεια, ο Πέτριτς άφησε την μπαλιά του Ιταλού να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Εσιέν… τίναξε τα δίχτυα για το «καθαρό» 2-0! Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί και δεν υπήρχε γυρισμός. Απλώς ο Στιλ με δύο «καλές» επεμβάσεις σε Μαχαίρα και Γιακουμάκη δεν επέτρεψε άγχος στο φινάλε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.




ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63’ Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (75’ Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (53’ Μάγκας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Εσιέν (80’ Ταυλαρίδης), Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ (62’ Πέτριτς), Ζέκα, Καλτσάς (70’ Εβαντζελίστα), Τελάντερ, Μέστο, Μπουμάλ, Πράνιτς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: